Mióta használunk beltéri műanyag ajtókat?

Beltéri műanyag ajtókat mióta használunk? Már jó ideje van lehetőség arra, hogy ne csak a bejárati ajtóink anyaga legyen műanyag, hanem a beltéri nyílászárókat is megvásárolhatjuk műanyag profilból.

Beltéri műanyag ajtók beépítése

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó Nagyon fontos információ ez, hogy jó ideje használunk beltéri műanyag ajtókat. Hiszen a műanyag ajtók kiválóan alkalmasak a nedvestéri belterek nyílászáróiként.

Vagyis alkalmasak a beltéri műanyag ajtók szigetelésre is.

A beltéri műanyag ajtók egyrészt nagyon megbízhatóak, másrészt költséghatékony a gyártásuk. Nem igényelnek különleges karbantartást és sokáig be tudják tölteni a funkciójukat.

Hiszen akárcsak a bejárati ajtók esetében a beltéri műanyag ajtók is jól ellenállnak a magas páratartalomnak. Valamint a különféle folyadékok fröccsenésének illetve a helyiségek közötti nagy thermikus eltéréseknek.

A beltéri műanyag ajtók szintén léteznek tömör változatban és üveges változatban is egyaránt. Sőt osztók segítségével arra is lehetőség van, hogy kazetták kerüljenek kialakításra. Ilyen formában a tömör és üveges felületek kombinálhatókká válnak.

Természetesen a műanyag beltéri ajtóknál is vannak egyedi és klasszikus kialakítású termékek is. Ezeknek érdemes utána érdeklődni. Hiszen a piacon minden igényt kielégítő beltéri műanyag ajtók találhatóak.

A beltéri műanyag ajtók rendelhetőek különböző küszöbökkel is. Hogy ez mit jelent? – létezik alacsony küszöb /2 cm-nél alacsonyabb/

automata küszöb

– s persze küszöb nélküli ajtók is forgalomban vannak.

A műanyag beltéri ajtó méretei és színei

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó A beltéri műanyag ajtók esetében a gyártás szempontjából nincs egyedi avagy standard méret. Nem különböztetnek meg ilyen formában beltéri ajtókat egymástól.

A méretkorlátok betartása mindössze úgy néz ki, hogy a legkisebb gyártható méret 75 x 200-as ajtó. A legnagyobb gyártható méret pedig 100 x 210 lehet a műanyag beltéri ajtóknál.

Annak ellenére, hogy a köztudatban úgy szerepel, hogy a beltéri műanyag ajtók színe általában fehér, nem csak ilyen színben rendelhetőek természetesen.

Ugyanúgy fóliázhatóak mint a műanyag ablakok, így változatos színekben és akár faerezetet utánzó kivitelben is kaphatóak.

Miért nyertek teret a műanyag beltéri ajtók?

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó Ahogyan változik a világ úgy változnak az elvárások amik a nyílászárókkal kapcsolatosak. Vannak divat trendek amik tökéletesen beilleszthetik a műanyag beltéri ajtókat úgymond a profiljukba.

Gondolunk itt a minimalista stílusú lakások berendezésére mondjuk. Ahol a fehér műanyag beltéri ajtók kétségtelenül megállják a helyüket. Beillenek a lakás stílusába. Ezenkívül még praktikusak is nem csak szépek.

Vannak nagy páratartalmú helyiségek például, ahol szintén jó szolgálatot tesz a műanyag beltéri ajtók beépítése. Hiszen ellenálló képességük a páratartalommal szemben igen magas, ahogyan ezt már korábban is említettük.

Ma vírusokkal, baktériumokkal teli életünkben az sem utolsó szempont, egyáltalán nem elhanyagolandó, hogy a beltéri műanyag ajtók könnyen tisztíthatóak. Vagyis felületük egyszerűen fertőtleníthető, mosható, kórokozó mentesen tartható.

Ezért aztán nem csak lakásokban alkalmazzák előszeretettel a beltéri műanyag ajtók beépítését. Hanem alkalmas élelmiszer feldolgozással foglalkozó vállalkozások helyiségeiben is.

Köztudott, hogy a panel lakásokban a válaszfalak elég vékonyak. De szerencsére ezek a műanyag beltéri ajtók ide is könnyedén beilleszthetőek. Teljesen ideálisak erre a célra is. Az ajtó nyitás irányáról azonban soha ne feledkezzünk meg.

Ami még a beltéri műanyag ajtók mellett szól, az a tulajdonságuk, hogy kiválóan szigetelik a hangot és a hőt. Itt meg kell említenünk, hogy a pandémia óta egyre jobban elterjedő „home office” munkák nagy segítői ezek a beltéri műanyag ajtók többek között. Hiszen a dolgozónak kijelölt szobák hangszigetelését is képesek ellátni.

A beltéri műanyag ajtók esetében a beltéri nyílászárók vasalata megegyezik a hagyományos ajtóknál is alkalmazott egy pontos zárral. De természetesen kérhető több pontos zárszerkezet is hozzá.

A beltéri ajtó beépítéséhez is szakember szükséges?

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó Természetesen minden meg lehet próbálni, mi mégis azt tudjuk ajánlani, hogy ennek a munkálatnak az elvégzését is bízzuk szakemberre minden esetben. Amennyiben nem jártas valaki ebben a szakmában, nem érdemes kísérletezni, mert csak többlet munkát és persze többlet költséget jelenthet.

Már a felmérésnél is pontos adatok szükségeltetnek, hogy a megfelelő méretű ajtót tudjuk megrendelni. Ami be is építhető és persze működőképes is lesz. Hiszen az esetleges rossz, hibás mérésből eredő ajtóméret problémák felesleges idegeskedéssel is járnak.

Ha pedig szakembert hívunk, nem csak felméri a lehetőségeket és pontos adatokat, hanem tanácsot is tud adni, ha bármilyen téren bizonytalanná válnánk. Vagyis ha szakembert hívunk a beltéri műanyag ajtók beépítéséhez, a későbbi problémák elkerülhetőek lesznek.

Miben lehet segítségünkre egy szakember?

Természetesen mindenben ami a beltéri műanyag ajtók szakszerű beépítésével kapcsolatos. Nagyjából mindenki tudja, hogy milyen beltéri ajtót szeretne a lakásába beépítetni. De az álmok és elképzelések megvalósítása, kivitelezése már szakember jelenlétét is megkívánja minden esetben.

Ilyen kérdés lehet az például, hogy üveges lehet-e a beltéri ajtó? A műanyag beltéri ajtók elérhetőek üveges változatban is. De azt, hogy milyen üveg legyen az ajtóban és egyéb szakirányú kérdéseket az ablakos szakember tudja igazán megválaszolni.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy milyen célra használjuk a helyiséget ahová a beltéri műanyag ajtó beépítésre kerül. Ennek függvényében kérhetünk aztán tanácsot a szakembertől.

A beltéri ajtók nyitásiránya mitől függ?

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó Bizony gyakorta okoz gondot annak meghatározása, hogy egy adott dolog milyen oldalon is fekszik.

Ha például a fociról beszélünk, akkor a kapu jobb oldalát a kapus szemszögéből határozzuk meg. Tehát nem a csatáréból aki szemben áll a kapuval. Mit jelent ez?

Hogy a focikapu jobb oldalának azt tekintjük, ami a gólvonalon álló kapus jobb keze felé esik.

Viszont ha az ajtók nyitásirányát szeretnénk meghatározni a lakásunkban, azt már a „csatár szemszögéből” nézzük.

Léteznek bejárati ajtók és beltéri ajtók esetében is jobbos és balos nyitásirány. Bár erről már többször volt szó, nem lehet elégszer elismételni.

Hiszen fontos tulajdonsága egy beltéri műanyag ajtónak is, hogy jobbos vagy balos? Ennek megállapítása pedig a következőképpen történik.

Szembe kell állnunk az ajtóval, olyan módon, hogy az felénk nyíljon. Amennyiben ebben az esetben a pántokat jobb oldalon találjuk. Illetve az ajtó kilincse bal oldalon helyezkedik el, akkor jobbos nyitásirányról beszélünk.

Értelemszerűen ha a pántok bal oldalon vannak, a kilincs pedig jobb oldalon található, akkor balos a nyílászáró.

Annak eldöntése, hogy nekünk melyik ajtó a megfelelő nagyon fontos lehet, mert ha rosszat választunk, annak kicserélése utólag már nehézségekbe ütközhet. Főleg ha egyedi gyártású ajtókról van szó.

De azért a biztonság kedvéért ezt is időben el kell dönteni és érdemes megbeszélni szakemberrel, hogy jól gondoljuk-e? Vagyis az ajtó nyitásirányát is érdemes szakértővel megbeszélni mindenképpen.

Balos vagy jobbos ajtót válasszunk?

– a lakás esztétikai szempontjából a beltéri ajtók nyitásirányát érdemes egyformán megválasztani, amennyiben ezt az épület szerkezeti kialakítása lehetővé teszi

– berendezési tárgyaink elhelyezésének megtervezése után érdemes végig gondolni a nyitás irány megtervezését, nehogy az ajtók nyitása akadályba ütközzön

– fontos szempont, hogy az ajtók lehetőleg mindig a kisebb helyiségből nyíljanak a nagyobb helyiség felé, ezzel is helyet takarítva meg

beltéri műanyag ajtó, műanyag beltéri ajtó

A beltéri műanyag ajtók mindesetre könnyebbé és komfortosabbá tehetik életünket. Egyedi igényeinktől függően olyan nyílászárót választhatunk, ami nem csak praktikus, de igazi dísze is lehet otthonunknak, lakásunknak.

Na és ez nem egy elhanyagolható tulajdonság. Ezért érdemes átgondolnunk és kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb beltéri műanyag ajtót.

Beltéri ajtóról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek