műanyag redőny árak - fehér redőny, egy piros házfalon
|

Mitől függnek a műanyag redőny árak

 A műanyag redőny árak napjaink legnépszerűbb árnyékolójává teszik a műanyag redőnyt.  Egyre inkább a műanyagból készül redőnyök számítanak az egyik legismertebb redőnynek.  

Azonban az alumínium redőny árak is barátinak mondhatóak.

A műanyag redőny árak alakulása

műanyag redőny árak - fehér külsőtokos redőnyök egy világos szürke falon

Mondhatjuk azt, hogy nálunk, azaz Magyarországon különlegesen nagy népszerűségnek örvendenek a műanyag redőnyök.

Hogy miért van ez és mitől függnek a műanyag redőny árak, azért arról érdemes pár szót ejteni.

Nem véletlen, hogy ennyire szeretik az emberek ezeket az árnyékolókat. Hiszen hatékony és praktikus megoldás. Ugyanis többféle funkciót is képes ellátni a redőny.

Az utóbbi esztendők folyamán a redőnygyártás komoly fejlődésen ment keresztül. 

Az új modern technológiák fejlesztése, és bevezetése hatással van a műanyag redőny árak kialakulásában. Ezek a változások, inkább a vásárlókat érinti pozitív irányban.

Elmondhatjuk, hogy mind a mai napig a legolcsóbban a műanyag redőnyökhöz lehet hozzájutni. Tehát a műanyag redőny árak igen optimálisak. Ennek ellenére kiváló paraméterekkel rendelkeznek.

Vagyis egyre több funkciót látnak el manapság a műanyag és alumínium redőnyök.

A hő- és hangszigeteléstől kezdve a vagyonvédelemig, s akkor még nem beszéltünk az esztétikai jelentőségükről sem.

Rövid történet a redőnyökről

Történetük egészen a hatodik századig vezethető vissza. Ezekben az időkben a rómaiak már használták a nagyobb városokban a zsalukat.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a zsaluk, a redőnyök elődjeinek tekinthetőek.  Ezek még természetesen fából készültek.

A Római Birodalomban ezeket a zsalukat elsősorban az ablaknyílások zárására használták. Csak másodlagos céljuk volt az árnyékolás.

A ma redőnyként ismert változat az 1800-as évek közepén jelent meg.

Németországban, természetesen az anyaga fából készült és a praktikus szerkezet gyorsan meghódította a világot. Hazánkban is megjelent az 1800-as évek végén.

A második világháború után egyre elterjedtebb lett. A hetvenes években betiltották a fából készült redőnyöket.

Így aztán átvehették helyüket az első műanyagból készült változatok. A műanyag redőnyök gyorsan hódítottak.

Ezek a műanyag redőnyök egyre jobb minőséget képviseltek. A megjelenésük is nagyon csábító volt a változatosságuk által.

Az 1990-es években már hazánkban is megjelentek és egyre inkább elterjedtek.

Hogyan alakulnak a műanyag redőny árak, alapanyaguk szerint

műanyag redőny árak - négy barna műígyag redőny téglafalon

A redőnyök népszerűségi szintjét figyelembe véve, jelenleg a legkeresettebb típusok a műanyag redőnyök.

Ennek pedig határozottan az elsődleges oka, hogy a műanyag redőny árak a legkedvezőbbek a piacon napjainkban.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a műanyag redőny árak alacsonyak mert silány minőségűek. Ez a fajta árnyékoló tökéletesen el tudja látni a legalapvetőbb árnyékolási teendőket.

Hiszen elmondhatjuk a műanyag redőnyökről, hogy képesek teljes fényzárást biztosítani. Valamint  a hőszigetelés és a hangszigetelés terén is „megtámogatják” otthonunkat.

Kombinálhatóak szúnyoghálóval is, akkor viszont az automatizálásra alkalmatlanok.

Van ami még pozitívumként fellehető tulajdonságai között. Ilyen például , hogy ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Vagyis a műanyag redőny jól bírja az esőt és a fagyot. Sőt az UV sugárzás sem tud jelentős kárt okozni benne.

Műanyag redőny árak, kontra alumínium redőny árak

műanyag redőny árak alumínium garázsredőny

A másik nagy népszerűségnek örvendő árnyékolók az alumínium redőnyök.

Az alumínium redőny árak már kevésbé mondhatóak kedvezőnek.

Ha az általános tulajdonságaikat vesszük figyelembe nagyon jók. Ezekről ugyanazok az előnyök mondhatóak el mint a műanyagból készült termékekről.  Viszont a műanyag redőny áraknál jóval kedvezőtlenebb az áruk.

Ennek oka, hogy a könnyűfém alkalmazása drágábbá teszi a termékeket. Viszont cserébe masszívabb a kialakításuk.  Sőt mondhatjuk, hogy a hangszigetelésük és a hőszigetelésük is jobb az anyaguk által.

Ezek a tulajdonságok többek között a redőnylécek speciális töltőanyagának is köszönhetőek. Tehát az alumínium redőny árak ezért „borsosabbak” mint a műanyag redőny árak.

Mindkét fajta redőny, a műanyag redőnyök és az alumínium redőnyök is színezhetőek. Valamint elmondható róluk, hogy  képesek bármilyen árnyalatban fényzárást biztosítani.

Sőt védelmet biztosítanak a vagyonvédelem terén is. Az aluredőnyök kimagaslóak ebben a tekintetben. Azt  elmondhatjuk ezekről az árnyékolókról, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek sem tudnak kifogni rajtuk.

 Így például egy nagyobb jégverés sem tudja eltörni vagy behajlítani a léceiket. Legfeljebb behorpasztja azokat. De nem tud áttörni rajta. Masszívak és erősek.

Az alumínium redőnyök előnye még, hogy szúnyoghálóval kombinálva is motorizálhatóak és automatizálhatóak. Ezzel  szemben ez a műanyag redőnyökről nem mondható el.

Műanyag redőny árak alakulása, mozgathatóság szerint

A klasszikus mozgatású redőny természetesen a gurtnis mozgatású redőny. De ezeket egyre inkább kiszorítják a modernebb változatok, alternatívák.

Mindezek ellenére még mindig a legnépszerűbb a mai napig is ez a változat.

A gurtniról azt lehet tudni, hogy rendkívül tartós és erős, kötélszerű anyagból van.

Egyik vége a tengelyhez van erősítve ami a redőnyszekrényben található.

Másik vége pedig az ablak belső tokszerkezetére vagy az ablak szárnyára erősített csigához  van felszerelve.

A csiga a gurtni folyamatos feszítésén és csévélésén gondoskodik. Továbbá, a gurtni segítségével bármilyen pozícióban megállítható. Ugyanis egy speciális fékrendszerrel rendelkezik.

műanyag redőny árak - fehér külsőtokos redőnyök egy világos szürke falon

Bár nem túl korszerű ez a megoldás, mégis könnyű és kényelmes mozgathatóságot biztosít a redőny számára. A műanyag redőny árak ezért is költséghatékonyak.

Viszont érdemes tudnunk a gurtnis redőnyről, hogy elég  erősek. Az alapanyagok szerkezetét tekintve főleg. Mégis a gurtni ennek az árnyékolónak a legsérülékenyebb pontja.

Főleg abban az esetben ha helytelenül lett telepítve a műanyag redőny. Ebben az esetben hamar sérülhet, elszakadhat. Szerencsére azonban gyakorlott szakember számára nem jelent gondot a gurtni cseréje, javítása.

Motorizált redőny

A motorizált redőny a modern otthonok természetes darabja ma már. Egyre ritkábban alkalmazzák ezekben a lakásokban a gurtnis redőnyöket. Hiszen minden automatizált és motorizált, ezért az árnyékolók sem lóghatnak ki a sorból.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy egészen hétköznapi és természetes megoldásnak tekinthetőek ezek a redőnyök is napjainkban. Az persze egyértelmű hogy a hagyományos műanyag redőny vagy az alumínium redőny árainál is drágábbak.

A működésükhöz elengedhetetlen áramszükséglet miatt a telepítésük is körülményesebb lehet esetleg.

Azonban elmondhatjuk, hogy több szempontból is megtérülő befektetésről van szó, ha mellettük döntünk.

Az ilyen fajta árnyékolók úgynevezett „lelkét” a redőnyszekrényben elrejtett elektromotor  adja. Ami igen esztétikus megoldás. Hiszen sem kívülről sem a lakásból nem látható a gurtnival ellentétben.

Másik nagy előnyük a kényelem, hiszen gombnyomással sőt távirányítóval is működtethetőek.

Működésük szinte hangtalan és rengeteg továbblépési lehetőséget kínál. Merre?  Az okos megoldások, valamint az automatizáció irányában.

Műanyag redőny árak, és az okosredőny

műanyag redőny árak - szürke okosredőnyök egy garázson

Senkinek nem mondunk azzal újdonságot, hogy életünk minden területén egyre inkább elterjedtek az okos megoldások. Tehát az sem meglepő egyáltalán, hogy az árnyékolástechnika területén is ezek a megoldások hódítanak teret egyre intenzívebben.

Ne csodálkozzunk hát, hogy az okos telefonok és okosórák mellett az okosredőnyök is megjelentek a piacon.

Na de ha definiálni kéne ezt az árnyékolástechnikai eszközt, akkor hogyan is tehetnénk meg?

Talán a hivatalos és legésszerűbb definíció az lenne, hogy ez egy motorizált redőny  különböző érzékelőkkel ellátva. Azonban nemcsak önmagában képes az okos árnyékoló működni. Hanem más intelligens rendszerekkel való együttműködésre is alkalmas.

Az okosredőny  működésének lényege tehát az automatizálásban keresendő.  Így például ellátható szélérzékelő vagy fényérzékelő szenzorokkal és időzítőkkel is.

Egyszóval a fejlődés a redőnyök területén is egyre komolyabb. Érdemes megismerni és kipróbálni ezeket a lehetőségeket. Az azonban biztos, hogy a műanyag redőny árak a legköltséghatékonyabb megoldásnak bizonyulnak. rz

Redőnyökkel kapcsolatban, bővebben információkat itt olvashat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek