villanyszámla
|

A villanyszámla csökkentésére 5 tipp

A villanyszámla összege minden háztartásban és minden vállalkozásban jelentős szerepet tölt be. A lehetőségekhez képest mindenki igyekszik lefaragni a villanyszámla értékét.

Na de ehhez kevés ha LED-es égőket használunk. Vagy igyekszünk spórolni az árammal.

1. A villanyszámla mikor csökkenhet?

villanyszámla

Ezt a kérdést manapság mindenki felteszi gyakran magának. Hiszen az infláció mértéke és a gáz- és villanyárak rohamosan emelkedik.  Ez egyre jobban sürgeti a válasz megtalálását.

Persze vannak apró praktikák, amiket be lehet vetni. Azonban itt most egy komolyabb stratégiára lesz szükség. Mi első menetben egy komplett nyílászáró cserét tudnánk felajánlani a probléma megoldására.

Hogy ezzel hogyan tudjuk csökkenteni a villanyszámlát? Nagyon is evidens a válasz. De fel is vázoljuk részletesen.

Ugyanis ha jól zárnak az ajtók és az ablakok, akkor nyáron kevesebb meleg jut be a lakásba. Nem kell a klímát olyan hosszan működtetni. Spórolunk ezzel pénzt? Próbáljuk ki!

Ha minőségi ablakok és ajtók kerülnek a lakásunkba, nem csak esztétikailag járunk jobban. Hanem a villanyszámlánk is csökkeni fog jelentősen?  

Hogy tudjuk ezt elérni? Mondjuk egy jól szigetelő műanyag ablakkal vagy inkább többel.

2. A műanyag ablakok szigetelése hogyan hat a villanyszámlánkra?

villanyszámla

A műanyag ablakok szigetelésének mértéke nagyon optimális. Tehát mindenképpen javasoljuk, ennek a beépítetését.

Hiszen ma már léteznek 3, 5, 6 és 7 vagy több légkamrás ablakok is. Minél több a légkamrák száma annál jobb a szigetelés.

Na de melyiket válasszuk ahhoz, hogy a villanyszámlánk jelentősen csökkenjem?  Ez persze attól is függ, hogy milyen házban vagy lakásban élünk?

Panelházak esetén illetve a hagyományos téglalakásoknál már az 3-5 kamrás ablakok is jól teljesítenek. Persze ha passzívházról vagy családi házról van szó érdemes 6 vagy annál több légkamrás ablakra voksolni.

A teljes szigeteléshez a 2-3 rétegű üvegezés is „besegít” természetesen. Ezzel a módszerrel nem csak a fűtésszámlánkat tudjuk tehát jelentősen csökkenteni.

Hanem a villanyszámlánkat is le tudjuk faragni a nyári hónapokban. Vagy ha mondjuk villannyal fűtünk.

Ezzel a módszerrel akár 40%-os költségmegtakarítást is elérhetünk a villanyszámlánk esetében. Valljuk be őszintén, hogy ez még egy rezsicsökkentés eredményeit is felülmúlja.

3. Garancia a minőségre= garancia a villanyszámla csökkenésre

villanyóra

Igen fontos a garancia a műanyag ablak minőségét és beépítését tekintve. Ezért amikor kiválasztjuk az „ablakos” céget, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Hiszen a nyílászárók beépítése nem rövid távú befektetés.

Tehát fontos, hogy a kiválasztott cég legyen leinformálható és rendelkezzen megfelelő múlttal. Vállaljon garanciát az általa forgalmazott ablakokra és a beépítésre is. Így nem érhet bennünket meglepetés, ha a villanyszámla csökkentése is a célunk.

Olcsó húsnak híg a leve! Ezt tartja a mondás. Nos, ez az ablakok és ajtók beépítésére is teljesen igaz. Akik túl olcsón dolgoznak azok bizony gyanúsak. Hogy miért?

Mert mindenki tudja, hogy vannak költségek, amiket nem lehet kikerülni. A minőséget mindig is meg kellett fizetni. Az infláció mértékének folyamatos romlása elér minden magánszemélyt és minden vállalkozást.

4. Merjünk előre gondolkodni!

családi ház makett nyílászárókkal

Ha takarékosan szeretnénk élni, nem csak a jelennel, de a jövővel is foglalkoznunk kell! Tehát ez azt jelenti, hogy nézzünk bátran előre és merjünk kockáztatni.

A jelenlegi gazdasági helyzet sok javulást nem ígér. Talán nincs okunk a pozitív gondolkodásra? De van! Egészen egyszerű dolgokkal tudjuk meglapozni a jövőnket.

Például a villanyszámla esetén nem csak a jól záródó ablakok és ajtók lehetnek a megoldások. Vannak redőnyök is, amik fontos szerepet töltenek be. Miben? A villanyszámlánk csökkentésében például.

Ma beruházunk, holnap viszont már élvezzük ennek eredményeit. Ha nem is a szó igazi értelmében. Na és persze nem is rögtön. Egy jól kiválasztott árnyékoló sokat segíthet a mostani helyzetben.

Ha tombol a kánikula. Pörögnek a villanyórák. Valahogy meg kéne állítani a folyamatot. Vagy legalábbis lecsökkenteni a villanyszámla mértékét. Van erre lehetőségünk? Még nem késtünk el a megoldással?

A villanyszámlát mindig lehet csökkenteni

Természetesen soha nem késő! Mindig jönnek váratlan események az ember életébe. Amitől „megzakkan” vagy megtorpan egy időre. Járványok, KATÁ-s törvények eltörlése, infláció. Persze még sorolhatnám. De miért? Ez nem változtat a tényeken.

Talán ha a szüleink, nagyszüleink előre tudták volna, hogy háború vagy forradalom lesz. Másként viselkednek? Ki tudja.

Minden időszaknak megvannak a jó és a rossz oldalai. Nekünk igyekeznünk kell kihozni mindenből a legjobbat. Ez a túlélés feltétele.

5. Kamatmentes hitel lehetőség a villanyszámla csökkentésére

hosszabbító konnektor dugókkal

Ha magas a villanyszámla vagy a gázszámla honnan teremtsük meg hozzá az anyagi feltételeket? Vegyük el a háztartás vagy a vállalkozás más forrásaiból? Ez is egy lehetőség, de nem túl célravezető hosszútávon.

Viszont van egy nagyon szuper megoldás, még pedig a kamatmentes hitel lehetőség. Tehát ha nem is közvetlenül, de közvetve ezzel tudjuk kompenzálni a megemelkedett villanyszámla költségeket.

Ha valaki úgy gondolja, hogy nem elég egy jó ablak, kell több is. Ami az UV sugarakat felfogja, arra is van megoldás. Hiszen a mai árnyékolók számos fajtája segít nekünk. Mármint az egyre melegebb napsugarak visszaszorításában.

Egy jó műanyag roló, egy stabil aluredőny és máris fellélegezhetünk egy kicsit. Számos fajtája ismert ma már az árnyékolóknak.  Amik megkönnyítik a nyári időszakot és a télit is.  Ezáltal csökkentik a számláinkat közvetve vagy közvetlenül.

Mindez még mindig belefér a kamatmentes hitel felújítási lehetőségbe. Érdemes utána nézni. A 6. 10, 15 havi kamatmentes konstrukciónak. Hiszen nem valószínű, hogy a villanyszámla költsége csökkeni fog az elkövetkezendő időkben. A nyarak sem lesznek hűvösebbek.

Minden rajtunk múlik, a villanyszámla mérsékelése is

Mindig nekünk kell kitalálni valami megoldást. Azért, hogy a felszínen maradjunk.  És még komfortosabbá is tegyük az életünket. Sőt tekinthetjük ezt egy jó befektetésnek.

Mert ugye a pénz inflálódik. Mindennek megy fel az ára. De egy komplett ajtó és ablakcsere hosszútávon nagyon is komoly anyagi következményekkel jár.

Persze pozitív értelemben. Hiszen ha a házunk, lakásunk minőségi ablakokkal, redőnyökkel és ajtókkal van felszerelve. Akkor az értéke is megsokszorozódik. Az energia tanúsítványa is optimálisabb lesz.

Sorolhatnánk még rengeteg érvet, hogy miért csökkenti és hogyan az ablakok és ajtók cseréje a villanyszámlát.

De inkább azt javasoljuk, kérjen ajánlatot, aztán kezdjen el számolni.

Ez csak néhány érv a nyílászárók cseréje mellett. De még számtalan van, amit fel tudunk sorolni.

Hiszen a villanyszámla csökkentése mellett a fűtési számlák csökkentése is komoly indok lehet.

Következő cikkünkben kitérünk erre is. Vagyis, hogy mit lehet még elérni az ablakok és ajtók cseréje kapcsán. Érdemes rászánni az időt és áttanulmányozni ezeket a tippeket. Hiszen a rezsicsökkentés mindannyiunk számára fontos feladat.

© rz

Nyílászárókról bővebben itt olvashatsz!

Kérj árajánlatot még ma!

Több információra van szükséged? Vedd fel velünk a kapcsolatot vagy kövess minket a Facebook oldalunkon.

Hasonló cikkek