ablakcsere ébresztő óra egy kislánnyal

Az ablakcsere ideje most aktuális

Az ablakcsere az a téma, amiről érdemes lenne néhány szót ejteni. Mert szerintem mindenkit érdekelhet. Az ablakcsere árak most sokkal megfizethetőbbek. Miért?

Mert az ablakcsere pályázat útján is történhet. Ha pedig műanyag ablakcseréről van szó, az tényleg érdekes téma.

Az ablakcsere ideje mikor jön el?

ablakcsere után a szerelő beállítja az ablakot

Ez egy nagyon jó kérdés, de a konkrét választ nem lehet egyértelműen megadni.

Persze az esetek legnagyobb részében akkor cseréljük le az ablakunkat vagy az ajtónkat, ha már elöregedett. Vagy mondjuk elavult vagy éppen úgy tönkrement.

Akár az időjárástól van ez,  akár egyéb külső behatástól.  Amikor világossá vált, hogy  nem érdemes már megjavíttatni. Lehet itt szó egy elöregedett keretről mondjuk.

Amit már kikezdett az idő vasfoga.  Vagy egy berozsdásodott zárszerkezetről, ami nem cserélhető.

Nekem is konkrét okom volt arra, hogy ablakcserére „adjam a fejemet”.  Fel akartam újítani az egész lakásom.  Természetesen ebbe a nyílászárók cseréje fontos szerepet kapott. Úgy tartja a mondás, hogy ha meg akarsz újulni változtass környezetet.

 Ha ezt nem tudod megtenni, változtasd meg a környezetedet időnként. Feltéve, ha nem a megszokások rabja vagy. Na és persze ha szereted a változásokat. Nos, én szeretem, ha időről-időre minden megújul, megváltozik körülöttem.

Ezt néha költözködéssel érem el, ami egy abszolút változás minden tekintetben. De ha erre nincs lehetőségem, mint például most is, akkor az alapvető megoldás jöhet. Vagyis a felújítás, minden téren.

Nem szeretek raktározni és őrizgetni felesleges holmikat és nem ragaszkodom tárgyakhoz sem. Így hát az ablakcsere és ajtócsere sem fog nehezemre esni, könnyedén megválok majd a régiektől. Boldog leszek, ha újakat építethetek be.

Amikor ebbe a lakásba költöztem, nem volt nagy választási lehetőségem. Olyan nyílászárókkal vettem meg, amilyennel adták. Akkor az volt a lényeg, hogy betöltsék az alapvető funkciójukat, azzal meg nem volt baj.

De most eljött az idő a cserére, minden réginek mennie kell. Minden újra nyitott vagyok, ami tetszik. Ami megfelel az ízlésemnek, és ami belefér a költségvetésembe.

A műanyag ablak jó választás?

ablakcsere után a szerelő beállítja az ablak zsanért

Azt már jó előre eldöntöttem, hogy nem olyat akarok, mint amilyenek  a régiek voltak. Akár a műanyag ablakok, akár az ajtók tekintetében is! Először is, ami az anyagát illeti. Ugyanis a fából készült ablakok helyett most a műanyag ablakokra szavazok.

Főleg azért, mert úgy gondolom könnyebb a karbantartásuk és a tisztításuk. Persze ennek utána is néztem az ablakcsere előtt. Tudni akartam, hogy ez valóban fedi-e az igazságot?

Így aztán azt is megtudtam az internetes böngészéseim folyamán, hogy mi befolyásolja az ablakcsere árakat. Nagyban befolyásolja a műanyag szerkezet nyithatósága, a szigetelőképessége és persze a színe is.

Nem mindegy az sem, hogy az adott helyre egy- vagy többszárnyú műanyag ablakot tesznek-e be? Persze az én esetemben talán nem is lehet bármilyet betenni. Lehet, hogy csak olyan építhető be amilyen eredetileg volt?

Ezt is érdemes megkérdezni szakembertől. Ő aztán a helyszíni felmérés során megállapítja, hogy mik a lehetőségek. Ezek után meg tudjuk együtt beszélni, hogy az elképzeléseim megvalósíthatóak-e?

Most én is hosszú távon gondolkodom az ablakcsere tekintetében. Tudom, hogy ez a döntésem a komfortot és a kényelmet fogja befolyásolni. Ezért nem akarok semmit elsietni.

Igyekszem a legoptimálisabb megoldásra törekedni. Persze csak abban az esetben, ha az kivitelezhető. Ezt fogom elsősorban megbeszélni a szakemberekkel, akik majd végzik az ablakcserét.

Ablakcsere pályázat útján?

ablakszerelő tömítőgumival

Igen, erre is van lehetőség. Olyan céget kell keresnem akik bonyolítják nekem az ablakcsere pályázat útján történő műanyag ablak beépítését.

Mivel nem ismerek olyan embereket, akik értenének ehhez a munkához, elhatároztam, hogy az internetet hívom segítségül. azokra a cégekre fókuszálok, amelyikeknek a profiljába vág ez a szakmunka.

Persze a bőség zavarával küzdöttem, először amikor a keresőben próbáltam megtalálni a megfelelőt. Azt az egyet, akire nekem szükségem volt. Milyen szempontok alapján kerestem?

Fontos szempont volt számomra a megfelelő szakmai múlt. Mert nem egy teljesen újonnan megalakult cégre akartam  bízni ezt a feladatot. Miért döntöttem így?

Nem azért mert nem bízok meg a friss vállalkozásokban. Hanem inkább azért, mert úgy gondoltam az ajtók és ablakok cseréjét nem bízhatom akárkikre.

Kell a referencia is ahhoz, hogy az együttműködés létrejöhessen.

Manapság sajnos sokan hirdetik magukat jó szakembernek. De nincs a hátuk mögött megfelelő gyakorlat, tudás, szakértelem sokszor. Ezért érdemes elolvasni a véleményeket is a vállalkozás munkáiról, sok értékes információt szerezhetünk ezáltal.

Ha megtaláltuk az „igazit”

Így találtam meg én is az „igazit,” azokat akiket kerestem. Minden megvolt a weboldalukon, amire kíváncsi voltam és a bizalom már akkor megfogalmazódott bennem irányukban.

Pedig akkor még nem is beszéltem velük.

 Korrekt tájékoztatást kaptam mindenről írásban és szóban. Elérhetőek voltak és a kérdéseimre gyorsan, udvariasan válaszoltak.

A beépítési határidők annyira jól hangzottak, hogy szinte el sem akartam hinni, hogy ilyen is létezik. Pedig létezett és nem csalódtam bennük a későbbiek folyamán sem.

Személyes megbeszélés

Kértem egy személyes megbeszélést, ahol majd árajánlatot is kaphatok. Ezt nagyon optimális megoldásnak tartottam. Hiszen így további megbeszélés tárgyát képezhette minden.

Kicsit izgultam is, nem tudtam, hogy mennyire válik majd be ez a megoldás. Hiszen én még ablakcsere terén nem voltam járatos. Tehát újdonság volt számomra minden. De egyszer mindenkinek el kell kezdenie valahol, igaz?

Kár volt azonban ezen izgulnom, hiszen minden klasszul, flottul ment. Olyan jól működött, hogy öröm volt az egész folyamat. Már előre boldog voltam még az ablakcsere előtt. Miért?

Mert láttam lelki szemeim előtt a megújult lakásomat. A vadonatúj ajtókkal és ablakokkal együtt. Annak is örültem, hogy ezekre az új ablakokra már eleve szereltettem szúnyoghálót és redőnyt is. Tehát a későbbiekben már ezzel sem lesz gondom.

Annyi sok új dolog volt, amit megtudtam a nyílászárókkal kapcsolatban, hogy csak kapkodtam a fejemet. Igyekeztem mindent elraktározni. Azt is megtudtam, hogy állami támogatást is igénybe vehetek az ablakcseréhez.

Mindenre megkaptam a megfelelő információkat ahhoz, hogy tudjak választani és lehetőleg a legjobbat válasszam ki az adott lehetőségek közül. Örültem nagyon, amikor megtudtam, hogy nem csak az anyagát és a színét tudom kiválasztani az új nyílászáróimnak.

 Hanem sok egyéb dolgot. Például a zárszerkezetét és a nyithatóságát is. Ebbe most nem mennék bele részletesen. Lényeg az, hogy sikerült kiválasztanom „álmaim” ablakát és ajtaját. Na és ami még fontos, még bele is fért abba az árba, amire én gondoltam.

Érdemes kicseréltetni az ajtókat és ablakokat?

ablakcsere közben az új ablak beállítás

Mindenképpen érdemes és nem csak a látvány és a „megújulás feeling” miatt, hanem egyéb okokból is. Hiszen egy új ajtó vagy ablak biztosan mindig jobban zár és persze jobban szigetel is, mint a régi.

Valljuk be őszintén, hogy bármennyire is tartósak a nyílászáróink, időnként azért megérnek a cserére. Biztos vagyok benne, hogy aki rászánja magát erre a műveletre, nem fogja megbánni.

 Még csak azt sem mondhatom, hogy sok időt vesztegettem az ablakcserére. Hiszen a megfelelő szakember és nyílászáró kiválasztása után az új ajtók és ablakok megérkezése hihetetlenül hamar ment. Sőt maga a munkafolyamat sem volt hosszú.

 Nagyon elégedett voltam mindennel, a végeredménnyel főleg. Még éjszaka is felkeltem egyszer megnézni, hogy igaz-e, nem csak álmodtam vajon? Ennyire szép lett a lakásom az ablakcsere és ajtócsere után!?

ablakkilincset állít be egy férfi szerelő

Szerencsére nem csak álom volt, az ablakcsere projekt tehát kiválóan sikerült!

rz

Ablakokról bővebben itt olvashat

Kérjen ajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.  

Hasonló cikkek