|

5 tipp a villanyszámla jelentős csökkentésére

A villanyszámla összege minden háztartásban és minden vállalkozásban jelentős szerepet tölt be. A lehetőségekhez képest mindenki igyekszik lefaragni a villanyszámla értékét. Na de ehhez kevés ha ledes égőket használunk, vagy igyekszünk spórolni az árammal.

1. A villanyszámla mikor csökkenhet?

villanyszámla Ezt a kérdést manapság mindenki felteszi gyakran magának. Hiszen az infláció mértéke és a gáz- és villanyárak rohamos emelkedése egyre jobban sürgeti a válasz megtalálását. Persze vannak apró praktikák amiket be lehet vetni. Azonban itt most egy komolyabb stratégiára lesz szükség. Mi első menetben egy komplett nyílászáró cserét tudnánk felajánlani a probléma megoldására. Hogy ezzel hogyan tudjuk csökkenteni a villanyszámlát? Nagyon is evidens a válasz, de fel is vázoljuk részletesen. Ugyanis ha jól zárnak az ajtók és az ablakok, akkor ebben a rekkenő hőségben kevesebb meleg jut be a lakásba. Nem kell a klímát olyan hosszan működtetni. Spórolunk ezzel pénzt? Próbáljuk ki! Ha minőségi ablakok és ajtók kerülnek a lakásunkba, nem csak esztétikailag járunk jobban, hanem a villanyszámlánk is csökkeni fog jelentősen? Hogy tudjuk ezt elérni? Mondjuk egy jól szigetelő műanyag ablakkal vagy inkább többel.

2. A műanyag ablakok szigetelése

villanyszámla A műanyag ablakok szigetelésének mértéke nagyon optimális, tehát mindenképpen javasoljuk ennek a beépítetését. Hiszen ma már léteznek 5, 6 és 7 vagy több légkamrás ablakok is. Minél több a légkamrák száma annál jobb a szigetelés. Na de melyiket válasszuk ahhoz, hogy a villanyszámlánk jelentősen alacsonyabb legyen? Ez persze attól is függ, hogy milyen házban vagy lakásban élünk? Panelházak esetén illetve a hagyományos téglalakásoknál már az 5 kamrás ablakok is jól teljesítenek. Persze ha passzívházról vagy családi házról van szó érdemes 6 vagy annál több légkamrás ablakra voksolni. A teljes szigeteléshez a 2-3 rétegű üvegezés is „besegít” természetesen. Ezzel a módszerrel nem csak a fűtésszámlánkat tudjuk tehát jelentősen csökkenteni. Hanem a villanyszámlánkat is le tudjuk faragni a nyári hónapokban vagy ha villannyal fűtünk. Ezzel a módszerrel akár 40%-os költségmegtakarítást is elérhetünk a villanyszámlánk esetében. Valljuk be őszintén, hogy ez még egy rezsicsökkentés eredményeit is felülmúlja.

3. Garancia a minőségre= garancia a villanyszámla csökkenésre

villanyszámla Igen fontos a garancia a műanyag ablak minőségét és beépítését tekintve. Ezért amikor kiválasztjuk az „ablakos” céget, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Hiszen a nyílászárók beépítése nem rövid távú befektetés. Tehát fontos, hogy a kiválasztott cég legyen leinformálható és rendelkezzen megfelelő múlttal. Vállaljon garanciát az általa forgalmazott ablakokra és a beépítésre is. Így nem érhet bennünket meglepetés ha a villanyszámla csökkentése is a célunk. Olcsó húsnak híg a leve! Ezt tartja a mondás. Nos ez az ablakok és ajtók beépítésére is teljesen igaz. Akik túl olcsón dolgoznak azok bizony gyanúsak. Hogy miért? Mert mindenki tudja, hogy vannak költségek amiket nem lehet kikerülni. A minőséget mindig is meg kellett fizetni. Az infláció mértékének folyamatos romlása elér minden magánszemélyt és minden vállalkozást.

4. Merjünk előre gondolkodni!

villanyszámla Ha takarékosan szeretnénk élni, nem csak a jelennel de a jövővel is foglalkoznunk kell! Tehát ez azt jelenti, hogy nézzünk bátran előre és merjünk kockáztatni. A jelenlegi gazdasági helyzet sok javulást nem ígér. Talán nincs okunk a pozitív gondolkodásra? De van! Egészen egyszerű dolgokkal tudjuk meglapozni a jövőnket. Például a villanyszámla esetén nem csak a jól záródó ablakok és ajtók lehetnek a megoldások. Vannak redőnyök is amik fontos szerepet töltenek be. Miben? A villanyszámlánk csökkentésében például. Ma beruházunk, holnap viszont már élvezzük ennek eredményeit. Ha nem is a szó igazi értelmében és nem is rögtön. Egy jól kiválasztott árnyékoló sokat segíthet a mostani helyzetben. Tombol a kánikula. Pörögnek a villanyórák. Valahogy meg kéne állítani a folyamatot. Vagy legalábbis lecsökkenteni a villanyszámla mértékét. Van erre lehetőségünk? Még nem késtünk el a megoldással? Természetesen soha nem késő! Mindig jönnek váratlan események az ember életébe amitől „megzakkan” vagy megtorpan egy időre. Járványok, KATÁ-s törvények eltörlése, infláció. Persze még sorolhatnám. De miért? Ez nem változtat a tényeken. Talán ha a szüleink, nagyszüleink tudták volna, hogy háború vagy forradalom lesz, másként viselkednek? Ki tudja. Minden időszaknak megvannak a jó és a rossz oldalai. Nekünk igyekeznünk kell kihozni mindenből a legjobbat, ez a túlélés feltétele.

5. Állami támogatás a villanyszámla csökkentésére?

villanyszámla Igen, ilyen is volt, de pillanatnyilag nincs. Ugyanis a rezsicsökkentés hirtelen „oda lett”. Nem tudjuk mi van a háttérben, de egy biztos, hogy nekünk kell megoldani a hirtelen helyettesítését. Ha magas a villanyszámla vagy a gázszámla honnan teremtsük meg hozzá az anyagi feltételeket? Vegyük el a háztartás vagy a vállalkozás más forrásaiból? Ez is egy lehetőség, de nem túl célravezető hosszútávon. Viszont van egy nagyon szuper megoldás, még pedig a lakásfelújítások állami támogatása. Tehát ha nem is közvetlenül, de közvetve ezzel tudjuk kompenzálni a megemelkedett villanyszámla költségeket. Ha valaki úgy gondolja, hogy nem elég egy jó ablak kell több is ami az UV sugarakat felfogja, arra is van megoldás. Hiszen a mai árnyékolók számos fajtája segít nekünk az egyre melegebb napsugarak visszaszorításában. Egy jó műanyag roló, egy stabil alu redőny és máris fellélegezhetünk egy kicsit. Számos fajtája ismert ma már az árnyékolóknak amik megkönnyítik a nyári időszakot és csökkentik a számláinkat közvetve vagy közvetlenül. Mindez még mindig belefér a az államilag támogatott lakás felújítási keretbe. Érdemes utána nézni a lehetőségeknek. Hiszen nem valószínű, hogy a villanyszámla költsége csökkeni fog az elkövetkezendő időkben. A nyarak sem lesznek hűvösebbek. Akkor pedig nekünk kell kitalálni valami megoldást, hogy a felszínen maradjunk és még komfortosabbá is tegyük az életünket. Sőt tekinthetjük ezt egy jó befektetésnek. Mert ugye a pénz inflálódik. Mindennek megy fel az ára. De egy komplett ajtó és ablakcsere hosszútávon nagyon is komoly anyagi következményekkel jár. Persze pozitív értelemben. Hiszen ha a házunk, lakásunk minőségi ablakokkal, redőnyökkel és ajtókkal van felszerelve, az értéke megsokszorozódik. Az energia tanúsítványa is optimálisabb lesz. Sorolhatnánk még rengeteg érvet, hogy miért csökkenti és hogyan az ablakok és ajtók cseréje a villanyszámlát. De inkább azt javasoljuk kérjen ajánlatot, aztán kezdjen el számolni. Ez csak néhány érv a nyílászárók cseréje mellett, de még számtalan van amit fel tudunk sorolni. Hiszen a villanyszámla csökkentése mellett a fűtési számlák csökkentése is komoly indok lehet. Következő cikkünkben kitérünk arra is, hogy mit lehet még elérni az ablakok és ajtók cseréje kapcsán. Érdemes rászánni az időt és áttanulmányozni ezeket a tippeket.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon  

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük