|

A szúnyogháló ajtóra is praktikus megoldás?

A szúnyogháló ajtóra is praktikus megoldás mindenképpen. Lassan itt a tavasz vége és a nyár már kopogtat az ajtókon és ablakokon. A természet pedig hívogat mindannyiunkat ki a szabadba. Sajnos nem mindig tudunk eleget tenni ennek a hívásnak azonnal. Azonban az nem árt, ha be tudjuk a lakásunkba engedni a jó levegőt. Na és persze nem kell attól félnünk, hogy a jó levegőn kívül bogarak, falevelek, és egyéb hívatlan vendégek is behatolnak a nyitott nyílászárókon keresztül. Viszont nem csak az ablakok, hanem az ajtók nyitva tartásával is el tudjuk érni a kinti érzést. Feltéve ha ezek a nyílászárók az udvarra vagy az erkélyre nyílnak. S persze ilyenkor a legoptimálisabb megoldás a szúnyogháló ajtóra való felszereltetése. Vagyis máris megadtuk a kérdésre a választ, a szúnyogháló ajtóra szereltetése bizony praktikus megoldás. Kicsit triviálisan egyszerűnek hangzik a dolog, de azért érdemes körbejárni a problémát. Mert nem is annyira egyértelmű, mint amilyen egyértelműnek tűnik. A rendszeres szellőztetés nagyon fontos még télen is, amikor csak rövidebb ideig tehetjük ezt meg. De így május végén már egyre jobban kívánjuk a friss levegőt. Amitől energiaszintünk megváltozik. Képesek vagyunk hosszabb munka után is felélénkülni. A „home office” világát éljük, egyre többen dolgozunk otthonról, lakásunkban. A munkát is komfortosabbá tehetjük, azáltal, ha az oxigénben gazdag levegőt egyre hosszabb ideig engedjük be benti légterünkbe.

A szúnyogháló ajtóra szerelése

szúnyogháló ajtóra A szúnyogháló ajtóra, ablakra szereltetése ma már nélkülözhetetlen része az életünknek és a munkánknak is. Na de milyen legyen az a bizonyos szúnyogháló ami az ajtóra kerül mondjuk? Nagyon fontos szempont először is meggyőződni arról, mielőtt a szúnyoghálót szereltetünk fel akár az ajtónkra, akár az ablakunkra, hogy megfelelő minőségű-e? Fontos, hogy hosszú élettartamú legyen, rendelkezzen stabil UV bevonattal is esetleg, s ellenálljon az időjárás viszontagságainak. Ha olyan lakásban, házban élünk ahol utólag kell a szúnyogháló ajtóra, ablakra való felszerelését megoldani, mindenképpen kérjük ki szakember véleményét. Általában lehetőség van helyszíni felmérésre is, ami után az árakról is többet tudhatunk meg. Most a barkács áruházakban kapható, tépőzáras-öntapadós megoldásokkal nem szeretnénk foglalkozni, azok csak ideiglenes megoldások lehetnek. Szerencsénk van, ha kibírnak egy szezont. A tartós és minőségi rovarhálók viszont pontosan illeszkednek az adott nyílászáróra és hosszú ideig biztonságot jelentenek a rovarokkal és egyéb „betolakodókkal” szemben.

Szúnyogháló ajtóra

szúnyogháló ajtóra Az ajtóra szerelhető szúnyoghálónak több féle típusát is ismerjük. Mielőtt meghozzuk a döntést, hogy melyiket szeretnénk felszereltetni az ajtónkra, érdemes átgondolni, hogy melyik is lehet majd a legoptimálisabb megoldás a mi lakásunkban. Melyik teszi majd még jobban komfortosabbá az otthoni életünket vagy éppen az otthoni munkánkat.

A szúnyogháló ajtóra szerelhető típusai a következőek:

  • Zsanéros szúnyogháló– az egyszárnyú zsanéros szúnyogháló ajtó régóta bevált típus, masszív kerete még biztonságosabbá teszi. Hosszú élettartamú, alig észrevehető kivitelben is elkészíthető. Természetesen kétszárnyú ajtókra való változata is létezik.
  • Rugós megoldás– ezt a szúnyoghálót egyoldali és kétoldali kivitelben is lehet választani. Az egyoldali megoldást az egyszárnyú ajtók esetében javasolt felszereltetni. Nagy népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyen kezelhető és kis helyigényű is egyben. Az önálló rugós, mozgatható változat előnye, hogy egyetlen mozdulat elég ahhoz, hogy „eltüntethető” legyen a tokjában.

Az alsó és felső sínben a szúnyogháló két kefe között helyezkedik el, így még hatékonyabb védelmet nyújt a repülő bogarak, rovarok ellen, hiszen nincs rés, amin keresztül be tudnának jutni. Ennek tartószerkezete alumíniumból készül, ami még jobban növeli a stabilitását.

  • Pliszé szúnyogháló- a pliszé szúnyogháló ajtóra való szereltetését minden szakember javasolja, hiszen ez az a típus, ami a legkönnyebben kezelhető és a legkisebb helyigénnyel bír. Nem utolsósorban az egyik legesztétikusabb fajta rovarháló, bár hazánkban ma még kevésbé ismert és elterjedt.

Ennek a fajtának két típusa ismert, a láncos mozgatású, ami alsó vezető sínnel nem rendelkezik. Ennek a típusnak a felszereléséhez mindössze néhány mm vastag profilt kell leragasztani a padozatra. Másik a zsinóros típus, ahol a háló U profilban mozog alul és felül.

Mobil szúnyogháló ajtóra szerelve

szúnyogháló ajtóra Ez a fajta rovarháló vízszintes mozgatású, mágnes segítségével zárható a könnyebb kezelhetőség, működtetés érdekében. Ez a típus rendkívül helytakarékos megoldás. Ezáltal szűkebb helyeken is alkalmazható. Ilyen például Francia erkély ahol tökéletes megoldást nyújt a rovarok ellen. A szúnyoghálóban található háló, csőre tekert, anyaga általában üvegszálas, vagyis UV álló. Nagy a strapabírósága, jó a fény és légáteresztő képessége és könnyen tisztán tartható. Rögzítése konzollal történik a tok felőli oldalon. Mindenképpen szakember által érdemes felszereltetni. A döntés mindig nehéz. Természetesen így van ez a szúnyogháló ajtóra való kiválasztásának esetében is. Ahogy ezt már korábban is említettük, a helyszíni felmérés illetve árajánlat kérése előtt érdemes átgondolni az otthoni szokásainkat. Vagyis melyik nyílászárót mire használjuk és főleg mennyire gyakran használjuk, mert ez sem mindegy egyáltalán. Érdemes olyan cég helyszíni felmérését és tanácsát kérni, amelyik megfelelő múlttal és referenciákkal rendelkezik. Na és persze szívesen áll a rendelkezésünkre, ha tanácstalanok lennénk bármiben.

A szúnyogháló ajtóra szerelve akkor tesz igazán jó szolgálatot, elindul a szúnyoginvázió

szúnyogháló ajtóra Ha már benne vagyunk abban az évszakban, amikor elindul a szúnyoginvázió vagy éppen egyéb repülő bogarak, rovarok kezdik megkeseríteni az életünket. Nos akkor biztosan bánni fogjuk, ha nem szereltettünk fel szúnyoghálót ajtóra, ablakra és azért a jó levegőre is vágyunk. Ezért azt is érdemes átgondolni, hogy ne az utolsó pillanatban kezdjünk el gondolkodni a felszereltetésén. Gondoljuk át, hogy mi is lenne a megoldás, melyik rovarháló is lenne a legjobb. Időben kezdjük el kiválasztani azt a hálót, ami majd kívül tartja nem csak a bogarakat, de a szöszöket, faleveleket, repülő pihéket, tollakat is. Tehát ha nyugodtan szeretnénk dolgozni nyitott ajtó mellett vagy aludni nyitott ablaknál, elengedhetetlenül fontos egy szúnyogháló kiválasztása, beszerzése. Na és persze a felszereltetése. Márpedig az allergiaszezon is itt van és a jó idő mellett sok kis apró bosszúság, ami megnehezítheti, megkeserítheti a mindennapi életünket, vagy pihenésünket. Persze feltéve, ha nem akadályozzuk meg. Rajtunk múlik csak, hogy amikor otthon dolgozunk be kell-e csukni minden ajtót és ablakot.

A szúnyogháló ajtóra feltéve tehát egy védelmi eszköz

szúnyogháló ajtóra   Mert ha feltetettük, dolgozhatunk úgyis mondjuk a számítógép mellett, hogy kellemes virágillat tölti be a lakást. Érezzük a szél kellemes fuvallatát, vagy a napfény jótékony hatását, amíg lehet. Akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ezt meg tudják oldani, ne habozzanak, és mindenképpen szereltessenek fel magunka szúnyoghálót a nyílászáróikra De akár egy városi lakás erkély ajtaján is nagy szolgálatot tehet, hogy ne kelljen teljesen elzárkózni a világtól a munka közben sem. Szúnyogháló nélkül ma már nem lehet élni. Nélkülözhetetlen része az otthonunknak, életünknek. Szúnyoghálókról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük