nyílászáró csere
| | |

Nyílászáró csere, mikor van szükség rá

 

A nyílászáró csere egyszer minden ház történetében aktuálissá válik. Mert ha egy ház vagy lakás olyan nyílászáróval rendelkezik, ami már elavult, kopott vagy éppen nem tölti be a funkcióját, mi tehetünk? Akkor bizony nyílászáró csere a megoldás, nincs mese. Akár kimenni szeretnénk azon a bizonyos ajtón, akár kidobni akarunk rajta valakit vagy valamit, működnie kell.

A nyílászáró csere ára sok mindentől függ.  Nem mindegy, hogy műanyag nyílászáró csere ami szóba jöhet vagy más anyagból készült ajtókról, ablakokról van-e szó? Egy biztos, ha szükség van új ajtókra, ablakokra, akkor nincs mese! Jöhet a nyílászáró csere.

Nyílászáró csere okosan

nyílászáró csere

Ez megint egy olyan kérdés, amire nehéz lenne határozott választ adni. Mert ugye a klasszikus esetben akkor kerül sor erre, vagyis az ajtók és ablakok cseréjére, ha már a régiek, elhasználódtak nagyon. Vagyis nem töltik be a funkciójukat, esetleg elkorhadtak vagy eltörtek, elavultak.  Vagy már nem bírják az időjárás szélsőséges viszontagságait

Akkor is szoktak nyílászáró cserét beiktatni az ingatlan tulajdonosok, ha korszerűbb ajtókat vagy ablakokat akarnak beépíttetni. Mondjuk a régi faajtókat és ablakokat műanyagra cseréltetik. Vagy átalakítás miatt a ház helyiségei megváltoznak, és ki kell cserélni valamelyiket mert máshová kerülnek. Nagyobbat, szebbet, modernebbet akarnak helyette és még számtalan oka lehet.

Vagy itt van például az állami támogatás! Ami éppen ebben az évben aktuális és érdemes megragadni a lehetőséget arra, hogy kihasználjuk például nyílászáró cserére. Hiszen nem minden évben szokott ilyen pályázat megjelenni. Természetesen az interneten utána lehet nézni a pontos feltételeknek, de ez is egy olyan apropó, amit nem szabad kihagyni.

Aztán itt van az a lehetőség is, amikor egyedi megoldásokat keresünk, vagyis van lehetőségünk arra, hogy újonnan épülő házunkat olyan nyílászárókkal szereljük illetve szereltessük fel. Ami teljesen egyéni stílusunkat tükrözi, akár formában, akár színben akár méretben.

Milyen lehet egy különleges ajtó?

Vannak olyan vállalkozások amelyek konkrétan foglalkoznak ezeknek az ajtóknak a legyártásával és forgalmazásával is. Persze adnak ehhez tanácsot, árajánlatot kérhetünk tőlük. A minőséget mindig meg kell fizetni, de itt nem egy egyszerű fogyóeszközről van szó. Hanem szuper ajtókról és ablakokról, amiket esetleg mi tervezünk meg és a kivitelezést szakemberekre bízzuk.

újházasok ölik egymást az ajtóban

Szerintem, persze ez csak azén egyéni véleményem, egy ajtó akkor különleges vagy attól különleges, ha érzelmeket vált ki az emberből amikor megpillantja. Egy bejárati ajtó, legyen az fából vagy műanyagból, képes lehet arra, hogy katarzist okozzon, akár egy műalkotás.

Persze itt az a különbség, hogy ezt a műalkotást nap mint nap láthatjuk, ha a miénk, szóval nem kell kiállításra vagy múzeumba menni ezért az érzésért. Ha valaki túlzásnak hiszi ezt, próbálja ki, egy nyílászáró csere akár csodákra is képes. Hiszen mindenkiből más válthatja ki ezt az érzést. A különlegességhez nem kell túl sok, csak legyen eltérő a megszokottól.

Ez lehet egy bravúros műszaki megoldás, egy különleges, nem hétköznapi szín, valami olyan díszítés ami az adott környezethez illik. Vagy talán éppen nem is illik. Mindez a megálmodója, tervezője és kivitelezője együttes munkájából ered, a határtalan fantáziáról szól, amikor az ajtó „mesél” a kinézetével. Mikre nem szolgál egy nyílászáró csere, igaz?

Nyílászáró csere, nem csak az ajtók, ablakok is!

Sokan arra törekednek, hogy már a bejárati ajtó elmondjon valamit azokról akik a lakásban, házban élnek, hogy legyen személyes és egyedi, ami kicsit magában hordja a lakók egyéniségét.

nyílászáró csere

S ha már „lúd legyen kövér”! Szóval nem csak az ajtókat de az ablakokat is lehet egyénivé varázsolni különleges ötletekkel, formákkal színekkel. S ha harmonizálnak egymással a kicserélt vagy éppen újonnan beépített ajtók és ablakok, akkor a nyílászáró csere már nem volt hiábavaló,.

Legalábbis bizonyos szempontból, vagyis ami a kinézetet illeti. Persze most nem azt mondom, hogy egy fehér nyílászárókkal rendelkező lakóház, otthon nem lehet egyedi és szép. A fehér a tisztaság színe, sőt az ártatlanságé is. Éppen ezért sokan szeretik ha az ajtók, ablakok de még a falak is fehérek. Itt megint az ízlések és a lehetőségek diktálnak.

A nyílászáró csere funkciói

Az sem mindegy, hogy merre nyílik az ajtó, vagy az ablak, hogy egyszárnyú vagy kétszárnyú beépítését tervezzük, Hogy szeretnénk-e felszereltetni napvédővel illetve rovarhálóval. Szóval sok mindent át kell gondolnunk mielőtt a végleges döntést meghozzuk. Ezek a döntések hosszú időre szólnak ezért kell mindent tüzetesen átgondolnunk és megkérdeznünk. Azért hogy a legoptimálisabbat válasszuk ki amire szükségünk van.

nyílászáró csere

Egy nyílászárónak nem csak szépnek és praktikusnak kell lennie, hanem mindazon feladatokat be kell töltenie amire egy ajtó illetve ablak hivatott. Vagyis ha jól mutat és jól záródik, szigetel, akkor nem csak a külvilágot zárhatjuk ki általuk, de a apró, hívatlan vendégek bejutását is megakadályozhatjuk. Nem csak a fényt vagy a sötétséget tudjuk kizárni ha jól záródik az ablakunk és ajtónk. Hanem a túlságos meleg vagy a zord hideg kizárását is megoldhatjuk egyben.

Azt olvastam, hogy egy jó műanyag ablak a költségszámlákat akár 30-40 %-al is képes csökkenteni, akár a téli fűtésszámláról, akár a nyári hűtésszámláról van is szó.

S persze mindezt esztétikus és tartós nyílászárókkal érhetjük el, szóval ha itt az idő, ne habozzunk, vágjunk bele a nyílászáró cserébe bátran.

Nyílászáró csere nincs lehetetlen!

nyílászáró csere

S ha már megálmodtuk azt a bizonyos ajtót vagy ablakot, akkor keressük meg azt a céget amelyik igazán szakértője a nyílászáróknak. Hiszen hiába találunk ki valamit, ha a kivitelezést nem profikkal végeztetjük. Fontos, hogy legyen múltja az ablakokat és ajtókat beépítő cégnek. Persze  ha ők is gyártatják le ezeket a termékeket, akkor már úgymond „sínen” vagyunk.

 Hiszen akkor nem csak a nyílászárókra de a munkára is garanciát vállalnak. Elsődleges szempont ugyanis, hogy a minőségi termék minőségi munkával párosuljon. Legyen szó bejárati ajtókról vagy üveges terasz ajtókról. Kicsi vagy nagy ablakokról, a cél mindig ugyanaz, hogy tartós, nívós és praktikus nyílászárókat tudjunk beépíttetni az otthonunkba.

Mert akár kívülről akár belülről akarjuk majd élvezni otthonunk ezen nagyon fontos kiegészítőit, nem szabad elfeledkeznünk valamiről. Úgy alakítja ki mindenki az otthonát ahogy a lehetőségeitől telik. Illetve, ahogy az ízlése diktálja. De azt soha nem szabad elfelejteni, hogy nincs lehetetlen. Tehát ha megálmodunk valamit, akkor ragaszkodjunk az elképzeléseinkhez. Viszont ez ne menjen a minőség rovására. Ez a nyílászáró csere esetében is igaz.

Aranyosi Ervin szavaival élve:

Szalmakalapos nő virágzó repce mezőn

„Teremtsd meg a lelkedben a sok vágyott álmot, lépd át tükröd falát, sorsszerű világot.

Képzeld el, teremtsd meg, hozd létre a dolgot! Lépj ki kalitkádból, legyél végre boldog!”

Nyílászárókról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek