Mire jó az ablak beépítés?

Az ablak beépítésre akkor van szükség, ha mondjuk építkezünk. Vagy felújítjuk a házunkat, lakásunkat. Ilyenkor egyértelműen gondolni kell a nyílászáró beépítésre. Azt senkinek sem kell elmagyarázni, hogy miért van szükség ezekre a nyílászárókra. A kész műanyag ablakok ebben az esetben jó szolgálatot tesznek.

Az ablak beépítés menete és szükségessége

ablak beépítés Tudjuk, hogy egy házból ki kell jönni és be kell menni valamin, valahol. S az sem egy elhanyagolandó dolog, hogy kilátunk-e a házunkból valamin, valahol. Senki nem szeretné az életét egy sötét, ablaktalan bunkerben leélni, ha nem muszáj. Tehát jöhet az ablak beépítés. Na de az itt a fő, eldöntendő kérdés, milyen a jó ablak, amit a házunkra megálmodunk. Vagyis érdemes olyan ablakot választani és főleg beépíttetni, ami minden tekintetben megfelel az elvárásainknak. A műanyag ablak árak nagyon barátinak mondhatóak. Ha építkezünk, akkor kicsit könnyebb a helyzet. Hiszen mi magunk dönthetjük el, hogy milyen ablakot választunk és tetetünk be jövendő otthonunkba. Ha felújítunk, akkor kicsit bonyolultabb a kérdés, hiszen az ablak beépítésnek akkor igazodnia kell esetleges lehetőségekhez, vagy szabványokhoz. A régi időkben, ha ablak beépítésről volt szó elsősorban az időjárás és egyéb külső behatások elleni védelemre törekedtek az emberek. Ezek alapján történt az ablak kiválasztása és az ablak beépítése. A későbbi időkben már hangsúlyt nyert bizonyos esetekben, hogy a homlokzat díszeként is szolgáljon az ablak. Valamint a bel- és külvilág közötti kapcsolatteremtés eszközéül is szolgált a nyílászáró. Ma már ha felújítunk és arra szánjuk rá magunkat, hogy kicseréltetjük a régi ablakokat, sokféle szempontot érdemes figyelembe vennünk, például: az energia hatékonyságot, vagy azt, hogy az üvegtáblák mennyire biztonságosak. De természetesen rengeteg olyan szempont létezik, amit figyelembe kell vagy figyelembe szeretnénk venni, amikor kicseréltetjük a régi ablakokat újra. Mivel az ajánlatok nagyon széleskörűek, a laikusok számára kihívást jelent a megkülönböztetésük. Tehát mindenképpen kérjük ki hozzáértő szakember véleményét. Azért, hogy tisztában legyünk legalább nagyjából azzal, melyik ablaknak milyen előnyei és hátrányai vannak.

Minden ablaknak vannak előnyei és hátrányai

Nehéz lenne megállapítani, hogy kinek milyen ablak beépítése a legoptimálisabb. De azért vannak olyan szempontok, amiket érdemes figyelembe venni az ablak beépítés során. Ilyen például, hogy a műanyag ablakok mérettartóak, és nem igényelnek különösebb karbantartást. Könnyen tisztíthatóak és az áruk is a legmegfelelőbb. Különösen ajánlott nedves helyiségekbe a műanyagból készült ablak beépítése. Mivel ezek jobban viselik a nedves környezetet, nem vetemednek el és hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket. Különösen jellemző ez az alumíniummal borított változatokra, melyek szintén számtalan színben megvásárolhatóak. Ugyanúgy akárcsak műanyag társaik. Akik nem szeretnének a fából készült ablakok kártevők általi pusztításával és egyéb problémák megoldásával foglalkozni, azoknak mindenképpen jó választás az előbb felsorolt nyílászárók valamelyike.

Divatos ablakok

ablak beépítés Természetesen az ablak beépítésnél is figyelembe kell vennünk a mindenkori divatot. Vagyis, hogy éppen mi a trendi a nyílászárók területén. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni az épülő ház vagy a felújítandó épület stílusát sem. Az ehhez passzoló nyílászáró kiválasztása a szempont elsődlegesen. Mert ha van egy modern, minimalista stílusban épült vagy épülő házunk, ahhoz semmiképpen sem fog illeni mondjuk egy zsalus ablak S ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha vidéki parasztházhoz akarnánk a padlótól a plafonig érő minimalista ablakot beépítést véghez vinni. Teljesen elrontaná az összhangot. Tehát ha eldöntöttük, hogy melyik stílus lesz majd a legmegfelelőbb, ami passzolni fog ingatlanunkhoz, még nem vagyunk túl a választás nehezén. Hiszen számtalan eldöntendő kérdés merülhet még fel az ablak vásárlás és az ablak beépítés előtt.

Hogy nyíljon az ablakom?

ablak beépítés Ugye, hogy ez is mennyire fontos kérdés? Hiszen az ablak lehet fix, bukó, nyíló vagy bukó-nyíló nyitású. A fix ablak nem szorul különösebb magyarázatra, hiszen fixen nem nyitható. Abban az esetben ideális ez a megoldás, ha nagyméretű ablakokról van szó. Mondjuk nappalik esetében, ezek mellé jellemzően kerül egy vagy több nyitható ablak vagy teraszajtó általában. A bukó ablak sajátossága, hogy csak magunk felé tudjuk buktatni. Nem nyitható az egész tábla. Ez főleg fürdőszobák esetében használatos, vagy kis szellőztetésű helyiségeknél lehet megoldás. A nyíló ablak, nevéből adódik megint, hogy csak a nyíló funkció ellátására alkalmas. Nem lehet buktatni, ha csak résnyire akarjuk kinyitni, akkor meg kell támasztani valamivel. Ez esetleg balesetveszélyt is hordoz magában a gyermekes családoknál, főleg magas emeletek esetében. A bukó-nyíló megoldás tűnik talán a legjobbnak, ha minden szempontot figyelembe veszünk. Ezt aztán kedvünkre nyitogathatjuk, sőt a legtöbb típusnál a bukó funkció fixálható is. Így a gyermekek biztonsága máris megoldódik.

Aztán itt van az üveg kérdése, hogy milyen típusú legyen?

ablak beépítés Kezdetben volt a sima üveg, és ennyi volt, amit betettek az ablakba. Aztán ha jött egy vihar vagy egy huzat becsapta, szilánkokra tört. Ezért elég veszélyesnek bizonyult ez a változat. Tehát az ablak beépítés előtt ezt is gondoljuk át. Manapság már sokkal jobb a helyzet az üvegezés terén is. Számtalan üvegezésű ablak van a piacon. Lehet válogatni kedvünkre. A lista szinte végtelen lenne, ha mindent felsorolnánk. Hiszen a többrétegűtől a biztonsági, az UV szűrős és tejüvegen át számtalan változat közül válogathatunk. Körültekintő választásunk eredményeként esélyünk van rá, hogy a lehető legnagyobb komfortot nyújtó ablakot sikerül kiválasztanunk. Aztán megvásároljuk és az ablak beépítés máris sínen van.

Mik is ezek a főbb szempontok?

Tartsa a meleget és ne engedje be a hideget, és fordítva. Ezáltal csökkentve a fűtési és hűtési számlánkat. A hőszigetelt üveg, amit más néven thermo üvegnek is nevezünk, kettő vagy három réteg üveget jelent. Ezek légmentesen össze vannak ragasztva, így hőszigetelési funkciójukat nagyszerűen képesek ellátni.

Legyen, kellően fényáteresztő vagy éppen állítsa meg a túlzott fény beáramlását.

Többrétegű üvegezésű legyen, ami biztonságot nyújt, nehezebb betörni és a zajt is jobban szűri. A többrétegű biztonsági ablakok két vagy több síküveg összeállításából, egy vagy több víztiszta, vagy színes fóliával készülhetnek. Ez növeli a rugalmasságuk és szilárdságuk. Tehát ha az üveg összetörik akár akarva akár akaratlanul, a törött részek a fóliára ragadnak. Csökkentik a sérülés lehetőségét, de egyben nehezítik a behatolást is.

Ezeket a fajta üvegeket iskolák, óvodák, tetőszerkezetek vagy kirakatoknál alkalmazzák, de máshol is felhasználhatóak ablak beépítés alkalmából.

A legtöbb műanyag ablak ilyen üveggel van ellátva alapból. Természetesen minél több rétegből áll az ablak üvegezése, annál nagyobb az energiahatékonysága. Tehát ezen a téren nem érdemes spórolni, gondolva a jövőre is.

Szükség van az ablak cseréjére?

Ha nem építünk új házat, hanem régi építésű ingatlanban lakunk, gyakran keserítik meg az életünket az elavult nyílászárók. Ha nem is csukódnak rosszul, ha nem is nyikorognak esetleg, de mondjuk, a téli időszakban kiengedik a meleget. Sőt azt sem akadályozzák meg,hogy a hideg beszökjön a lakásba. No, ilyenkor célszerű elgondolkodni a nyílászárók korszerűsítésén. Mondjuk az ablakok esetében a régi ablakok lecserélése újra, bizonyára optimális megoldás lehet. ablak beépítés Ha bizonytalanok vagyunk, és nem tudjuk eldönteni, hogy érdemes-e javítani a régit vagy mindenképpen új nyílászáróra van szükségünk, kérjük ki szakértő tanácsát. Aki ennek eldöntésében is tud majd segíteni mindenképpen és az ablak beépítés egész folyamatában.   Ablak beépítessel kapcsolatban, bővebben információkat itt olvashat.

Kérjen árajánlatot még ma!

  Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon  

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük