Vannak, akik színészeket, vannak, akik politikusokat szólaltatnak meg riportjaikban, én most arra gondoltam, hogy egy műanyag ajtók és ablakok gyártásával és beépítésével foglalkozó cég vezetőjét kérdezem meg arról, hogy mit lehet tudni, mondjuk az ablakcsere árakról.

Üdvözlöm kedves Zalán, köszönöm, hogy elfogadta felkérésemet és hajlandó az olvasóim számára egy-két fontos nyílászárókkal kapcsolatos kérdésre válaszolni.

 • Üdvözlöm én is kedves Réka és az olvasóit is, örömmel válaszolok szakmai kérdésekre és köszönöm a felkérést, nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választott.

Várom a felmerülő kérdéseket, problémákat.

Sok emberben megfogalmazódik egy idő után a kérdés, hogy ha házán vagy lakásán a régi ablakokat le szeretné cserélni, hogyan is alakulnának az ablakcsere árak pontosan. Vagyis első körben egy viszonylagos árkalkulációra lennénk kíváncsiak. Tudna nekünk ezzel kapcsolatban most tájékoztatást adni?

 • Igen, ez tipikus probléma, amikor árlistát kérnek tőlünk a weben vagy telefonon keresztül, amire általában nincs lehetőség, hiszen rengeteg sok mindentől függnek az ablakcsere árak, azt hiszem, ezzel nem árulok el titkot!

Na és mit kell tudnunk, mielőtt az ablakcsere árakról kezdenénk kérdezősködni? Hiszen senki nem szeret sokat várni, érdemes szakmai alapokat elsajátítani előtte, hogy tájékozottabbak legyünk? Vagy hogyan fogjunk hozzá?

 • Teljesen nem mennék bele a részletekbe, de talán az első és legfontosabb kérdés, hogy a szerkezet nyithatóságát meghatározzuk, tudjuk a színét és persze a szigetelőképességével sem árt tisztában lennünk.

No, ez elég kínaiul hangzik nekem, mint laikus, ablakhoz nem értő vásárlónak, talán kifejtené kicsit világosabban?

 • Szerintem a legfontosabb először is egy olyan céget keresni, amelyik foglalkozik nyílászárók gyártásával és forgalmazásával, sőt a beépítésével is, amit ugye az internet segítségével ma már könnyen meg tudunk oldani.

Ennyi lenne az egész? Beütöm a keresőbe és már kapom is a listát, csak ki kell nyomtatnom és kiválasztanom?

 • Nem, azért ennyire nem egyszerű a képlet, hiszen érdemes olyan céget választani, amelyik megfelelő referenciákkal és múlttal rendelkezik és akkor velük fel kell venni a kapcsolatot, hogy szakszerű tanácsokkal, háznál végzett felméréssel és árajánlattal tudjanak segíteni ebben a nem túl könnyű választásban.

Miért nem könnyű ez a választás? Van egy ablakom, ami már elavult és szeretném újra kicserélni, de azért nem akarok rákölteni túl sokat. Ez lehetetlen kérés?

 • Ismeri a mondást kedves Réka: „Nincs lehetetlen csak tehetetlen” De mindjárt megkérdezem, hogy az adott falnyílásba, ami majd keletkezik az ablak kivétele után, egy vagy többszárnyú ablak beépítését tervezi? Amikor az ablakcsere árakról beszélünk, döntésünk hosszú távra vonatkozik, nem csak az árat, de a komfortot és a kényelmet is figyelembe kell vennünk az adott lehetőségek mellett. A drágább ablakot nem mindenki engedheti meg magának? Nem biztos, hiszen nem ablak árat veszünk, hanem használhatóságot vásárolunk, s a mostani nagyobb árkülönbözet a racionális döntés. Talán demagógiának hangzik, de higgye el, hosszabb távon kifizetődőbb, ha minőségi ablakot vásárolunk, ha drágább is, ezt szakemberként garantálni tudom.

Na és milyen lehetőségek adottak, milyen ablakot tudna nekem felajánlani, ha bizonytalan lennék? Mondjuk, ha nem rögtön szeretném a személyes konzultációt, előbb egy előzetes tájékoztatás kérnék.

 • Megkérdezném milyen típusú az épület? Családi ház vagy társasházi lakás, tégla vagy panel, esetleg passzívház?

Mindenképpen az adott falazathoz passzoló ablakot kell ajánlanunk, mert például a társasházaknál vannak megkötöttségek, a homlokzati formák tekintetében, amiket ugye nem lehet valószínűleg módosítani. Természetesen családi ház esetén szabadabbak a lehetőségek.

Na, ez eszembe sem jutott, bár biztosan küldenék képet, ha ablakot szeretnék cseréltetni, de azért gondolom, még merülnek fel eldöntendő kérdések.

 • Természetesen. Mondjuk nem mindegy, hogy hol van az ablak. Mert ha a fal síkjánál kijjebb tudjuk elhelyezni, akkor optimálisabb a hőérték. Kevesebb energia megy el hűtésre és fűtésre egyaránt. Régi házaknál a szigetelés vastagságától függ, hogy mennyire lehet az ablakot kivinni, tehát az épület kora sem elhanyagolandó.

Ha nagy üvegfelületről van szó, lényeges szempont az, hogy a szerkezet mennyire terhelhető.

Folytassam?:))

Ezek valóban szakmai szempontból megközelítve fontosak, de gondolom az is lényeges, hogy redőnyt, árnyékolót, szúnyoghálót kérek-e majd az új ablakomra?

 • Valóban érdemes ezt is betervezni, amikor az ablakcsere árakat kalkuláljuk, hiszen akkor a szúnyoghálót és a redőnyt eleve beletervezzük az ablakba, így nem kell majd utólag megfúrni a tokot, tehát nem gyengíti majd a tokrendszert ez a művelet.

Ami még fontos lehet, legalábbis számomra, az ablak színe. Vagy ha családi házban élek, akkor is érdemes a klasszikus fehér vagy barna színeket választani?

 • Ez csak és kizárólag Önön múlik, hogy milyen színt választ, a fóliázott műanyag ablakok színei ma már szinte a szivárvány minden színében elképzelhetőek és ugyanolyan tartósak és garanciálisak, mint a klasszikus színű elődeik.

Nem régen láttam a Tv-ben, hogy van valahol egy falu, ahol a házak nyílászárói mind kékek és ez által elhíresült a kis település. Nekem nagyon tetszett, amit láttam, amúgy is a kék szín a kedvencem. Nagyon megemelné az ablakcsere árakat a házamon, ha mindet kékre cseréltetném le? J Sőt akkor már az ajtókat sem hagynám ki a szórásból. Ön szerint ez megfizethetetlen lenne?

 • Relatív dolog egy háznak az értéke, de a legtöbbet akkor ér a tulajdonosa számára, ha olyanná alakítja milyennek megálmodta, ha jól érzi magát benne és persze praktikussági szempontból is megfelel a követelményeknek, mert az ablakok és az ajtók jó hőszigetelők, szépek és örömet okoznak annak, akik benne élnek nap, mint nap. Úgy érzem, mi ebben maximálisan partnerek vagyunk, mindent megoldunk és minden munkánkért felelősséget is vállalunk.

Ez jó hallani és örömmel írom le olvasóim számára, hiszen a mai világban csak a marketing a fontos. Sokszor nincs minőség a cégek meghirdetett munkái mögött. Azonban azt gondolom, hogy az Ön cége már bizonyított a termékeivel és a munkájával is, hiszen hány éve is vannak pontosan a piacon kedves Zalán?

 • Néha úgy tűnik 100 éve, de persze ez egy vicc, közel két évtizede gyártjuk és forgalmazzuk az ajtókat és ablakokat, beépítjük ezeket és azt mondhatom büszkén, hogy a visszajelzések alapján jó munkát végzünk.

Na és Ön szerint mi a titka a cégnek? A jó minőség? A szakember gárda? A cégvezető szakértelme, alkalmassága? Vagy a szerencse, hogy jókor voltak jó helyen, amikor a vállalkozás elindították?

 • Nem tudnám konkrétan meghatározni, de a felsoroltakra biztosan szükség van és az a véleményem, ha az ember szereti a munkáját, ért hozzá és jól végzi, akkor garantált a siker.

Kedves Zalán, akkor további sikereket és sok boldog, elégedett ügyfelet kívánunk Önnek és csapatának és köszönöm az interjút.

 • Köszönöm én is a lehetőséget és rajtunk nem fog múlni a további siker!

 

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon