műanyag ablak beállítása

A műanyag ablak beállítása

A műanyag ablak beállítása hol kezdődik? Nem ott, hogy a tokba beillesztik az ablakszárnyat. Optimális esetben a hely felmérésétől számítjuk. Majd a kiválasztással folytatódik.

Végül a megfelelő ablak beszerzéséig tart ez a folyamat. Sokan jól gondolják. Azt, hogy a házuk, lakásuk felújítása a nyílászárók lecserélésével kezdődik.

Ebbe természetesen az ajtók, ablakok egyaránt beletartoznak. Nos, nagyon bölcsen döntenek, akik erre az elhatározásra jutnak. Hiszen a minőségi ajtók és ablakok beszereltetése fontos. 

Így nem a külvilágot fűtik vagy hűtik majd. Hanem a lakásuk melegét óvják.  Vagy éppen kímélik magukat a beáramló hőségtől.

Így az otthonuk is modernebbül fest majd. Ennek az elhatározásnak köszönhetően. Tehát a műanyag ablak beállítása optimális.

Nemcsak funkcionális szempontból. Hanem a dizájn kialakítása miatt is.

Hogyan is kezdődik akkor a műanyag ablak beállítása?

műanyag ablak beállítása

Nyugodtan elmondhatjuk, a műanyag ablak beállítása jó választás. Több okból is. Egyrészt mert a műanyag ablakok kiváló hőszigetelők. Másrészt mert ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Jobban, mint fából készült társaik. Nem igényelnek karbantartást. Valamint a tisztításuk is igen egyszerű és könnyű.

A hőszigetelés mellett a hangszigetelésük is megfelelő. S ami még fontos, hogy esztétikus. Modern kivitelezésüknek köszönhetően nemcsak jó szolgálatot tesznek.

De az otthon stílusának kialakításában döntő szerepet játszanak.

Tehát ha felmérettük szakemberrel a helyet. Majd sikerült kiválasztanunk a megfelelő műanyag ablakot. Persze a szakértő tanácsai alapján.

Akkor máris jó úton járunk. Mihez?  Ahhoz, hogy a műanyag ablak beállítása „sínen” legyen.

Így van ez abban az esetben, ha a voksot a műanyag ablakokra tesszük le.

A műanyag ablak beállítása ténylegesen.

műanyag ablak beállítása

Ahogyan ezt már korábban említettük.  A műanyag ablak beállítása folyamatában érdemes szakember segítségét kérni. Már a kiválasztásnál.

Nem szerencsés dolog másként próbálkozni. Kell a megfelelő szakértelem és tapasztalat. A műanyag ablak beállítása csak így működhet maradéktalanul jól.

Éppen ezért kérjük szakember segítségét minden esetben. Amennyiben nyílászáró cserére vagy beépítésre van szükségünk.

Hiszen profi szaktudás hiányában problémák adódhatnak. Nem biztos, hogy sikerül az ablak csere kivitelezése.

A műanyag ablak és a műanyag ablak beállítása

műanyag ablak beállítása

Ha megszületett az elhatározás. Vagyis, hogy szükség van az ablakok cseréjére. Mert a műanyag ablakunk már régi. Elavult, elhasználódott az idők folyamán. 

Vagy fa ablakok voltak eddig.  De most műanyagra szeretnénk kicserélni őket. Akkor jöhet a kivitelezés.

Szerencsére a műanyag ablakok esetében széles a választék. Az ablakmodellek igen széles palettán mozognak. Az alapszinttől kezdve találhatunk itt ablakokat. 

Persze modern nyílászárókat is. Egészen a passzívházakhoz használatos ablakokig. Számos szempontot és igényt figyelembe kell vennünk.

Olyanokat, ami ösztönözhetnek bennünket. Arra, hogy belevágjunk ablakaink kicserélésébe. Na és persze beszerzésébe, vagy inkább beszereztetésébe.

Ezek a mind a műanyag ablak beállítás folyamatához tartoznak. Elképzeléseinknek talán csak a lehetőségeink szabnak határt. Vagy éppen a pénztárcánk.

Hiszen a felső és alsókategóriás ablakok is kaphatóak már. Meg középkategóriásak is persze.

A műanyag ablak beállítása nem egyszerű feladat

ablakszárny beillesztése

Nem mindegy, hogy szabványméretű ablakot keresünk? Vagy egyedi méretűt  szeretnénk beépíttetni? Vagy, hogy hány darabra van szükségünk?

Milyen „elvárásaink vannak” a műanyag ablakkal kapcsolatban?A lakás melyik részében lesz a helye? Milyen speciális funkciót tölt majd be? Kell-e hozzá szúnyogháló, redőny?

Szóval számtalan kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. Ezért érdemes helyszíni felmérést kérni. Ilyenkor egyben az árajánlat is megbeszélhető. Tudjuk előre, mire számíthatunk. 

A cserével, beépítéssel kapcsolatban. Aki eddig elolvasta a műanyag ablak beállítása cikket. Láthatja, hogy bizony nem egyszerű ez. Amikor lecseréljük a nyílászárókat.

Na de éppen ezért kell a szakember. Vagyis, hogy levegye a vállunkról ezeket a terheket. Hiába jól szigetelt ugyanis a házunk, lakásunk. Hiába van kiváló fűtésünk.

Ha az ablakaink rossz minőségűek. Nagy a hő veszteség az ablaküvegen keresztül.

Éppen ezért nagyon fontos még valami. Az ablak üvegezése. Ennek megfelelőnek kell lennie.  Ezzel jelentősen csökkenthetjük a fűtés és a hűtés számlánkat is.

Az ablak üvegezése

A műanyag ablakok esetén létezik kétrétegű üvegezés.  Ami két üvegrétegből álló szerkezet. Ahol az üvegek közötti rétegek vannak. Ezek távtartóval és peremzárással vannak ellátva.

Ezáltal jelentősen javítható a nyílászáró hőszigetelő képessége. Ami még fokozható az üvegek közötti terek argongázzal. Esetleg egyéb gázzal való feltöltésével.

A háromrétegű üvegezés egy tovább fejlesztett változat. Ahol a hőtechnikai érték növelését képesek elérni. Úgy, hogy az üvegszerkezetet 3 rétegből állítják össze.

Az első és a harmadik üvegtáblát lágy fémbevonatos réteggel látják el. Az üvegrétegek közötti tereket ebben az esetben is töltik gázzal. Ami például lehet argon vagy kripton.

1-2-3 réteggel üvegzett ablak metszete

A műanyag ablakok biztonsági üvegezése speciálisan esetekben tesz jó szolgálatot.

Főleg üvegezett ajtók vagy padlócsatlakozásig való üvegezés esetén használják.

Ezeket az üvegeket VGS /ragasztott/ vagy ESG /edzett/ üvegeknek nevezzük. Lehet alkalmazni külön-külön is. Illetve a kétféle üveg kombinációját.

A ragasztott biztonsági üvegnek mi a lényege? Az, hogy törés esetén nem hullik szét. Csak úgymond „bepókhálósodik”. 

Az edzett üveg, pedig ha megsérül, apró, tompa szilánkokra hullik szét. Így nem okoz komoly sérüléseket. Balesetvédelmi szempontból a használatuk mellvédmagasság alatt ajánlatos.

Vagy a fej feletti üvegezés esetén biztonságos. Gyermekszobába, kutyás házhoz mindkét üvegezés tökéletes.

A VGS üvegek előállítása

A VGS üveg hogyan készül? Úgy, hogy az üveglapokat PVB fóliával összeragasztják. Egy vagy több rétegben. A fólia szervesen beépül az üveglapok felületébe.

Hogyan? A hő és a nyomás együttes alkalmazása által. Az üveglapokat egy vagy több komponensű műgyantával ragasztják össze.

A katedrál üveg választható mintázatokkal készül. Fényáteresztő, de tompított vagy elmosott képet mutat. Ezeket az üvegeket speciális helyiségekbe ajánljuk.

Ahol fontos szerepe van az intimitásnak. Vagyis, hogy kívülről ne lássanak be. Ilyen például a fürdőszoba. Ilyen is lehet a műanyag ablak beállítása.

Milyen lehet a hőszigetelő üvegezés a műanyag ablakoknál?

Korunk van egy elengedhetetlen alapkövetelménye. Az épületek energiafelhasználásának csökkentése. Itt nem csak a téli fűtési költségek mérsékléséről van szó.

Hanem a nyári energia megtakarításról is. Hiszen a nyári időszakban ez a fontos. Amikor „dúl” a kánikula. Ilyenkor a légkondicionáló berendezések energiafogyasztására kell ügyelnünk.

Tehát a nyílászárók hőszigetelő üvegezésének nagy a jelentősége. Sőt egyre nagyobb. Ezeknek a kihívásoknak a műanyag ablakok maximálisan megfelelnek.

Üvegezésük tökéletes. Hiszen nemcsak a hőszigetelésük kimagasló. Hanem UV sugárzás elleni védelmet is biztosítanak.

Ezen üvegek alkalmazása optimális. Általuk a lakóterekben több a természetes fény. Fokozott a hőszigetelés. Megoldott a hatékony energiagazdálkodás.

Sőt teljes a beltéri klímakomfort. Mindezek után kijelenthetjük. A műanyag ablak beállítása nem egy egyszerű dolog.

Mindenképpen szakszerű segítségre van hozzá szükség.

műanyag ablak beállítása

Viszont teljes mértékben megéri „átállni”. Mármint műanyag ablakokra és ajtókra. Ezt azért remélem, hogy sikerült felvázolni itt. 

rz

Ablakokról bővebben itt olvashat

Kérjen ajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.  

Hasonló cikkek