Az ablakcsere árak kapcsán egy képzelt riport

Az ablakcsere árak kérdése nem tűnik túl izgalmas témának. Mégis megér egy riportot.

Vannak, akik színészeket, vannak, akik politikusokat szólaltatnak meg riportjaikban. Viszont én most arra gondoltam, hogy egy műanyag ajtók és ablakok gyártásával és beépítésével foglalkozó cég képviselőjét kérdezem meg.

Elsősorban arról, hogy mit lehet tudni, mondjuk az ablakcsere árakról, az ablakcsere menetéről. Esetleg az ablakcsere árkalkulátor is szóba kerülhet.

Az ablakcsere árak miben is nyilvánulnak meg?

fiatalember ablakot cserél

Üdvözlöm kedves Zalán, köszönöm, hogy elfogadta felkérésemet. Na és azt is, hogy hajlandó az olvasóim számára egy-két fontos kérdésre válaszolni. Természetesen a nyílászárókkal kapcsolatban.

 • Üdvözlöm én is kedves Réka és az olvasóit is. Örömmel válaszolok szakmai kérdésekre.  Köszönöm a felkérést, nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választott.
 • Tehát akkor elsősorban az ablakcsere árakkal kapcsolatban lesznek majd kérdések?

Igen, hiszen sok emberben megfogalmazódik egy idő után a kérdés. Ha házán vagy lakásán a régi ablakokat le szeretné cserélni, hogyan is alakulnának az ablakcsere árak pontosan.

Vagyis első körben egy viszonylagos árkalkulációra lennénk kíváncsiak. Tudna nekünk az ablakcsere árkalkulátorról tájékoztatást adni. Minek kapcsán születnek meg a végleges árak?

 • Igen, ez tipikus probléma, amikor árlistát kérnek tőlünk. Akár weben vagy telefonon keresztül. Erre azonban általában nincs lehetőség. Hiszen rengeteg sok mindentől függnek az ablakcsere árak. Azt hiszem, ezzel nem árulok el titkot!

Az ablakcsere árak kiszámítása előtt mit kell tudnunk?

Na és mit kell tudnunk, mielőtt az ablakcsere árakról kezdenénk kérdezősködni? Hiszen senki nem szeret sokat várni. Érdemes szakmai alapokat elsajátítani előtte? Mondjuk, hogy tájékozottabbak legyünk? Vagy hogyan fogjunk hozzá?

 • Teljesen nem mennék bele a részletekbe. De talán – mielőtt az ablakcsere árakról beszélnénk – tisztázzuk a legfontosabb kérdéseket. A szerkezet nyithatósági irányát kell elsősorban meghatározni.  Aztán a színét és persze a szigetelőképességével sem árt tisztában lennünk. Utána jöhet az ablak csere a házban!

No, ez elég kínaiul hangzik nekem. Mint laikus, ablakhoz nem értő vásárlónak, talán kifejtené kicsit világosabban?

 • Szerintem a legfontosabb először is egy olyan céget keresni, amelyik foglalkozik nyílászárók forgalmazásával.  Jó, ha a gyártótól veszi meg egyenesen. Sőt ha a beépítésével is foglalkozik, révbe értünk. Ezt ugye az internet segítségével ma már könnyen meg tudjuk oldani. Mármint az infók beszerzését.

Ilyen egyszerű az egész és máris megkapom az ablakcsere árak listáját?

Ennyi lenne az egész? Beütöm a keresőbe és már kapom is a listát? Csak ki kell nyomtatnom és kiválasztanom? Így nagyon egyszerűnek tűnik az ablakcsere!

 • Nem, azért ennyire nem egyszerű a képlet. Elsősorban érdemes olyan céget választani, amelyik megfelelő referenciákkal és múlttal rendelkezik. Velük fel kell venni a kapcsolatot. Miért? 
 • Azért hogy szakszerű tanácsokkal, háznál végzett felméréssel tudjanak segíteni. Mert az ablakcsere a kiválasztásnál kezdődik.  Ami nem túl könnyű feladat. Utána jöhet az árajánlatkérés is.

Miért nem könnyű ez a választás? Van egy ablakom, ami már elavult és szeretném újra kicserélni. Viszont azért nem akarok rákölteni túl sokat. Ez lehetetlen kérés?

nyílászáró bontása
 • Ismeri a mondást kedves Réka: „Nincs lehetetlen csak tehetetlen” De mindjárt van egy kérdésem. Az adott falnyílásba, ami majd keletkezik az ablak kivétele után, egy vagy többszárnyú ablak beépítését tervezi? Amikor az ablakcsere árakról beszélünk, döntésünk hosszú távra vonatkozik.
 • Nem csak az árat, de a komfortot és a kényelmet is figyelembe kell vennünk az adott lehetőségek mellett.
 • A drágább ablakot nem mindenki engedheti meg magának? Nem biztos, hiszen nem ablak árat veszünk, hanem használhatóságot vásárolunk. A mostani nagyobb árkülönbözet a racionális döntés.
 • Talán demagógiának hangzik, de higgye el, hosszabb távon kifizetődik. Ha minőségi ablakot vásárolunk, ha drágább is, jobban megéri. Ezt szakemberként garantálni tudom.

Személyes konzultáció előtt

Na és milyen lehetőségek adottak? Milyen ablakot tudna nekem felajánlani. Ha mondjuk bizonytalan lennék? Vagy ha nem rögtön szeretném a személyes konzultációt. Először csak egy előzetes tájékoztatás kérnék. Az ablakcsere árak hozzávetőlegesen meghatározhatóak lennének?

 • Megkérdezném milyen típusú az épület? Családi ház vagy társasházi lakás. Tégla vagy panel, esetleg passzívház?
 • Mindenképpen az adott falazathoz passzoló ablakot kell ajánlanunk. Mert például a társasházaknál vannak megkötöttségek.
 • Mármint a homlokzati formák tekintetében. Amiket ugye nem lehet valószínűleg módosítani. Természetesen családi ház esetén szabadabbak a lehetőségek egy ablakcsere kapcsán.

Na, ez eszembe sem jutott. Persze biztosan küldenék képet, ha ablakot szeretnék cseréltetni. De azért gondolom, még merülnek fel eldöntendő kérdések. Főleg olyanok, amik befolyásolják az ablakcsere árakat.

 • Természetesen. Mondjuk nem mindegy, hogy hol van az ablak. Mert ha a fal síkjánál kijjebb tudjuk elhelyezni, akkor optimálisabb a hőérték. Kevesebb energia megy el hűtésre és fűtésre egyaránt.
 • Régi házaknál a szigetelés vastagságától függ, hogy mennyire lehet az ablakot kivinni. Tehát az épület kora sem elhanyagolandó.
 • Ha nagy üvegfelületről van szó, lényeges szempont az, hogy a szerkezet mennyire terhelhető.
 • Folytassam?:))

Mitől függhetnek még az ablakcsere árak?

Ezek valóban szakmai szempontból megközelítve fontosak. De gondolom az is lényeges, hogy redőnyt, árnyékolót, szúnyoghálót kérek-e majd az új ablakomra?

 • Valóban érdemes ezt is betervezni, amikor az ablakcsere árakat kalkuláljuk. Hiszen akkor a szúnyoghálót és a redőnyt eleve beletervezzük a műanyag ablakba. Így nem kell majd utólag megfúrni a tokot. Tehát nem gyengíti majd a tokrendszert ez a művelet.

Ami még fontos lehet, legalábbis számomra, az ablak színe. Vagy ha családi házban élek, akkor is érdemes a klasszikus fehér vagy barna színeket választani?

 • Ez csak és kizárólag Önön múlik, hogy milyen színt választ. A fóliázott műanyag ablakok színei ma már szinte a szivárvány minden színében elképzelhetőek. Persze ugyanolyan tartósak és garanciálisak, mint a klasszikus színű elődeik.
ablakcsere árak

Nem régen láttam a Tv-ben, hogy van valahol egy falu, ahol a házak nyílászárói mind kékek és ez által elhíresült a kis település. Nekem nagyon tetszett, amit láttam. Amúgy is a kék szín a kedvencem.

Nagyon megemelné az ablakcsere árakat a házamon, ha mindet kékre cseréltetném le? J Sőt akkor már az ajtókat sem hagynám ki a szórásból. Ön szerint ez megfizethetetlen lenne?

 • Relatív dolog egy háznak az értéke. De a legtöbbet akkor ér a tulajdonosa számára, ha olyanná alakítja milyennek megálmodta. Ha jól érzi magát benne. Na és persze praktikussági szempontból is megfelel a követelményeknek.
 • Ha az ablakok és az ajtók jó hőszigetelők. Ha szépek és örömet okoznak annak, akik benne élnek, ez a legfontosabb. Úgy érzem, mi ebben maximálisan partnerek vagyunk.
 • Mindent megoldunk és minden munkánkért felelősséget is vállalunk. Természetesen az ablakcsere is ebbe a kategóriába tartozik.

Mellébeszélések helyett

Ez jó hallani és örömmel írom le olvasóim számára. Hiszen a mai világban sokszor csak a marketing a fontos.

Gyakran előfordul, hogy nincs minőség a cégek meghirdetett munkái mögött. Azonban azt gondolom, hogy az Ön cége már bizonyított a termékeivel és a munkájával is. 

Hiszen hány éve is vannak pontosan a piacon kedves Zalán?

 • Néha úgy tűnik 100 éve, de persze ez egy vicc. Közel két évtizede gyártjuk és forgalmazzuk az ajtókat és ablakokat. Beépítjük ezeket és azt mondhatom büszkén, hogy a visszajelzések alapján jó munkát végzünk. Legyen szó akár ablakcseréről akár ajtó cseréről.

Na és Ön szerint mi a titka a cégnek? A jó minőség? A szakember gárda? A cégvezető szakértelme, alkalmassága? Vagy a szerencse, hogy jókor voltak jó helyen, amikor a vállalkozás elindították?

 • Nem tudnám konkrétan meghatározni, de a felsoroltakra biztosan szükség van.
 • De a legfontosabb szerintem az, ha az ember szereti a munkáját, ért hozzá és jól végzi. Akkor garantált a siker.
ablakcsere árak

Kedves Zalán, akkor további sikereket és sok boldog, elégedett ügyfelet kívánunk Önnek és csapatának. Köszönöm az interjút.

 • Köszönöm én is a lehetőséget és rajtunk nem fog múlni a további siker!

© rz

Ablakokkal kapcsolatban, bővebben információkat itt olvashat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek