Talán nem is gondolná az ember, de nagyon sokféle beltéri ajtótípus van már a hazai üzletekben. Ha már valaki eljutott addig az építkezés során, hogy beltéri ajtót kell keresnie, választania, vagy éppen le kívánja cserélni a beltéri ajtókat otthonában, mondjuk elöregedés miatt, sok szempontot figyelembe kell vennie. De az biztos, hogy egy kis segítségre mindenképpen szükség lesz mielőtt a tényleges vásárlásra sor kerülne.

Hogyan válasszunk beltéri ajtót?

Kereshetünk árfekvés alapján, a nyílászáró anyaga alapján és persze azt is el kell döntenünk milyen célra fogjuk használni azt a bizonyos nyílászárót vagy nyílászárókat.

Használhatjuk lakásban, irodában vagy éppen speciális helyiségnél a beltéri ajtót, mondjuk hangvédelemre, tűzvédelemre.

Az ajtók anyaguk szerint lehetnek fából, műanyagból, fémből vagy többféle anyag kombinálásából.

A beltéri ajtók esetében is elmondhatjuk, hogy a műanyagból készült nyílászárók minden tekintetben meg felelnek az elvárásoknak.

Vagyis árfekvésben, kinézetben, tartósságban, minőségben kimagasló tulajdonságokkal bírnak. 

Külön előny a műanyag beltéri ajtók esetében az, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást és a tisztításuk is gyors és könnyű. 

Természetesen nem győzzük hangsúlyozni azt sem, amit már többször megtettünk, hogy jó minőségű ajtókra érdemes beruházni és szakemberek által beépíttetni azokat, hogy valóban ne okozzanak csalódást semmilyen szempontból.

Milyen egy jó minőségű műanyag beltéri ajtó?

Az első és legfontosabb követelmény egy ajtónál, legyen az bejárati vagy beltéri, hogy a legváltozatosabb funkciókkal bírjon és az ára, arányban legyen a minőségével.

Nos mindezt a műanyag ajtókról elmondhatjuk, hiszen ma már olyan korszerű technológiával készülnek, hogy képesek lekörözni fából készült társaikat is több területen.

Amikor egy új otthon építésébe kezdünk, szeretjük a saját stílusunkat és ízlésünket megcsillogtatni minden téren. Tehát a beltéri ajtók esetében is szükség van olyan lehetőségekre, mint a méret szabadon választása, az egyedi kinézet megvalósítása akár formában, akár vastagság, üvegezés, díszpanel vagy famintázatú nyílászáró beépíttetésében. Mindezek természetesen a műanyag beltéri ajtók esetében is kivitelezhetőek.

De nem csak építkezés hanem felújítás esetén is szükségünk lehet változtatásokra, mint például az egyszárnyú beltéri ajtó kétszárnyúra cserélésére, vagy egy aszimmetrikus  ajtó beiktatására, amivel a belső hangulata a lakásnak máris megváltozhat. De a tolóajtók felszerelése is megoldás lehet, ha több helyre van szükségünk és ki akarjuk iktatni a beltéri ajtót, mert nyitáskor a szárnya jelentős helyet foglal el . 

S ahogyan a bejárati ajtók, úgy a beltéri ajtók is készülhetnek felül világító kivitelben, ami szintén érdekes és mutatós berendezési darabja lehet lakásunknak és képes egyedivé varázsolni azt.

Speciális beltéri ajtókra is szükség lehet, például tűzgátlásra társasházak esetében, ahol mondjuk a kazánház beltéri ajtaja fontos, hogy védelmet nyújtson.

De orvosi szobák esetében a röntgen sugárzás kiszűrésére alkalmas műanyag beltéri ajtók is fontos szerepet töltenek be, kimagasló képességüknek köszönhetően.

Sok esetben a beltéri ajtóknak is ellen kell állniuk olyan külső behatásoknak, mint a karcolódások, vegyszerek, erős hőhatás. Ezekre is alkalmasak ezek a kiváló nyílászárók.

S ami igen fontos, hogy míg a fából készült társaikat folyamatosan karban kell tartani, úgymint festés, a szú elleni védelem, stb., addig ezek nem igényelnek különösebb karbantartást.

Tisztításuk is egyszerű. Egy szó mint száz, ha ilyen ajtó mellett döntünk, vagyis a műanyag beltéri ajtó mellett voksolunk le, jelentős időt takarítunk meg, márpedig az idő érték, a mai rohanó világban.

Kihez forduljunk “ajtó ügyben”?

műanyag beltéri ajtó szakértő

Természetesen itt arra gondolunk, hogy mielőtt döntünk, milyen ajtót akarunk beépíttetni, keressük meg a megfelelő szakember gárdát.

Na de honnan tudjuk, hogy melyik cég a megfelelő? A jó cég ismérvei:

  • Rendelkezzen szakmai múlttal, lehetőleg hosszabbal, ne csak néhány hónapja alakult legyen, érdemes a már meglévő ügyfelek véleményét is elolvasni róluk. /Erre jó a weboldal ahol mindez megtalálható egy magára valamit is adó vállalkozónál/
  • Minőségi ajtókat, ablakokat kínáljon, amit tanúsítványokkal is tud igazolni, ezzel bizonyítva, hogy az ár- érték arány a lehető  legoptimálisabb termékeket biztosítja számunkra.
  • A gyorsaság is szempont a kiválasztásnál, hiszen nem mindegy, hogy 2 héten vagy 2 hónapon belül kerül sor a kivitelezésre. 
  • A legegyszerűbb olyan céget kinézni magunknak, akik teljes körű szolgáltatás nyújtanak. Ez alatt azt értjük, hogy a tanácsadástól kezdve, a kivitelezésig, és a tőlük megrendelt nyílászárók beépítéséig, mindent vállalnak, ami így garancia is arra, hogy nem csak ígéreteket kapunk, hanem korrekt munkát is.
  • Dolgozzanak olyan szakértő kollégákkal, akik segítenek nekünk, laikus embereknek a megfelelő műanyag beltéri ajtók kiválasztásában, hiszen vannak esetleg olyan elképzelések, amiket nem lehet kivitelezni. ezért mindenképpen jól jön a külső segítség mindenkinek.
  • Segítsenek olyan esetben is, ahol szükség van a bontási és beépítési költségek felmérésére, így olyan partnerre teszünk szert, aki a teljes munkafolyamatot segíti kézben tartja. Tehát megint megtakarítunk egy csomó fontos dolgot, úgyis mint,időt, pénzt energiát. Valljuk be őszintén ez jól hangzik.
  • A határidőket minden esetben betartja, vagyis a megrendeléstől a legyártásig számított időpontok vállalása teljesül is
  • Fontos, hogy a szakértelem azt takarja, hogy gondos és precíz munkát végezzenek a beépítés során. Gondolunk itt olyan dolgokra, hogy hasznos tanácsokat kapunk az új ajtókkal kapcsolatban, hogy nem keletkezik felesleges törmelék a munka során, illetve a lehetőségekhez képest eltakarítják ami a munkájukból keletkezik
  • Nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy mivel vizuálisak vagyunk a legtöbben, vagyis szeretjük látni amit meg akarunk vásárolni, jó ha meg is tudjuk nézni mondjuk bemutatótermekben a kínálatot.

Mennyire könnyű és gyors egy új ajtó beépítése?

Ma már semmi sem könnyű és gyors, de ha ügyesek vagyunk és elfogadjuk ezeket a tanácsokat, biztosak lehetünk benne, hogy megkönnyítjük ezt a folyamatot. Hiszen mindent meg kell gondolni alaposan, vagyis bármit vásárolunk, nem szabad elsietni, mérlegelni kell a lehetőségeket és a szempontokat. Akkor egy ajtó vásárlása sem lehet gyors és egyszerű, viszont ha megtaláljuk a megfelelő szakember gárdát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy olyan ajtóra teszünk szert, ebben az esetben lakáson belül, amit hosszú ideig és örömmel használunk majd. 

Sokan nem is gondolják, hogy a nyílászárók jelentik életünk egyik legsarkalatosabb pontját, hiszen minden lakás, ház, otthon legfontosabb szerepét töltik be, amikor biztosítják számunkra a bejutást vagy kijutást, megvédenek a külső behatásoktól, úgyis mint zaj, időjárás és még számtalan dolog. Amikor el akarunk vonulni, akkor is főszerepet játszanak az életünkben például, hiszen ha becsukjuk az ajtót kizárjuk a külvilágot és fordítva.

műanyag beltéri ajtó a szobában

Tehát sok szempontból fontos, hogy milyen nyílászárókat építtetünk be, választunk ki, használunk a későbbiek folyamán, erről soha ne feledkezzünk el!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!