|

A gázszámla mennyivel fog emelkedni 1 hónap múlva?

Vajon a gázszámla akkor is emelkedni fog ha beleférünk a rezsikvótába? Hogyan tudjuk elkerülni hogy brutálisan magas legyen a gázszámla? Kérdések sokasága foglalkoztat bennünket. Hiszen közeleg a fűtési idény. Senki nem akarja, hogy a gázszámla összege kategóriákkal megemelkedjen.

A gázszámla emelés hogyan küszöbölhető ki?

A média és a hírek tele vannak különféle információkkal. Mindenki tud mindent és senki nem tud semmi konkrétat a rezsi emeléssel kapcsolatban. Mi most egy olyan lehetőséget szeretnénk felvázolni, ami biztosan segít. Miben és hogyan? A gázszámla emelés kiküszöbölésében. Nagyon is egyszerűen. Közelegnek az őszi hónapok. Lassan beindul a fűtési idény. Mivel tudjuk elérni, hogy a fűtési számlánk ne emelkedjen? Természetesen nem azzal ha kevesebbet fűtünk. Nem lehet megoldás, hogy átdideregjük a hideg hónapokat. Hiszen van más lehetőségünk is. Elárulom mire gondolok.

Komplett nyílászáró csere

gázszámla Pontosan ez a legoptimálisabb megoldás a gázszámla „féken tartására” Mérte már meg valaki, hogy mennyi hőt veszít el a rossz ajtók és ablakok következtében? Pedig érdemes lenne erre odafigyelni. Hiszen ha nem megfelelően zár az ablak. Ha besüvít a szél az ajtó alatt, dobáljuk a pénzt kifelé. Gyakorlatilag egy rosszul szigetelt ajtó vagy ablak következménye, hogy az utcát fűtjük. Ez pedig a gázszámla jelentős növekedését vonja maga után.

Hogyan segíthet egy jól záró ablak?

Vegyük először is, hogy mikor és miért van szükség ablak cserére? Természetesen akkor ha a régiek már elavultak. Nem zárnak rendesen és a szigetelésük sem megfelelő. Mondjuk ha szú rágta vagy korhadt már az ablak keretünk, akkor biztosan ráfér egy csere. Ajánlani tudjuk a műanyag ablak beépítését. A legjobb műanyag ablakok 5 és 6 légkamrás tokkal és szárnnyal rendelkeznek. Üvegezésük 2 és 3 rétegű. A rétegek közti argon gázas szigetelés biztosítja a legminimálisabb hőveszteséget. Ezzel máris csökkenteni tudjuk a gázszámla összegét. Ráadásul még a lakásunk, házunk is megújul a műanyag ablakok által

Miért válasszunk műanyag ablakot?

Mert a megbízhatóság és a minőség mellett a gyártási folyamatoknál figyelnek a környezettudatosságra is. Mert a jól kiválasztott cég rövid határidővel gyártatja le az ablakot, akár 5 nap alatt is. Valamint ezeknek a nyílászáróknak a mérete és színe teljesen a megrendelő kívánságaihoz tud igazodni. Mert ha hozzáértő szakembereket bízunk meg, nagy tapasztalattal építik be a műanyag ablakokat. Gyors és pontos munkájukra pedig garanciát is vállalnak.  

Mitől maximális a hőszigetelése a műanyag ablakoknak?

Elsősorban a korszerű tömítéseknek köszönhetően zárnak jól a műanyag ablakok. Az 5/6 légkamrás változat növeli a légmentességet. Az argongázzal töltött üvegezés még jobban szigetel. Ezáltal nem csak a zajt, de a hideget, meleget is kívül tartják ezek az ablakok. Abban az esetben ha lecseréljük ezekre a műanyag ablakokra a régieket, máris 30-40%-al csökkenthetjük fűtésszámlánkat. Ez is egy módja a gázszámla növekedés megállításának.

Ha jól szigetel a bejárati ajtó

gázszámla Sokan talán nem is gondolnak arra az egyszerű tényre, hogy a bejárati ajtó alatt „kúszik ki” rengeteg pénzük. Pedig nem elég a jó küszöb. Az sem elég ha a fűtés megfelelő a lakásban. Mert az ajtó résein kiillanhat rengeteg meleg. Bizony-bizony! Egy megfelelő bejárati ajtónak ez is funkciója. Vagyis, hogy őrizze számunkra télen a meleget. Akkor lesz a gázszámla sokkal kevesebb. Milyen egy jó bejárati ajtó? Természetesen biztonságos, esztétikus és jól szigetel. Ez pedig a műanyag bejárati ajtók legfőbb ismérve. A jó műanyag bejárati műanyag ajtó szintén 5 és 6 légkamrás, horganyzott idom acél merevítéssel és minőségi vasalattal rendelkezik. Így a hideg nem tud „beférkőzni” rajta, csak akkor ha kinyitjuk és beengedjük. Ez télen bizony nagyon jó szolgálatot tesz. Máris találtunk még egy dolgot ami segíthet a gázszámla optimalizálásában. Nyáron a nagy melegben ki akarjuk rekeszteni a meleget. Télen viszont éppen ellenkezőleg, szeretnénk benn tartani mindenáron. Márpedig a nyárnak lassan vége lesz. Most sóhajtozunk a melegben. De sajnos nem tudunk ebből eltenni télire mondjuk üvegekben. mint a befőttet. Pedig mennyire praktikus lenne eltárolni a mostani hőséget. Télen csak kinyitnánk az üvegeket sorban. Aztán a gázszámla meg lenullázódna. Sajnos ez nem lehetséges. De az ablak és ajtó lecserélésével majdnem ezt a hatást tudjuk elérni. Hogy miből finanszírozzuk mindezt? Erre is van módszer, nem is akármilyen.

Otthon felújítási támogatás mint segítség

gázszámla Az otthon felújítási támogatás komoly segítség és módszer lehet a gázszámla növekedés megállításában. Még ebben az évben igénybe lehet venni azt a vissza nem térítendő támogatást, ami a komplett nyílászáró cserékre is vonatkozik. Mivel a fűtés az egyik legfontosabb része életünknek, minden lehető eszközt érdemes kihasználnunk. Ebbe pedig beletartozik az ablak és ajtó csere is. Sőt ha őszinték akarunk ellni, akkor a legfontosabb fűtés szempontjából, hogy mennyire jól szigeteltek a nyílászárók. Hogyan látják el azt a funkciót amit elvárunk egy jó műanyag ablaktól vagy mondjuk egy műanyag bejárati ajtótól. Ha a gázszámla csökkentés a cél, erre mindenképpen nagy figyelmet kell fordítanunk. Hiszen hiába vannak jó fűtőtesteink, hiába szigeteltek a falak. Ha az ablakok és ajtók áteresztik a legtöbb hőt. Ezért mindenképpen legyünk előrelátólak. Tervezzünk hosszú távra. Gondoljunk a kemény telekre és a még keményebb nyarakra. Ahhoz, hogy konszolidálni tudjuk a rezsi költségeinket, elengedhetetlen a jó nyílászárók megléte. Ez egy hosszú távú befektetés. Meg fog térülni rövid idő alatt. Mindenki azt szeretné, hogy komfortossá és kényelmessé tegye az otthonát. Ugyanakkor nem az a cél, hogy ezt a költségek elszabadulásával érje el. A gázszámla összege nem kell, hogy megemelkedjen drasztikusan. S ezért nem is kell más erőfeszítést tenni, csak átgondolni a dolgokat. gázszámla Ha jó a fűtésrendszerünk, akkor csak egy módon tudjuk a gázszámla emelkedését kiküszöbölni. Nem a fűtés lekapcsolásával. Nem is sztrájkkal az emelések ellen. Van erre egy nagyon egyszerű és célravezető módszer. Olyan ablakok és ajtók beépítetése, amik jól szigetelnek. Igen, amik műanyagból vannak. Garantáltan megfelelnek azoknak az elvárásoknak amik a mai világban mérvadóak. Esztétikusak, az áruk nem magas és még kiválóan szigetelnek is. Az már csak hab a tortán, hogy ehhez a tranzakcióhoz még állami segítséget is igénybe lehet venni. Mégpedig vissza nem térítendőt. Szóval kezükben a megoldás. Előttünk vannak a lehetőségek, csak élni kell velük. Az idén még működnek. Érdemes utána nézni, hogy ne hagyjuk ki! Tehát a gázszámla emelés nem szükségszerűen vonja maga után azt, hogy többet kell fizetnünk a jövőben. Hiszen csak rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e küszöbölni. gázszámla Jönnek a hűvös és a hideg napok. Kell a meghitt meleg a lakásban. Azonban ez nem feltétlenül vonja maga után a gázszámla emelkedését. Nézzünk utána, legyünk pozitívak! Kérj árajánlatot még ma! Több információra van szükséged? Vedd fel velünk a kapcsolatot vagy kövess minket a Facebook oldalunkon.

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük