rezsi emelkedés
| |

A rezsi emelkedés mindenkit érint

A rezsi emelkedés kérdése manapság minden magyar ember egyik legfőbb problémája. Így vagy úgy de mindenkit érint a rezsi emelkedés kérdése. Természetesen ki lehet küszöbölni egyéni megszorításokkal. De vannak olyan módszerek amik a rezsi emelkedés mértékét ténylegesen csökkentik.

A rezsi emelkedés megállítása

rezsi emelkedés Ha meleg van jobban kell hűteni. Ha hideg van jobban kell fűteni. De hogyan tudjuk ezt kompenzálni anyagilag. A rezsi emelkedés megállíthatatlan minden háztartásban? Nem feltétlenül. Hiszen ha tudatosan átgondoljuk a lehetőségeinket, van megoldás. A lakás felújítási támogatás például egy ilyen lehetőség. Ismeri mindenki miről szól? Hiszen a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azokkal a dolgokkal, amik megállíthatják a rezsi emelkedést minél előbb. Ez egy ilyen módszer, lehetőség. Egyszerűen igénybe kell venni. Ha a lakásunk, házunk szigetelése elavult. Az ablakok és ajtók régiek, máris megvan az emelkedés oka! Itt bizony ablak cserére és ajtó cserére lesz szükség! Hiszen ha befütyül a szél réseken, hideg van. Akkor feljebb kell tekerni a fűtést. Máris megugrik a fűtés számla. Viszont egy jól szigetelő műanyag ablak megoldás a problémára. De nem csak az ablakokat lehet kicserélni. Fontos, hogy a bejárati ajtónk sem legyen elavult. Egy műanyag bejárati ajtó beépítése még további segítség lehet. De ne feledkezzünk meg a műanyag redőnyökről és az alu redőnyökről sem. Hiszen egy-egy ilyen árnyékoló felszereltetése csodákra képes. Kívül tartják a hideget, meleget, zajt, fényt és még sok egyebet. A rezsi emelkedés máris csökkenőben van.

Kitől kérjünk tanácsot?

rezsi emelkedés Naponta rengeteg információt kapunk. Ömlenek felénk az új és újabb hírek, rendelkezések. Törvények változnak. Újak születnek. Csak kapkodjuk a fejünket. Most akkor lesz rezsi emelkedés vagy sem? Vagyis megváltoznak a villany és fűtés számlák mértékei? Mások lesznek az árak? Vagy csak bizonyos esetekben? Lesz kompenzáció? Megemelik a villany és a gáz árát? Vagy csak bizonyos határtól lesz emelés? De hogy lehet elérni, hogy ne lépjük át ezt a bizonyos határt? Lessük a gázórát és a villanyórát folyamatosan? Aztán amikor közeleg az a bizonyos határ, álljunk le? Kapcsoljuk ki a fűtést vagy a hűtést? Ez lenne a megoldás? Korántsem.

Mikor maradhatunk a „határon belül”?

Jelenleg ahhoz, hogy a rezsi emelkedést elkerülhessük 144 m3 gázt és 210 KW áramot fogyaszthatunk havonta. Nem tudni ki vagy miből számította ki ezeket az értékeket. Egy azonban egészen biztos, ha ezeket a határokat átlépjük, lényegesen többet kell fizetni minden egyes m3 gáz és minden egyes KW áram után. Na de gondolkodjunk reálisan. Csak a kikapcsolási módszerrel kerülhetjük el a rezsi emelkedést? Nincs erre valami más módszer esetleg? De bizony van. Nézzünk körben a lakásunkban, házunkban. Milyenek az ablakok és az ajtók? Mennyire zárnak megbízhatóan? No nem a zárszerkezetre gondolunk csak. Elég jól záródnak az ablakaink és ajtóink ahhoz, hogy a külső behatásoktól is megvédjék otthonunkat? Széltől, hidegtől, esőtől, melegtől, UV sugárzástól, fénytől, zajtól? Vagy erre még nem is gondoltunk amikor a rezsi emelkedés megállítását terveztük a háztartásunkban? Pedig ez egy fontos, sőt a legfontosabb tényező.

Mennyibe kerül ablakot, ajtót cserélni?

rezsi emelkedés Erre konkrét összeget mondani teljességgel lehetetlen lenne. Hiszen sok mindentől függ ez az összeg. Egy azonban egészen biztos, hogy idén még tart a lakás felújítási támogatás. Érdemes tehát ennek utána nézni, hiszen akár 50%-os segítséget is kaphat valaki. Ha egy ilyen komoly beruházásba kezdünk, hosszú távra tervezünk. Ezzel lakásunk, házunk fenntarthatóságát növeljük. Ami viszont a rezsi költségek csökkentésével jár. Érdemes tehát olyan céget választani, amelyik az állami támogatás igénybevételét is lehetővé teszi. Nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren is. Gyorsan reagál és megadott időn belül vállalja a nyílászárók beépítését. Máris megtaláltuk az egyik módját annak, hogy a rezsi emelkedés ne legyen szükségszerű az otthonunkban. Hiszen az ajtók és ablakok cseréjével akár 40%-os rezsi csökkentést is elérhetünk havonta. Ez pedig nem elhanyagolandó összeg. Ráadásul ha az állam is segít vissza nem térítendő támogatással, hamar megtérül a beépítés költsége. S akkor még nem beszéltünk arról a tényről, hogy nem csak jó de szép is lesz a házunk. Hiszen egy lakás vagy ház ami új ablakokat és ajtókat kap, olyan mintha kicserélték volna.

Milyen ablakot és ajtót tetessünk be a régiek helyett?

Ez egy nagyon jó kérdés. Hiszen mindenkinek van egyéni ízlése. De ha a praktikussági szempontokat nézzük a műanyag ablakok és műanyag ajtók a legmegmegfelelőbbek. Ugyanis akinek volt már fából készült ablaka és ajtaja, tudja mennyi karbantartást igényel. Ellenben a műanyag nyílászárók szinte nem is igényelnek gondozást. Kiváló a szigetelésük, jól néznek ki és még az áruk is „optimálisabb” mint fából készült társaiké. Tehát a rezsi emelkedés megállításához ezek beépítését javasoljuk.

Mivel csökkenthetjük még a rezsinket?

Maradjunk a nyílászáróknál. Egy jól szigetelő műanyag ablak még hagy némi kívánnivalót maga után. Milyen téren? Mondjuk az árnyékolás szempontjából. Hiszen hiába zár jól az ablakunk, ha az üveg felmelegedik, az üvegházhatás még forróbbá teszi a lakást. Elhúzhatjuk a függönyt, lehúzhatjuk a rolót, de ez kevés. Hiszen a fényáteresztés szempontjából megfelelnek ezek az eszközök is. De mi van a mostani 40 fok körüli kánikulával? Amikor reggeltől estig tűz a nap? rezsi emelkedés Ilyenkor már a ventilátorok is csak kavarják a benti forró levegőt. Az ablakot nem nyitjuk ki, mert csak pokoli meleg jön be rajta. Elviselhetetlen a hőség. Megy a klíma berendezés, nem lehet leállítani. Erre is van természetesen megoldás. Mégpedig a külső árnyékolók. Akinek még nincs ilyen az ablakán, ne habozzon nézzen ilyen lehetőségek után. Ugyanis egy jó műanyag redőny vagy egy remek alumínium redőny sokat segíthet a „gyilkos” napsugarak visszaverésében. Persze vannak más árnyékolók is. Érdemes szakértő tanácsát kérni ezen a téren. Hihetetlenül sokat segíthetnek ezek a redőnyök a rezsi emelkedés megállításában. Legyen szó akár téli hidegről akár a mostani nyári kánikuláról. Télen ha lehúzzuk ezt a redőnyt, védi az ablakot a külső behatásoktól. Sőt még kellően szigetel is. Akár a műanyag redőnyről akár az alu redőnyről legyen is szó. Nemcsak egyszerűen a fényt segítenek kívül rekeszteni vagy a kíváncsi tekinteteket. Komoly védelmet biztosítanak az egyre változékonyabb időjárási viszonyok között. Sőt az alumínium redőnyök még a betörés ellen is védelmet biztosítanak az ablakok esetében. Így ezek felszerelésével nem csak a rezsi emelkedés csökkenthető. Hanem sok más funkcióval is rendelkeznek. Gondolunk itt például a zaj elleni védelemre. Ami különösen a nagy városokban manapság egyáltalán nem elhanyagolandó tényező napjainkban. rezsi emelkedés Egyszóval a rezsi emelkedés mindenkit érint. De mindenki tud is tenni ellene ha kicsit utána néz a lehetőségeknek.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen a Facebook oldalukon.    

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük