Bízza a műanyag ablak választását az RS Ablak szakértőire!

Műanyag ablakaink elérhetőek 5 és 6 légkamrás tokkal és szárnnyal, 2 és 3 rétegű üveggel, számtalan színben és famintázattal. Az üveg közti argon gázas szigetelés biztosítja, hogy a lakása a legminimálisabb hőt veszítse az ablakokon keresztül.

A műanyag ablakok legújabb generációja a fejlett technológiának köszönhetően ma már a lehető legnagyobb hőszigetelésre képes. Nemcsak nyáron tartja kint az elviselhetetlen forróságot, de télen jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az éves fűtésszámla alacsonyabb összeget mutasson. 

Nézzünk meg néhány tényezőt, amelyek hozzájárulnak a műanyag ablakok hatékonyságához:
Mit jelent a légkamra az ablakok esetében?

Ha a jelenlegi piacon körülnézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a gyártók a műanyag ablakok paraméterei között feltüntetik azt is, hány „légkamrás”. Ez mit jelent pontosan, melyiket érdemes választani? 

A műanyag nyílászárók szárnyát és tokját osztják légkamrákra, amelyek meghatározzák az adott nyílászáró hő- és hangszigetelési tulajdonságait, valamint az ablak stabilitását. A légkamrák száma azt mutatja, hogy az elkülönített tereket hány légréteg választja el egymástól a profilban, és minél magasabb ez a szám, annál jobb a szigetelés.

Az RS Ablaknál a ma legelterjedtebb és legnépszerűbb 5, illetve 6 légkamrás tokkal és szárnnyal is kaphatók a műanyag nyílászárók.

Ablakait 2 és 3 rétegű üveggel is el tudjuk készíteni, és az üveg közti argon gázas szigetelés biztosítja, hogy a lakása a legminimálisabb hőt veszítse az ablakokon keresztül. 

Miért argon gázzal töltik meg az ablakokat?

Az argon gázról azt érdemes tudni, hogy színtelen és szagtalan gáz. Mivel a reakcióképessége nagyon gyenge, ideális védőgáz, és ezt a gyenge reakcióképességet jól lehet hasznosítani a nyílászáró-gyártás terén. Az argongáz ugyanis úgy fejti ki hatását az ablakunkban, hogy lelassítja a külső átforrósodott vagy áthűlt üveg által továbbított meleg vagy hideg levegő áramlását a belső üvegfelület felé. Így a külső hőmérséklet nem jut el a belső üvegfelületig, és az ablakunk szigetel.

Muszáj a fehér színt választanom?

Már nem! Amikor a műanyag ablakok betörtek a piacra, még csak fehér színben lehetett őket kapni. Tetszett vagy sem, kompromisszumot kellett kötni az energiahatékonyság és a költségcsökkentés érdekében. Emiatt sokan inkább nem választották a műanyagot, hanem valamelyik korábbi technológiával készült megoldás mellett döntöttek.

Mostanra eljutottunk oda, hogy Önnek nincs szüksége kompromisszumra. A műanyag ablak tulajdonságait ötvözték a stílussal, hogy olyan mintázatot, illetve színt tudjon kiválasztani, ami illik Önhöz és az ingatlanához is. Közel 40 szín és mintázat közül választhat nálunk. 

Még mindig csak az a néhány, klasszikus, szögletes változat kapható?

Ahogy a kizárólagos fehér szín, úgy az ablakok formája, stílusa is bővült. Nem kell a hagyományos formák mellett döntenie, ha egyedi megjelenést szeretne az ingatlanában is. A döntés az Öné: milyenek legyenek az új ablakai? Készüljenek egyedi ablakívvel, például íves, háromszög, trapéz, kör alakkal? Lehetséges! Ha pedig a klasszikus az ideális, azt is választhatja.

A műanyag ablak nem rongálódik, ha extrém hőhatás éri?

A nyaraink egyre forróbak, és mi azt gondolhatjuk, a PVC-ből készült ablakunk is a forróság áldozata lesz, és eldeformálódik a melegben. Szerencsére ez nem így van, mert a műanyag nyílászárókat olyan technológiával gyártják, hogy bírják a szélsőséges meleget és a magas páratartalmat is.

Környezetvédelmi szempontból mennyire előnyös a műanyag?

Könnyen juthat arra a következtetésre, hogy mivel műanyagból készült termékről van szó, ez minden, csak nem környezetbarát. Hiszen tudjuk, hogy a műanyagok milyen hosszú idő alatt bomlanak le.

Ennek ellenére a műanyag ablak valójában környezetbarát választás, mindjárt van is rá 3 érvünk:

     A kiselejtezett műanyag ablakok alapanyaga is újrahasznosítható, és új ablak vagy bármilyen más, PVC-ből készült tárgy készíthető belőle. 

     A műanyag ablak gazdaságosabb energiafelhasználást tesz lehetővé az otthonában, kevesebb fűtés és kevesebb klímahasználat elegendő lesz, hogy ugyanazt a komfortérzetet tudja biztosítani.

     A műanyag ablakokkal hosszan tud tervezni, nem kell olyan időközönként cserélni őket, mint a korszerűtlenebb technológiával készült társaikat. Mivel nem szorulnak időszakos külső kezelésre sem, így nemcsak az ablakcserét és annak költségeit tudja időben kitolni, de a festékek és egyéb készítmények vásárlása sem fogja a pénztárcáját terhelni. 

Mit talál még nálunk, amiről eddig nem esett szó?

Környezetvédelmi szempontból mennyire előnyös a műanyag?

  • 5/6 légkamrás ablakaink maximálisan szigetelnek, amelyhez korszerű tömítéseket használunk. A megfelelő tömítések az ablak légmentességét növelik, amivel nő a hő-, és zajszigetelő hatása is.
  • A nyílászárók állandó vagy mozgó oszloppal is kivitelezhetők, lehetséges aszimmetrikus vagy központi kilincset beépíteni, és készülhetnek erkély- vagy PSK-ajtónak. 
  • A nyílászárók készíthetők teljes kerettel körbe, alacsony alumínium küszöbbel, vagy alumínium küszöb nélküli rendszerrel is.
  • Fehér, barna vagy karamell színű törzzsel szeretné az ablakot? Megteheti!
  •  A gyártás minden esetben 1 hetet igényel, még a színes kereteknél is.
A költségcsökkentő tényezőn, valamint az elviselhetőbb hőmérsékletű nyarakon túl egyéb indokaink is vannak, hogy miért érdeklődjön műanyag ablakaink iránt: 
  • Cégünk szem előtt tartja a környezettudatosságot is, ezért csakis olyan gyártóink vannak, ahol a szempontjainknak megfelelőek a gyártási folyamatok és a minőség.
  • A tőlünk rendelt ablakokat akár 5 nap alatt legyártjuk
  • Széles színskála áll a rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbbet tudja kiválasztani.
  • Igazodunk az igényeihez, a műanyag ablakokat bármilyen méretben le tudjuk gyártani.
  • Tapasztalt kollégáink, gyorsan és pontosan építik be Önnek a megrendelt nyílászárókat.


” 14 cégből az RS Ablakot választottam ki. Hogy miért? A szimpátia, a gyorsaság és az ár-értek miatt. Szépen dolgoztak és a megbeszélt határidőd tartották. “

– Sziklai László | Budapest

” Örülök, hogy ezt a céget választottam, mert nem csak az áraik jók, hanem az munkatársak is szépen dolgoznak. Mindenkinek csak ajánlani tudom a céget, aki nyílászáró cserében gondolkozik. “

– Béndekné Erika | Vác

“Az aranytölgy színű ablakaimat két hétre vállalták beépítéssel együtt, amit meglepő módon be is tartottak. Nem hittem volna, más cégeknél 6-8 hetet mondtak. Hajrá RS! “

– Kiss Gergő | Pilisborosjenő

“Kedves Attila,

Köszönjük munkájukat: a rugalmas időpont egyeztetést, a időtervezés pontos betartását, a beépítő szakemberek (Andris és Dani) gondos, precíz, kulturált munkavégzését, és Feri karbantartási tanácsait.
Kérjük, majd hasonló rugalmassággal egyeztessük az erkélyajtó-szúnyogháló felszerelésének időpontját. “

– Dátán Attila

CETELEM ÁRUHITEL ÜZLETÜNKBEN

Teljeskörű tájékoztatásért keresse fel üzletünket