Kész műanyag ablakok kaphatóak – mit jelent ez?

A kész műanyag ablakok nagy jelentőséggel bírnak építkezés vagy lakás felújítás alkalmával. Nagyon fontos kérdés, hogy milyenek legyenek a nyílászárók az épületen. A műanyag nyílászáró mindenesetre optimális megoldás lehet. Vannak akik már eleve eldöntik, hogy milyen ablakot vagy ajtót szeretnének beépítetni leendő otthonukba. De azért akadnak tanácstalanok is, akik nem tudják mit és hogyan és főleg hol keressenek ebben a témában. Jómagam is ebbe a kategóriába tartozom és ezért is szeretném a tapasztalataimat megosztani mindazokkal, akik hasonló cipőben járnak. Első menetben a kész műanyag ablakok témáját járjuk körbe.

A kész műanyag ablakok milyenek is?

kész műanyag ablakok Laikusként nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal, ezért úgy gondoltam, hogy mindennek utána nézek alaposan. Így jutottam el a műanyagból készült ablakokhoz. Amit a legjobban ajánlottak minden fórumon és a legoptimálisabb megoldásnak gondoltam. Azt tudtam, hogy természetesen szakemberektől kell tanácsot kérnem. De először az tűnt a legjobb megoldásnak ha a kész műanyag ablakok egyikéből választok és tetetek be magamnak. Ezért ezen nyílászárók tulajdonságainak jártam utána első menetben. Mert ugye ezt csak kiválasztom és már rendelhetem is meg. Nem kell várni arra, hogy elkészüljön, legalábbis így gondoltam. Az persze nem jutott eszembe, hogy ezek a kész műanyag ablakok csak olyan helyre építhetőek be, ahol már előtte is a szabvány méretű nyílászárók töltötték be ezt a funkciót. De erről majd később esik szó.

Na de kész műanyag ablakot, miért is válasszunk?

kész műanyag ablakok   Elsősorban azért, mert kiváló hőszigetelő tulajdonsággal bírnak ezek a 120×150 műanyag ablakok. Ez a kész műanyag ablakok standard méretezése. Profiljukból és korszerű gyártási technológiájukból kifolyólag rendelkeznek ilyen kiváló tulajdonságokkal. De természetesen a műanyag ablakok minden méretben ilyen paraméterekkel bírnak. Vagyis ezek használatával, beépítésével kiküszöbölhetjük a túlságosan magas fűtési számlát. A magas szigetelési értékük ezért is sorolja első helyre energiaköltség megtakarítás terén a műanyag ablakokat, a fa és alumínium társaikkal szemben. Amennyiben lecseréljük a régebbi nyílászáróinkat, olyan kimagasló megtakarítási értéket is elérhetünk, ami megközelíti a passzív házakét. Ezeket elsősorban olyan kész műanyag ablakok vagy akár méretre gyártott műanyag ablakok beépítésével érhetjük el, melyeknél többrétegű üveget alkalmaznak a gyártók. A műanyag ablakok legminimálisabban hő veszteséget abban az esetben okoznak, ha legalább 5 vagy annál több légkamrás tokkal és szárnnyal készülnek. Az üvegezés pedig 2 és 3 rétegű, mely szintén biztosítja a legminimálisabb hő veszteséget, ezen nyílászárón keresztül. Erre rásegít az üvegek közötti argon gázos szigetelés is. Ez persze a kész műanyag ablakok esetében is igaz. Tehát akár méretre készülnek akár előre gyártott a mértezésük, jó választásnak bizonyulnak a műanyag ablakok.

A kész műanyag ablakok praktikusak vagy esztétikusak ?

Akár a kész műanyag ablakokról legyen szó, akár a méretre gyártottakról, egy új műanyag ablak beépítése igen magas esztétikai értékkel bír. Mire is gondolunk ebben az esetben? Először is az új ablakok, mint minden új berendezés, frissítik az otthonunk megjelenését. Kényelmesebbé, barátságosabbá teszik a környezetünket, ezáltal persze a jobb lesz a közérzetünk is. Nem elhanyagolható szempont, hogy a legmodernebb műanyag ablakok kezelése meglepően könnyű és persze ezáltal kényelmes. Mert nem mindegy, hogy a nyitás-zárás egy-egy ablak esetében, mondjuk szellőztetés alkalmával mennyi ideig tart, mennyire egyszerű Márpedig a műanyagból készült ablakok esetében, ezzel nem lesz probléma, köszönhetően a tökéletes súlyelosztásnak és a prémium minőségű szerkezeti elemeinek. Viszont a szakszerű beszerelés elengedhetetlen.

Hangszigetelés nélkül mit ér egy jó ablak?

kész műanyag ablakok Ma világunkban, amikor egyre több külső behatás ér bennünket, fontos tényező, hogy a zavaró külső zajoktól is el tudjunk határolódni. Főleg fontos szempont ez az otthonunkban. Ezért is príma választás egy jó minőségű műanyag ablak, ami kiemelkedő hangszigetelő értékekkel rendelkezik. Jelentősége van ennek akár a zajos nagyvárosokban, akár a vidéki zajosabb környezetben is. Ahol egy ilyen nyílászáró, hangszigetelő hatékonyságának köszönhetően, csendes és nyugodt otthont tud varázsolni egy ilyen környezetben is házunkból, lakásunkból. Ezért aki arra vágyik, hogy nyugodtan pihenhessen, aludhasson vagy olvashasson otthonában, esetleg az otthoni munkához van szüksége csendre és zajmentes környezetre, ne habozzon. Nézzen utána milyen méretű ablakokra van szüksége és haladéktalanul cseréltesse le a régieket újra. Legyenek ezek akár kész műanyag ablakok, akár egyedileg méretre szabottak. Nos én megtettem és a különbségről mesélni tudok. Vagyis, hogy milyenek voltak a régiek és milyenek az új ablakok nálam.

Különbség régi és új ablak között!

Amikor beköltöztem mostani otthonomba, bevallom nem fektettem különösebb hangsúlyt arra, hogy milyenek az ablakok és az ajtók. Ma már biztosan másképpen cselekednék, de akkor eszembe se jutott, hogy minden ablakot végig próbáljak nyílik-e? Ráadásul mivel nyáron vásároltam meg az ingatlant, arra sem fordítottam különösebb figyelmet, hogy a szél mennyire fütyül be a csukott ablakon keresztül. De hát az üzlet megköttetett és nekem viselnem kellett a figyelmetlenségem következményeit. Olyan akadályokkal szembesültem hamarosan, amire álmomban sem mertem volna gondolni. Konkrétan volt olyan ablak ami be volt szögezve, mert rossz volt a kilincs és a zár is rajta. Amikor le akartam tisztítani, ki kellett feszegetnem előbb. Utána habár tiszta lett, de becsukni nem tudtam többet. A beszögezés, meg hát nem a legjobb megoldásnak tűnt… A másik ablakról lepattogzott a festék és korhadásnak is indult. No meg egy élénk szúcsalád is tanyát vert benne. Nagyon rossz néven vették amikor háborgattam őket. Ilyen, műanyag ablak esetén nem fordulhat elő. S persze volt olyan ablak ami nehezen nyílt, a másik nehezen csukódott. Ha mégis működött valamelyik, úgy nyikorgott mintha vaskapu lett volna nálam ablak helyett. A zárakat enyhe rozsda marta, már elég régóta szerintem. Ha most azt kérdezi valaki, hogy nem lehetett volna megjavíttatni őket? De biztosan, de szerintem nem érte volna meg. Amúgy is olyan érzésem volt csukott ablakok mellett is, mintha a nyílt mezőn feküdnék, ahol a hajammal kedvemre játszhat a szél. Ami nem lenne rossz, feltéve ha enyhe szellőről beszélünk és nem jeges fuvallatokról. Valahogy az sem igazán tetszett, hogy a por is beáramlott a csukott ablakszárnyak között. Na és bizony minden kinti zajt teljesesen úgy élvezhettem, mintha kint ültem volna, vagy mintha nyitva lett volna állandóan minden ablakom.

A kész műanyag ablakok kapcsán, döntöttem!

Kicseréltetem az összes ablakomat műanyag ablakra, pláne, hogy még hozzájárulást is kapok erre az államtól. Utánanéztem, ezt mindenképpen érdemes kihasználni, azt gondolom. kész műanyag ablakok Így aztán belevágtam a nagy projektbe és kerestem egy olyan céget, amelyik minden elvárásomnak megfelelt. Műanyag ablak árak és a munkájuk tekintetében is. Minőségi munkájukról és nyílászáróikról referenciák is szerepeltek a weboldalukon. Minden kérdésemre megfelelően és gyorsan kaptam választ. Írásban és szóban is. Szakembereik kijöttek felmérésre és tanácsaikkal segítettek a döntésben. A munkát rövid határidővel vállalták és teljesítették is, amivel különösképpen meg voltam elégedve. Hiszen sürgetett az idő, szerettem volna ha minél előbb felkerülnek az új műanyag ablakok a lakásom minden helyiségében. Ezért fa hatású műanyag ablakok mellett döntöttem. Minden kívánságom így teljesüljön, csak ezt tudom mondani. Ma már nincs szél süvítés nálam csukott ablakoknál, külső zajok sem zavarják a pihenésem vagy a munkám. Na és persze annyira szépek az műanyag ablakaim, hogy nem tudok betelni a látványukkal. Aki nem hiszi, nyugodtam járjon utána! kész műanyag ablakok   Egy biztos, akár kész műanyag ablakok, akár méretre gyártott műanyag nyílászárók kerülnek egy lakásba, azokkal csak nyerni lehet. Idő, pénzt, energiát! S ezek a mai világban fontosak az élethez. . Műanyag ablakokkal kapcsolatban, bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek