|

Szükség van-e tetőtéri ablak árnyékoló felszerelésére

Természetesen a tetőtéri ablak árnyékoló vagy más néven tetőablak árnyékolására szükség van. Ahogyan bármelyik másik nyílászáró árnyékolására.

Bár ezek az ablakok egy speciális fajtái a nyílászáróknak. Éppen ezért, vagyis dőlésükből kifolyólag mi következik?

Az, hogy nem szerelhető fel rájuk hagyományos redőny. Sőt, hagyományos reluxa sem.

Azonban ez nem jelenti azt. Nevezetesen, hogy ennek megoldása lehetetlen feladat. Mi hát a teendőnk ebben az esetben? Vagyis ha tetőtéri lakásban élünk.

Na és persze sötétítésre alkalmas eszközt szeretnénk találni? A megfelelő típusú kiegészítőket kell megkeresnünk. Amelyek ezeknek az ablakoknak az árnyékolására alkalmasak.

Ilyenek tetőtéri ablak árnyékolók lehetnek a roletták. Vagy mondjuk a kültéri vászon árnyékolók. Nézzük meg ezeket kicsit közelebbről.

A roletták, mint tetőtéri ablak árnyékolók

tetőtéri ablak árnyékoló

 Ha  klasszikus belső sötétítőt szeretnénk felszereltetni mondjuk. Mi a teendőnk? Akkor a legjobb megoldás, ha a roletták között válogatunk.

Hiszen ezek a tetőtéri ablak árnyékolók esztétikusak. A megjelenésüket illetően. Könnyedén fel is szerelhetőek a tetőablakokra. Hatékonyságuk is megfelelő.

 Természetesen a tetőtéri ablak árnyékoló, ezen fajtája is speciális. Vagyis speciális változatát kell választanunk a rolettának. Olyat, ami rugós feszítésű.

Ugyanis ezt a típust kimondottan erre tervezték. Vagyis, hogy döntött állapotban is képes feszesen tartani a vásznat. A roletta vásznát.

 A különlegesen kialakított, feszített rugó mire szolgál? A tengely segítségével biztosítja a feszességet. Hogyan?  

Oly módon, hogy folyamatosan visszahúzza az árnyékolót. Ezzel a meghasadástól védi a döntött állapotban lévő anyagot.

A tetőtéri ablak árnyékoló felszerelése

tetőtéri ablak árnyékoló

A tetőablakoknál a roletták mindig az ablakszárnyra kerülnek felszerelésre. Ebből következik, hogy bárhol alkalmazhatóak. Van más nagy előnyük is még.

Például, hogy a színválasztékuk és a mintájuk is nagyon változatos. Szinte bármilyen színben vagy mintával kérhetőek. Ezek a tetőtéri ablak árnyékoló típusok.

Így az ablak színéhez és a lakás stílusához is válaszhatóak. Sőt a berendezéséhez is könnyedén tudjuk hozzáigazítani a rolettát.

A kézzel, vagyis manuálisan működtethető roletták, könnyen kezelhetőek. A tetőablakok esetében is. Nagyon egyszerűen működtethetőek.

 A szövet súlycsővel ellátott végét kell felhúzni. Annyira amennyire az árnyékolás mértéke szempontjából szükségeltetik. Ott aztán megakasztható a roletta.

Akkor biztosan ebben az állapotban marad. Amíg meg nem változtatjuk a helyzetét.

Viszont motorizált változatuk nem megoldható. Mivel csak az ablakszárnyra szerelhetőek.

A kültéri vászon árnyékolók is a tetőtéri ablak árnyékoló fajtái

A tetőtéri lakások tetőablakai esetében mi a legkézenfekvőbb? Talán a kültéri vászon árnyékoló felszerelése. Ez különösen mikor a legoptimálisabb megoldás?

Ha a belső alternatívára egyáltalán nincs lehetőségünk. Már a nevéből is megtudhatunk valamit.

Azt, hogy ez a fajta sötétítő kívülről biztosítja az árnyékolást. A tetőablak és ez által a tetőtér árnyékolását is.

Erre bizony nagyon is szükség van. Még akkor is, ha a szigetelés a legmodernebb. Valamint a legjobb módszerekkel van megoldva. Hogy miért?

Mert ezekben a helyiségekben nehéz szinten tartani a hőmérsékletet. A tető közelsége miatt. Főleg a nagy melegek, kánikulák idején.

Sokkal nehezebb, mint egy normál lakás esetében.

A tetőtéri ablak árnyékoló ezen változata, a legjobb megoldás tehát. Vagyis a kültéri vászon árnyékoló. Ugyanis nemcsak sötétítésre alkalmas.

Hanem a napsugarak bizonyos felfogására is. Mert megakadályozza, hogy a sugarak nagyon felmelegítsék az üveget. Ami aztán fűtőtestként működne órákon át ezáltal.

Mondhatjuk azt, hogy ez a fajta tetőtéri ablak árnyékoló optimális. A nyári időszakban főleg. Akár több fokkal is mérsékelheti a tetőtér hőmérsékletét.

Szerencsés esetben. S így még költségmegtakarításra is alkalmas. Hiszen a klímának nem kell olyan mértékben működnie.

További jellemzői a kültéri vászon árnyékolónak

fény visszaverő roló tekercs

 Még egy fontos jellemzője kell megemlítenünk. Ami kimondottan erre a tetőtéri ablak árnyékolóra igaz. Nevezetesen azt, hogy speciális a kiképzése.

A szövetet a gyártók egy PVC külső bevonattal látják el. Ez miért történik? Azért, hogy még jobban ellen tudjon állni az időjárásnak.

Annak szélsőséges viszontagságainak.

Gondolunk itt a különféle csapadék fajtákra. Vagyis a hóra, esőre és a szélre. Sőt az UV-sugárzás sem árthat ennek az árnyékolónak.

Kimondottan így lett megtervezve. Ezeknek a sötétítőknek a működtetése már kétféleképpen történhet.

Elsősorban a hagyományos, manuális módszerrel. Ebben az esetben kampóval mozgathatók. Ez egy speciális kampó természetesen.

De a kézzel történő mozgatás mellett van más megoldás is. Ez a fajta sötétítő már motorizálható is szerencsére.

Ami konkrétan azt jelenti, hogy gombnyomással mozgatható. Az egész szerkezet. Ez nagyon is optimális.

Főleg azokban az esetekben, amikor a nyílászárók magasan vannak elhelyezve. Vagyis a kézzel való működtetésük nehézkes. Illetve szinte lehetetlen lenne.

A tetőtéri ablak árnyékoló

nyitott tetőtéri ablak

Mindezek alapján mindenki számára mi az egyértelmű? Az, hogy mi a beépített tetőterek legégetőbb problémája. Általában a betűző nap által okozott hőség.

Mint ahogyan ezt fel is vázoltuk. Ezt lehet csökkenteni. Sőt kivédeni az egyedi tervezésű árnyékolókkal. Melyeket kifejezetten a tetőtéri ablakokhoz gyártanak speciálisan.

A teljesség igénye nélkül mutattunk be lehetőségeket. De természetesen széles a választék. Akár a belső sötétítőkről legyen szó. Akár a külső árnyékolást szeretnénk megoldani.

A tokozott belső rolók lehetnek még reflexiósak, fényzáróak és fényáteresztőek is. Valamint naphálósak, alipigmentáltak és mintás rolók.

A külső hővédő rolóknak két fajtáját is ismerjük. Amit tetőtéri ablak árnyékolóként lehet használni. Ilyen szempontból lehet hővédő hálós roló. Valamint hővédő textiles roló is.

A tetőtér előnyei és hátrányai   +címsor

Természetesen, mint mindennek, ennek is vannak előnyei. Na és persze hátrányai is. Hiszen egy tetőtéri lakás hangulatos és bájos. Ez mindig elvarázsolja az embereket.

Főleg azokat, akik valami különleges dologra vágynak. Akik nem csak aludni szeretnének a lakásukban. Hanem egy különleges környezetben élni.

Ahol az életterük valami más közegben zajlik. Ilyenkor mindenképpen jó megoldásnak tűnik egy tetőtér beépítése. Vagy akár egy tetőtéri lakás kiválasztása.

Hiszen ha megfelelően be van rendezve. Valamint rá tudunk hangolódni. Mármint azokra a dolgokra, amit egy ilyen közeg nyújthat. Biztosan nem fogunk csalódni.

Azonban a praktikussági szempontokat is érdemes figyelembe venni. Azt, hogy ezeknek a tetőtéri lakásoknak az árnyékolása nem egyszerű feladat.

Pláne, hogy a nyarak évről-évre melegebbek és hosszabbak lesznek.

Viszont fölöslegesen aggódni emiatt. Hiszen erre is gondolnak a szakemberek. Akik a tetőtéri ablak árnyékolók gyártásával foglalkoznak.

Valamint a forgalmazásával. Ezért naprakész megoldásokat kínálnak a piacon. Ezért más dolgunk, nincs ha tetőtéri lakás mellett döntünk.

Mindössze annyi, hogy keresünk egy céget, vállalkozást. Akik tanácsokkal is segíteni tudnak nekünk.

Tetőtér esetén szükség van tetőtéri ablak árnyékoló felszerelésére

Igen, ez egészen biztos. Mégis hogyan tudjuk megoldani ezt a legjobban? Azt, hogy a meleg és forró nyarakat is élvezhessük?

Képesek legyünk a legkellemesebb hőmérsékletben eltölteni az időnket? A tető alatt egy csodás tetőtéri lakásban. Az előbb felsoroltak árnyékolók egyikének felszereltetésével természetesen.

 Tehát senki ne keseredjen el. Ma már nincs lehetetlen. A legforróbb napokat is lehet élvezni. A legnagyobb kánikulában is van megoldás. Mindenre. 

Arra is, hogy a tűző napfény és a forróság ne rontsa el a pihenésünket. Nyáron sem, ha kánikula van. Akkor sem, ha tetőtéri lakásban élünk.

megállapodás a kivitelező képviselőjével

Mivel a tetőtéri ablak árnyékolók biztonságot és komfortérzetet nyújtanak. Mindenkit bíztatok tehát. 

Aki ilyen lakásban szeretne élni. Keresse meg azt a céget, amelyik segít. Abban, hogy megvalósítsa álmait. Ha azok éppen egy tetőtéri, kellemes lakásról szólnak.  

 rz

Bővebben az árnyékolástechnikától itt olvashat.

Kérjen ajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.  

Hasonló cikkek