műanyag ablak

A műanyag ablak, tökéletes kilátást nyújt a világra

 Egy műanyag ablak esetében nyugodtan kijelenthetjük. Az én házam, az én váram. 

Mikor már a műanyag ablak beépítése megtörtént, igazán otthonossá válik a feltöltődés, és kikapcsolódás helye. Ahol együtt lehetünk a szeretteinkkel.

 

Ahhoz azonban, hogy minél nagyobb örömünket leljük benne, igazodnia kell a szokásainkhoz, igényeinkhez.

Ezért új lakás vagy ház vásárlásakor, építtetéskor egyaránt figyeljünk oda nemcsak a műanyag ablakra. Hanem az összes műanyag nyílászáró minden apró részletére.

 

Talán az egyik legfontosabb tényező a fény, a megvilágítás. Hiszen a műanyag ablak méretek döntően befolyásolnak sok mindent.

Például azt, hogy milyen mértékben tudjuk csodálni a reggeli felkelő nap sugarait. Vagy az éjszakai csillagokkal teli égboltot az ablakon keresztül.

Miért a műanyag ablak?

 

műanyag ablak az egyik legújabb technológia, ami számos előnnyel rendelkezik. Mármint az elődeihez képest. Mivel szigetelő képessége legendás.

Az egyre égetőbbé váló környezetvédelmi szempontokat is szolgálja. Ezen kívül a pénztárcánkat kíméli a fűtési- és hűtési költségek optimalizálásával.

 

Ma már a különböző energetikai besorolások mutatják egy ingatlan értékét. Kezdve a teljesen korszerűtlen megoldásoktól.

Tipikus példa, amikor az utcát fűtjük szoktuk mondani. Aztán minden hónapban szembesülünk a csillagászati fűtésszámlával. Ezért találták ki a passzív házakat.

 

Hihetetlen, de igaz, hogy utóbbiak egyik legfontosabb eleme a nyílászáró. Hiszen kivételes szigetelőképességül tartja bent a meleget a téli hónapokban.

Valamint óv minket a hőségtől a nyári kánikulában. Mindezt lényegesen kevesebb rásegítéssel teszi a hűtő- és fűtő berendezések részéről.

 

Kiemelkedő tulajdonsága mellett érdemes szem előtt tartanunk a gyakori szellőztetést. Mert ahol nagyobb a páratartalom, ott az erőteljes szigetelés miatt penész alakulhat ki. Nyissunk ezért rendszeresen ablakot, szellőztessünk!

műanyag ablak

 

A műanyag ablak miben jeleskedik még?

 

A hő mellett a hangszigetelésben is jeleskedik műanyag nyílászárónk. Amivel hozzájárul ahhoz, hogy az otthonunk minden napszakban a béke szigete legyen. Bármilyen környéken élünk is.

 

Az energiával egyébként duplán takarékoskodik. A karbantartás költségei és munkái is lényegesen kevesebbek.  Mint mondjuk a fából készült társainak.

Pár szempont, amikre odafigyelve hosszú évtizedekig élvezhetjük ugyanazt a minőséget. Akárcsak az ablak beszereléskor.

 

De vajon mi kell ahhoz, hogy ezt az élményt átéljük? Akár nap, mint nap.

Egy jó minőségű nyílászáró biztosan!

Számtalan szempont létezik, amit figyelembe kell vennünk a kiválasztáskor. Melybe, ha felkészülten vágunk bele, évtizedekig élvezhetjük az eredményét.

 

Az elsődleges kérdés, hogy fa, fém vagy műanyag ablak illeszkedik-e jobban otthonunk karakteréhez? Itt a legnagyobb szerepet az ízlésünk játssza.

Hiszen mindből készülhet ugyanolyan  aprólékosan kivitelezett darab. Amiben sokáig örömünket leljük.

5 hasznos tipp a műanyag ablakkal kapcsolatban

 

  • Semleges tisztítószerekkel tisztítsuk. Kerülve a szerves anyagokat. Helyettük használjuk amit az ablakpucolásnál már megszoktunk. Az alkoholtartalmú tisztítószereket. Ezekkel távolíthatjuk el kíméletesen a makacsabb szennyeződéseket.
  • A vasalatok, azon elemek évi rendszeres olajozása, amik egymáson elmozdulnak, szintén feladat. Méghozzá olyan, melyet hosszú élettartammal hálál meg nyílászárónk.
  • A tömítés, a vízelvezető nyílások takarítása vízhatlanná teszi ablakunkat. Ez az egyik titka a jó minőségű szigetelésnek. A kilazult fogantyúk csavarjainak meghúzása. Ez főként a gyakran használt ablakoknál fontos.
  • Ha észrevesszük, hogy lötyög. Vagy kevésbé fog erősen. Azonnal ragadjunk szerszámokat!

Talán fölösleges említeni, de a karcolódás elkerüléséért mindig puha rongyot használjunk a tisztításhoz.  Amivel vigyázni tudunk arra, hogy ne sértsük meg a felületet.

 

A műanyag ablak kinézete

műanyag ablak

A tapasztalatok a műanyag ablakok térnyerésével egyre inkább megmutatnak valamit. Történetesen azt, hogy ha odafigyelünk a karbantartásukra, elkerülhetjük az anyaghibákat. Tartani fogják a formájukat, megjelenésüket.

 

Apropó megjelenés! Ma már megszámlálhatatlan lehetőség áll a rendelkezésünkre ezen a téren is.  Hiszen a szivárvány bármilyen színében pompázhat ablakunk.

De a természetesség hívei számára a műanyag ablak fém és fa utánzatban is készülhet.

 

Csak az ízlésünk szab határt a lehetőségeknek. Mindezt úgy, hogy a korszerűségről egyik esetben sem kell lemondanunk.

 

Arról nem beszélve, hogy újrahasznosított anyagokból is gyártható. Így még többet tehetünk a környezetünkért.

De mégis kinek ajánljuk leginkább a műanyag ablak választását?

 

A kinek kérdés helyett a milyet a pontosabb. Hiszen bármilyen típusú ingatlanban helytállnak a műanyag ablakok. A technológia kiválasztásához van szükségünk arra, hogy megismerjük a sajátosságait.

 

Képzeljük el a tokot egy üreges, légkamrás szerkezetnek. A légkamrák száma mutatja meg például a hőszigetelés mértékét. Amely szám minél magasabb, energiahatékonyság szempontjából annál jobb ablakot választottunk.

 

A 3-4 légkamrás után ma már nem ritkák az 5-6 vagy még több légkamrával rendelkező nyílászárók sem. Ezekhez ma már három rétegű üveg dukál.

A hőszigetelő képesség egyébként számszerűen mérhető. Keressük hozzá az U értéket. Ha ez 1,1 W/m2K alatt van, örülhetünk.

A műanyag ablak hangszigetelése

fiatal nő ablakpárkányról néz ki a városra

A másik fontos szempont a hangszigetelés. Főként akkor, ha zajos környéken éljük mindennapjainkat. Külön kérhetünk magasabb hangszigetelésű nyílászárót.

Esetenként hanggátló fóliával ellátott műanyag ablakot. Így garantáltan nem fog zavarni mondjuk a szombat hajnali Stihl fűrész zaja. Vagy éppen a bulinegyed péntek esti zsongása.

 

De hogy egy kicsit a konkrétumok szintjén is vizsgáljuk. Vagyis azt, hogy kinek milyen az ideális műanyag ablak. Összegyűjtöttük, hogy a különböző ingatlan típusokba milyen nyílászárót ajánlunk.

 

A régi, tégla építésű házak és panellakások esetében az 5 légkamrástól felfelé javasoljuk a választást. Persze a belmagasság függvényében.

A nagyobb belmagasság igényli az erősebben szigetelő 6 kamrás ablakot. A három rétegű üveget pedig már nem is hangsúlyozzuk.

A panellakásoknál a szélellenállásra kell különösen figyelnünk tervezéskor.

Passzívház, és szigetelés

 

Egy passzív háznak például, szigorú kritériumoknak kell megfelelnie. Szigorúbbak, mint egy téglaépítésűnek. De ami mindegyikre elmondható az a következő.

Csak az 5 légkamrától és három rétegű üvegezéstől felfelé érdemes gondolkodnunk. Bármilyen korszerű is otthonunk.

 

A szigetelés egyébként nagyban befolyásolja, hány légkamrás nyílászárót érdemes választanunk. Melyet minden esetben tervezés előz meg.

Ahol a szakemberek felmérik az ingatlan paramétereit. Valamint tanácsot adnak az ideális nyílászáró kiválasztásához.

 

Ugyanis a számunkra ideális műanyag ablak kiválasztása csak az első feladat. A kivitelezés és a beépítés is azon lépések közé tartoznak, ahol érdemes megtalálnunk az igazit.

 

fiatal nő néz ki az ablakon

Az interneten ma már szerencsére könnyedén utána tudunk nézni vevői véleményeknek. Így hamar kiderül, melyik cég gondolkodik hosszú távon. Olyan minőségben, ami miatt rendszeresen továbbajánlják őket.

 

Ki építse be a műanyag ablakot?

 

Még jobb, ha a gyártást és a kivitelezést ugyanaz a cég végzi. Gondoljunk csak bele! Elég egy jó partnert választanunk az építkezéshez, felújításhoz.

Hiszen így a teljes folyamatért felelősséget vállal. Ráadásul nem kell több mesterember összehangolt közreműködését felügyelnünk.

 

 Ugyanis egy kézben van a teljes folyamat. Ami óriási terhet vesz le a vállunkról. Főként a sokszor nehezen tervezhető építőipari határidők mellett.

 

Így ha minden kérdésünkre választ kapva meghoztuk a döntést, készen vagyunk.

Már nincs más dolgunk, mint hátradőlve élvezni a kilátást gyönyörű új ablakainkon keresztül.

rz

Ablakokról bővebben itt olvashat

Kérjen ajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.

Hasonló cikkek