Ki jön az én házamba a kétszárnyú bejárati ajtón keresztül?

Ki jön az én házamba, a kétszárnyú bejárati ajtón keresztül? Amikor gyerekek voltunk, ezt a játékot a Nagymamánktól tanultuk. Ha eljött látogatóba, mindig ezzel kezdte. Leguggolt, széttárta a karját és elkiáltotta magát: „Ki jön az én házamba?” Persze soha nem tette hozzá, hogy a kétszárnyú bejárati ajtó az, amin keresztül kell jönni! :))

A kétszárnyú bejárati ajtó jelentősége

kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó Mi mindenesetre, egymással versengve igyekeztünk a Nagyi ölelő karjába oda érni. Persze azért, hogy aztán megkapjuk a jól megérdemelt puszikat és öleléseket. Talán olyan is volt a karja mint egy kétszárnyú bejárati ajtó. Biztonságot nyújtott nekünk. Teltek – múltak az évek és Nagyinknak már nem kellett hozzánk leguggolnia. De azért szerető karjaiban mindig megtaláltuk azt a melegséget, amire egy unoka vágyik a nagyszüleitől. Kitárt karjai hívogattak akár egy csodás kétszárnyú bejárati ajtó. Ma valahogy ez a játék jutott eszembe, amikor azon kezdtem el töprengeni, hogy milyen ajtót vagy ajtókat vegyek a lakásomra. Mert a régiek már bizony jócskán cserére szorulnak. S a nagyik két karja, ahogy az otthon melegét idézte, sok minden eszembe jutott. Természetesen, rengeteg szempontot figyelembe kell vennem, ha ajtót cserélek. No és nem csak a bejárati ajtóról van szó. A többi nyílászáróm is megérett már a cserére. Mi lenne ha egy kétszárnyú műanyag bejárati ajtó mellett döntenék. Most jöttem rá, hogy nálam az emlékek miatt is fontos lenne, hogy kétszárnyú bejárati ajtót tetessek be. Ahogy múlik az idő az ember egyre szentimentálisabb lesz. De ez nem baj, hiszen a szép emlékek csak fokozzák egy-egy dolog jelentőségét.

Kétszárnyú bejárati ajtó, vagy egyszárnyú legyen?

kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó Tulajdonképpen ezt kell eldöntenem. De mivel nálam, a bejárati ajtó most nem kétszárnyú, máshol kell „kiélnem” magamat. Pedig el tudnék én is képzelni egy kétszárnyú bejárati ajtót is. Így viszont biztos, hogy a régi helyére olyat szereltetek be, ami hasonló, legalábbis méretben. Viszont van egy nagy hal a lakásban, azon már kétszárnyú ajtó van, nagyon szeretem. Főleg amikor családi ünnepség van és kinyitom a két szárnyát, impozánsnak tartom. Azért is praktikus megoldás ebben az esetben a kétszárnyú ajtó, mert könnyebb rajta behozni az ételeket. Mintha csak sima, szimpla ajtó lenne. Mivel közeledik a karácsony, a fenyőfát pedig ebben a helyiségben állítjuk fel, bizony azt is egyszerűbb lesz így felállítani. Mennyivel könnyebb a kétszárnyú ajtón bevinni igaz?Szinte látom magam előtt a csodás ünnepet és lelki szemeim előtt megjelenik, ahogy a gyerekek egyszerre szeretnének bejutni az ajtón. Ahogy éjszaka próbáljuk csendben behordani a sok ajándékot a fa alá és egyre inkább biztos vagyok benne, hogy ide kétszárnyú ajtó kell. Lehet, hogy mégis érdemes lenne a bejáratit is kétszárnyú bejárati ajtóra cserélni?

Nagy tér, nagy ajtó

kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó Nálunk elegendő méretű terek állnak rendelkezésre és számomra egy szoba vagy helyiség akkor szép, ha rendelkezik megfelelő ajtóval. Már csak azért is, hiszen vannak időszakok, amikor el akarjuk választani egymástól a helyiségeket. Ilyen pontosan a karácsonyi időszak is, amikor a titkok és meglepetések nyugodtan pihenhetnek a csukott ajtó mögött, és amikor kitárjuk, annak van egy igazi hangulata. Persze az sem mindegy, hogy milyen anyagból van az a bizonyos ajtó és milyen az üvegezése. Mert ha be lehet lesni rajta, akkor oda lesz az egész ünnepi meglepetés. Fontos lenne még a többi helyiséggel, szobával szembeni hanggátlás és mondjuk az sem baj, ha a konyhai illatok nem gyűrűznek be. Vannak már szagelszívó berendezések, de ha nincs megfelelő ajtó, akkor bizony beszökhet bármikor is egy-egy oda nem illő szag vagy illat.

Műanyag legyen a kétszárnyú bejárati ajtó?

Erre a kérdésre azt kell mondanom, hogy mindenképpen. Legalábbis az én ízlésemnek biztosan a műanyag ajtók felelnek meg a legjobban, akár egyszárnyú, akár kétszárnyú ajtóról is legyen szó. Sőt, a kétszárnyú bejárati ajtó esetében is ezt tartom a legoptimálisabb megoldásnak. Eddig is ilyen nyílászárók voltak a lakásban, tehát a csere után is, ezek közül fogok válogatni. Nagyon megbízhatóak, könnyű tisztítani őket és szinte semmilyen karbantartást nem igényelnek. Egy kétszárnyú bejárati ajtó esetében ez fontos. De nem csak a kétszárnyú bejárati ajtók esetében, hanem minden egyszárnyú és kétszárnyú ajtó esetében jelentős tulajdonság ez. Bizony nem elhanyagolandó dolgok ezek egy olyan családban, ahol több gyerek is van és még kutyus is tartozik a famíliához. Így aztán gyakran kell az ajtókat tisztítani és bírják a viszontagságokat, úgy látom. Akár tappancs nyomok eltüntetéséről, akár zsíros kezek nyomáról legyen szó, a műanyagból készült ajtók állják a sarat. Egy kétszárnyú bejárati ajtó felülete jó nagy is. Nem kell sem lefesteni őket sem azzal nem kell törődni, hogy esetleg elkorhadnak. Mert mondjuk a szú beléjük költözik. Na és mekkora munka lenne egy kétszárnyú bejárati ajtó lefestése folyamatosan. Egyszóval nekem ez nagyon szimpatikus a műanyagból készült ajtók és ablakok esetében. Ráadásul szépek, színesek és jól harmonizálnak az otthonunkkal. nagy a választék minden szempontból.

Mire kell oda figyelni?

Először is arra, hogy hol is vásárolok, hiszen akár bejárati ajtóról akár beltéri nyílászáróról van szó, hosszú távra tervezek. Nem akarok minden évben ajtót vagy ablakot cseréltetni, ezért is nem szándékozom olcsót venni, a minőséget meg kell fizetni, de megéri. Szakemberek által forgalmazott ajtók és ablakok beépíttetése a legoptimálisabb. Legyen szó kétszárnyú bejárati ajtóról vagy éppen egyszárnyúról is. De a beltéri ajtók esetében is ez a legcélravezetőbb. Ezért olyan céget keresek, akik nem csak forgalmazzák, de be is szerelik az ajtókat és ablakokat, munkájukért garanciát vállalnak és tanácsokkal is segítenek, ha elbizonytalanodom valamilyen téren Meg fogom kérdezni, hogy nekem javasolják-e a kétszárnyú bejárati ajtót is esetleg? Utána is néztem mikre kérdezzek rá, pár dolgot megtaláltam, amit meg nem, azt majd megkérdezem, amikor kihívom a szakembert, aki felméri a lehetőségeket és annak alapján ad árajánlatot. kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó

Ezeket jegyeztem fel:

– A légkamrák száma, tok és szárnyvastagság mennyi? – Színes, hagyományos vagy famintázatú legyen? – Merevítés és vasalat milyen? – Egyedi méret vagy szabvány méretű ajtó? – Üvegezett vagy sem, üvegezés milyen legyen? – Hangszigetelés megfelelő? – Kétszárnyú ajtó vagy egyszárnyú a jobb? Persze tudom, hogy ezek csak alap dolgok és mivel nem is értek hozzá, meg fogom beszélni a szakemberrel. Aki személyesen kijön és elmondja, milyen ajtót lehet betenni . Persze majd én is elmondom, hogy milyet szeretnék. Meg fogom említeni, hogy a bejárati ajtómat kicserélni nagy gond lenne-e? Szeretnék egy kétszárnyú bejárati ajtót a mostani egyszárnyú helyett. Remélem, a kettőnk elgondolása közelít majd egymáshoz.

Mennyi időbe telik, amíg kicserélik az ajtókat?

Na, ez az, ami kicsit sem elhanyagolható. Hiszen számolgatok és bizony itt nem egy, de nem is kettő ajtó cseréről lesz szó. Ráadásul ha az egyszárnyú helyére kétszárnyú bejárati ajtót akarok betetetni, lehet, hogy az hosszadalmasabb. Sok mindent elképzeltem és biztos vagyok benne, hogy vannak az elképzeléseim között megvalósíthatóak, de biztosan lesz olyan, ami nem kivitelezhető. Sebaj, én már rászántam magam arra, hogy igenis kicseréltetem a régi ajtókat újra, mert szükségem van egy kis megújulásra. Kerül, amibe kerül.

Állami támogatás is jár

kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó Ráadásul most lehet erre állami támogatást is kérni, ha minden igaz, akkor még azt is megkapom, és duplán jól járok. Miért hagynám ki ezt a lehetőséget. Ezért is gondolkodom azon, hogy a bejárati ajtómat kétszárnyú bejárati ajtóra cseréltetem. Hiszen nekem is érdekem, hogy ne csak szép legyen a lakásom az új ajtók által, de pénzt is takarítsak meg. Mivel? Azzal, hogy kapok rá támogatást és nem szökik ki majd télen a meleg, a felesleges réseken át. Szerintem ennél jobb időpontot nem is választhatnék arra, hogy kicseréltessem az ajtókat a lakásomon. Még van annyi idő, hogy megoldjam. S egy kicsit az emlékeimnek is adózhatok azzal, ha kétszárnyú bejárati ajtót tetetek be. Mindent elterveztem. Kiválasztottam a céget és azt is tudom nagyvonalakban, hogy mit szeretnék. Mondhatom tehát, hogy pár lépés választ csak el attól, hogy új ajtók boldog tulajdonosa legyek. Felkészültem a nyílászáró cserére teljese mértékben, úgy testileg, mint lelkileg. Már látom az új, kétszárnyú bejárati ajtót a lelki szemeim előtt. Nekem az lesz a karácsonyi ajándékom, hogy ezt lebonyolítom az ünnepekre. kétszárnyú bejárati ajtó, kétszárnyú ajtó S akkor, ha majd eljön a nagy nap. Ott állok majd a fenyőfa alatt várva, hogy a családom is osztozzon velem az ünnep fényében, nem csak a karomat fogom kitárni. Hanem a szépséges, új, kétszárnyú ajtót is és úgy kiáltom majd boldogan és elégedetten: „Ki jön az én házamba?”

Bejárati ajtókról bővebben, itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.  

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük