Műanyag ajtók? Kipp-kopp kopogok, találd ki, hogy ki vagyok?

Műanyag ajtók is szerepelhetnének ebben a kedves gyerek mondókában. Amit mindenki ismeri talán. Mi legalábbis sokat játszottuk a testvéreimmel gyermekkoromban, aztán később a gyerekeimmel, amikor felnőttem. Műanyag ajtók voltak akkor már? Nem is tudom.

Műanyag ajtók

műanyag ajtók Ma is eltölt az izgalom, amikor eszembe jut, hogy milyen jó érzés volt ezt játszani. Mindig behunytam közben a szemem és próbáltam elképzelni, hogy ki állhat az ajtóban? Akinek a kilétét fel kellene fednem? Persze az évek folyamán az elképzelt kopogtató személye változott. A Mikulástól kezdve a jóképű királyfin keresztül még a postás is állt az ajtó előtt. Legalábbis a képzeletemben. De azt nem tudom, hogy műanyag ajtók szerepeltek-e a játékban? Már régen játszottam ilyen játékot valakivel. De amikor hazaérve megálltam a bejárati ajtó előtt, furcsa gondolatok jártak a fejemben. No, nem az, hogy bezörgetek ezzel a mondókával, várva, hogy a családom kitalálja, ki vagyok? Sokkal inkább az, hogy miért nem vettem észre eddig, hogy ez az ajtó bizony már kopottas, elöregedett és nagyon is cserére szorulna. Fából van azt láttam, ideje a műanyag ajtók egyikét betetetni a régi helyére, azt gondoltam. Közelebbről is szemügyre vettem és láttam, hogy nem túlzás, nem ámítás, bizony tényleg itt az ideje, hogy egy új ajtót vegyek a régi helyett. Tudtam, hogy a műanyag ajtók szépek, tartósak és minden kitételnek megfelelnek. Tehát nem volt kérdés, hogy most is a műanyag ajtók közül fogok választani.

A műanyag ajtók előnyei

műanyag ajtók Abban biztos voltam, hogy ezek a nyílászárók akkor tudják megfelelően ellátni a funkcióikat, ha szakemberek által kerülnek beépítésre. Hiszen ettől függ minden, hogy a jó műanyag ajtókat kiváló szaktudással rendelkező szakemberek építik-e be, vagy sem. A tökéletes munkafolyamatot az biztosítja, ha ezek a feltételek adottak. Ebben az esetben a műanyag ajtók kiválóan záródnak és nyitódnak hosszú évekig. Hő- és hangszigetelésük is megfelelő és nem igénylik mester beavatkozását sem akár évtizedekig. Hiszen az a mesterember, aki beépítette, értett ehhez a feladathoz. Vagyis az ajtó kiválasztása mellett az ajtó beépítőjének kiválasztása is kiemelt feladat kell, hogy legyen. Találkoztam már, rosszul beépített ajtóval. Az már nem jelentett problémát, hogy milyen ajtót szeretnék. Már csak azt akartam eldönteni, hogy honnan rendeljem meg a műanyag ajtók egyikét és kivel tetessem be. Vagy kivel cseréltessem ki. Szorgalmasan keresgéltem hát és sok információ a birtokomba került a műanyag ajtókkal kapcsolatban. De persze nem állítom, hogy sokkal könnyebb lett ezáltal a választás számomra. Viszont hasznos információkhoz jutottam a műanyag ajtókkal kapcsolatban.

Minek alapján választottam?

Bár én nem ragaszkodtam a fahatású dizájnhoz, megtudtam, hogy a műanyag ajtók is képesek teljes mértékben a fa hatását elérni. Ugyanis olyan a kinézetük. De mivel eszembe sem jutott, hogy fából készült ajtóm legyen, ezért azt sem szerettem volna, ha úgy néz ki, mintha fából lenne. Azt is megtudtam, hogy minden tekintetben sokat fejlődött a műanyag ajtók és ablakok piaca. Tehát a bőség zavarával kezdtem küzdeni, amikor a konkrét keresést megkezdtem. Abban is teljesen biztos voltam, hogy nem szeretnék olyan dolgokkal megküzdeni, mint a szú vagy a korhadás elleni védelem. Ami a fából készült ajtóknál bizony előfordul. Ahogy utána néztem a műanyag ajtók karbantartásának megnyugodtam. Mert mindenhol azt olvastam, hogy nem igényel különösebb karbantartást és könnyen tisztítható. Nagyon szimpatikusnak tartottam ezt a tulajdonságot, hiszen nem áll közel hozzám a komolyabb karbantartási munka. Nem mintha nem tudnám megcsinálni, inkább kevés időm van ilyesmire, s ha mégis van szabad időm, azt szívesebben tölteném mással. Mondjuk ez érthető, hiszen az idő pénz. Tehát a műanyag ajtók mellett szólt minden érv.

Milyen legyen a bejárat ajtó?

műanyag ajtók Igen, hiába döntöttem el, hogy műanyagból legyen, még rengeteg kérdés záporozott rám, amikor ki akartam választani.

  • Milyen méretűt szeretnék, szabványt vagy egyedi méretűt
  • Tele vagy üvegezett legyen az ajtó
  • Az üveg osztós vagy tele üvegezett változat legyen
  • Milyen legyen az üveg /katedrál, ólom, stb./
  • Ajtó pántot szeretnék-e rá
  • Van-e valami különleges kívánságom, mondjuk oldalt vagy felül világított ajtó
  • Milyen legyen a biztonsági zár, hány ponton záródjon
  • A panel merevítése milyen anyagból legyen
  • Ha színes műanyag ajtót szeretnék, egy vagy két oldalon legyen színes
  • Fúrás biztos zárat igényelek-e

S ez csak néhány kérdés volt, amire válaszolnom kellett. Némelyiket kapásból tudtam, de a legtöbbhöz bizony komoly segítségre volt szükségem. Már azon kezdtem gondolkodni, hogy nem olyan rossz az én régi, de bevált bejárati ajtóm. Hiszen annyi éven át szolgált arra, hogy biztosítsa számomra a be- és kijárást az otthonomból. Akkor miért is kéne lecserélnem? Tudom, a dolgok változnak és mindennek lejár egyszer az ideje. De mi van, ha nem találok, olyat a műanyag ajtók között, amilyet szeretnék? Mi van, ha nem tudom eldönteni mi a jó, mi a legjobb, ha bejárati ajtóról van szó.

S akkor megtaláltam az igazit!

műanyag ajtók No, nem az életem párjára gondolok, őt már szerencsére előbb megtaláltam. Hanem azt a céget, akik műanyag ajtók és ablakok beépítésével, cseréjével foglalkoznak. Ahogy néztem, minden kérdésemre válaszolni tudnak majd, amit ezzel kapcsolatban fel fogok tenni. Segítenek a tanácsaikkal és megoldják azokat a problémáimat, amiket szakértelem hiányában nem tudok egyedül megoldani. Úgy éreztem szinte nekem szólnak a sorok, amiket a weboldalukon olvastam. El sem akartam hinni, hogy ilyen szerencsém van, ez szinte hihetetlen, hogy pont egy ilyen szakértő csapatot kerestem és megtaláltam. Hogy miért őket választottam? Mert ezt ígérték:

 • Gyors reagálás
 • Egy hetes gyártási idő
 • Teljes körű szolgáltatás
 • Saját kivitelezésű csapat

Ez nagyon szimpatikus volt számomra és be kell valljam, hogy nem csalódtam bennük, ugyanis nem csak a puszta ígéretek voltak. Ebből már mindenki kitalálhatja, hogy igen, őket bíztam meg azzal, hogy a bejárati ajtóm cseréjében segítsenek, tanácsot adjanak, és persze kivitelezzék is mindezt.

A mű kész az alkotó pihen!

műanyag ajtók Így történt aztán, hogy egy régi-régi gyermek mondóka és játék kapcsán kicseréltettem a bejárati ajtómat. Azóta is mindig elfog a vágy, amikor hazaérek és megállok a szép, új ajtóm előtt, hogy bezörgessek. Persze előtte nem győzöm megcsodálni ezt a számomra remekműnek tűnő nyílászárót, ami pont olyan lett, ahogyan én azt megálmodtam. Szép, biztonságos, visszaadja az otthonom egyéniségét, öröm rajta belépni minden nap Persze ugyanezt érzem akkor is, amikor elindulok reggelente. Ki hitte volna, hogy ilyen sokat javíthat az élet minőségén és a komfortérzeten egy jó, műanyag ajtó, ami szinte megszólal, legalábbis engem hívogat. Nem csalódtam a műanyag ajtók minőségében, hiszen az enyém is szinte megszólal. műanyag ajtók Gyere be, pihenj meg, már nagyon vártalak jó, hogy itt vagy és remélem, hogy te is örömmel érkeztél haza. Most is itt állok előtte és nem bírom ki, felemelem a kezemet. Kopogtatok rajta és közben ezeket a szavakat mondom hangosan, nem bánom, ha nem csak a bentiek, de a kintiek is meghallják: „Kipp-kopp, kopogok, találd ki, hogy ki vagyok?!” Műanyag ajtókról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek