BÍZZA A MŰANYAG ABLAK VÁLASZTÁSÁT
AZ RS ABLAK SZAKÉRTŐIRE!

Műanyag ablakaink elérhetőek 5 és 6 légkamrás tokkal és szárnnyal, 2 és 3 rétegű üveggel, számtalan színben és famintázattal. Az üveg közti argon gázas szigetelés biztosítja, hogy a lakása a legminimálisabb hőt veszítse az ablakokon keresztül.

A műanyag ablakok legújabb generációja a fejlett technológiának köszönhetően ma már a lehető legnagyobb hőszigetelésre képes. Nemcsak nyáron tartja kint az elviselhetetlen forróságot, de télen jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az éves fűtésszámla alacsonyabb összeget mutasson.

Ha a jelenlegi piacon körülnézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a gyártók a műanyag ablakok paraméterei között feltüntetik azt is, hány „légkamrás”. Ez mit jelent pontosan, melyiket érdemes választani?

A műanyag nyílászárók szárnyát és tokját osztják légkamrákra, amelyek meghatározzák az adott nyílászáró hő- és hangszigetelési tulajdonságait, valamint az ablak stabilitását. A légkamrák száma azt mutatja, hogy az elkülönített tereket hány légréteg választja el egymástól a profilban, és minél magasabb ez a szám, annál jobb a szigetelés.

Az RS Ablaknál a ma legelterjedtebb és legnépszerűbb 5, illetve 6 légkamrás tokkal és szárnnyal is kaphatók a műanyag nyílászárók.

Ablakait 2 és 3 rétegű üveggel is el tudjuk készíteni, és az üveg közti argon gázas szigetelés biztosítja, hogy a lakása a legminimálisabb hőt veszítse az ablakokon keresztül.

Az argon gázról azt érdemes tudni, hogy színtelen és szagtalan gáz. Mivel a reakcióképessége nagyon gyenge, ideális védőgáz, és ezt a gyenge reakcióképességet jól lehet hasznosítani a nyílászáró-gyártás terén. Az argongáz ugyanis úgy fejti ki hatását az ablakunkban, hogy lelassítja a külső átforrósodott vagy áthűlt üveg által továbbított meleg vagy hideg levegő áramlását a belső üvegfelület felé. Így a külső hőmérséklet nem jut el a belső üvegfelületig, és az ablakunk szigetel.

Már nem! Amikor a műanyag ablakok betörtek a piacra, még csak fehér színben lehetett őket kapni. Tetszett vagy sem, kompromisszumot kellett kötni az energiahatékonyság és a költségcsökkentés érdekében. Emiatt sokan inkább nem választották a műanyagot, hanem valamelyik korábbi technológiával készült megoldás mellett döntöttek.

Mostanra eljutottunk oda, hogy Önnek nincs szüksége kompromisszumra. A műanyag ablak tulajdonságait ötvözték a stílussal, hogy olyan mintázatot, illetve színt tudjon kiválasztani, ami illik Önhöz és az ingatlanához is. Közel 40 szín és mintázat közül választhat nálunk. 

Ahogy a kizárólagos fehér szín, úgy az ablakok formája, stílusa is bővült. Nem kell a hagyományos formák mellett döntenie, ha egyedi megjelenést szeretne az ingatlanában is. A döntés az Öné: milyenek legyenek az új ablakai? Készüljenek egyedi ablakívvel, például íves, háromszög, trapéz, kör alakkal? Lehetséges! Ha pedig a klasszikus az ideális, azt is választhatja.

A nyaraink egyre forróbak, és mi azt gondolhatjuk, a PVC-ből készült ablakunk is a forróság áldozata lesz, és eldeformálódik a melegben. Szerencsére ez nem így van, mert a műanyag nyílászárókat olyan technológiával gyártják, hogy bírják a szélsőséges meleget és a magas páratartalmat is.

KÖRNYEZETVÉDELMI SZEMPONTBÓL MENNYIRE ELŐNYÖS A MŰANYAG?

Könnyen juthat arra a következtetésre, hogy mivel műanyagból készült termékről van szó, ez minden, csak nem környezetbarát. Hiszen tudjuk, hogy a műanyagok milyen hosszú idő alatt bomlanak le.

Ennek ellenére a műanyag ablak valójában környezetbarát választás, mindjárt van is rá 3 érvünk:

 • A kiselejtezett műanyag ablakok alapanyaga is újrahasznosítható, és új ablak vagy bármilyen más, PVC-ből készült tárgy készíthető belőle.
 • A műanyag ablak gazdaságosabb energiafelhasználást tesz lehetővé az otthonában, kevesebb fűtés és kevesebb klímahasználat elegendő lesz, hogy ugyanazt a komfortérzetet tudja biztosítani.
 • A műanyag ablakokkal hosszan tud tervezni, nem kell olyan időközönként cserélni őket, mint a korszerűtlenebb technológiával készült társaikat. Mivel nem szorulnak időszakos külső kezelésre sem, így nemcsak az ablakcserét és annak költségeit tudja időben kitolni, de a festékek és egyéb készítmények vásárlása sem fogja a pénztárcáját terhelni.

Mit talál még nálunk, amiről eddig nem esett szó?

KÖRNYEZETVÉDELMI SZEMPONTBÓL MENNYIRE ELŐNYÖS A MŰANYAG?

 • 5/6 légkamrás ablakaink maximálisan szigetelnek, amelyhez korszerű tömítéseket használunk. A megfelelő tömítések az ablak légmentességét növelik, amivel nő a hő-, és zajszigetelő hatása is.
 • A nyílászárók állandó vagy mozgó oszloppal is kivitelezhetők, lehetséges aszimmetrikus vagy központi kilincset beépíteni, és készülhetnek erkély- vagy PSK-ajtónak.
 • A nyílászárók készíthetők teljes kerettel körbe, alacsony alumínium küszöbbel, vagy alumínium küszöb nélküli rendszerrel is.
 • Fehér, barna vagy karamell színű törzzsel szeretné az ablakot? Megteheti!
 • A gyártás minden esetben 1 hetet igényel, még a színes kereteknél is.

A költségcsökkentő tényezőn, valamint az elviselhetőbb hőmérsékletű nyarakon túl egyéb indokaink is vannak, hogy miért érdeklődjön műanyag ablakaink iránt: 

 • Cégünk szem előtt tartja a környezettudatosságot is, ezért csakis olyan gyártóink vannak, ahol a szempontjainknak megfelelőek a gyártási folyamatok és a minőség.
 • A tőlünk rendelt ablakokat akár 5 nap alatt legyártjuk
 • Széles színskála áll a rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani.
 • Igazodunk az igényeihez, a műanyag ablakokat bármilyen méretben le tudjuk gyártani.
 • Tapasztalt kollégáink, gyorsan és pontosan építik be Önnek a megrendelt nyílászárókat.

Kérjen most egy személyre szabott, költség- és kötelezettségmentes árajánlatot az alábbi űrlapon keresztül!