Kültéri árnyékoló árak 1 perc alatt?

A nyári évszakban szóba kerülnek a kültéri árnyékoló árak is. A nagy meleg, talán megemeli majd a kültéri árnyékoló rolo árakat is. Ezért nem árt ha most is gondolunk már arra, hogy hogyan és mivel fogunk védekezni majd a túlzott napsütés ellen. Még a nagy meleg beállta előtt érdemes gondolkodni az árnyékolástechnikára.

Mitől függnek a kültéri árnyékoló árak?

Minden árnyékoló esetében, legyen az akár kültéri akár beltéri a saját igényeink határozzák meg a végleges árat. Így van ez a napellenzőknél is. Hiszen nem mindegy, hogy milyen méretben kérjük. Számít a szín és az is, hogy kézzel szeretnénk működtetni vagy csak egy gombnyomással. A legjelentősebb árképző tényező persze a motorizálás, mert az elektromos meghajtás extra költséget jelent, akárcsak az automatizálás, szenzorok és egyebek telepítése következtében. kültéri árnyékoló árak Persze a kényelemért érdemes egy kicsit többet fizetni igaz?

A kültéri árnyékolók fajtái

A kültéri árnyékolók egyik legáltalánosabb fajtái a napellenzők. S bizony amikor úgy döntünk, hogy nekünk is szükségünk lehet egy ilyen védelemre, ha a túlzott napfény már zavarja a mindennapi életünket.

Nem árt oda figyelni a következő szempontokra:

  • a napellenző készüljön minőségi anyagból, hiszen nem szezonális dologról van szó, ezzel is garantálni tudjuk a tartósságát .
  • anyaguk mellett a szerkezetük is legyen minőségi és megbízható, hiszen így nem csak a funkciója garantált a terméknek, hanem biztonságos működése is.

Ebben az esetben gondolunk itt arra, hogy kültéri árnyékolóknál elengedhetetlen a rozsdamentes acélszerkezet, ami természetesen a csavarokra is vonatkozik, nemcsak a tartószerkezetre. Ezek természetesen befolyásolják a kültéri árnyékoló árak mértékét, de hosszú távon így lesz kifizetődő a megvételük és használatuk.

Milyen a jó napellenző?

Tulajdonképpen mit is várunk el egy jó napellenzőtől? Ez sok mindentől függ, először is attól, hogy hol és mire szeretnénk használni? Általában családi házak esetében közkedvelt ez a megoldás. Teraszokat vagy erkélyeket védenek meg ilyen módon a túlzott napfénytől, de kávézók vagy éttermek szabadtéri helyiségei felett is gyakran használják a vendégek kényelmének fokozása érdekében. Ezek a kültéri árnyékolók ilyen formában nem csak hasznosak hanem esztétikusak is, amivel növelhető az ingatlan értéke, illetve becsalogathatják a melegtől szenvedő embereket is ezzel a vendéglők tulajdonosai. Kellemes színekben választhatóak, lehetőség van motorizálásukra, automatizálásukra és ami nem elhanyagolandó napjainkban, erős UV védelemmel is rendelkeznek. A kültéri árnyékoló árak között nincs nagy különbség, tehát érdemes olyan minőségi terméket választanunk, ami nem csak 2-3 szezont szolgál ki, s bár megtakaríthatunk talán egy kis pénzt a silányabb minőséggel, de csak ideiglenesen. Hiszen az felbecsülhetetlenül nagy érték ha biztonságos, tartós és mutatós napellenzőt választunk és használunk hosszú éveken keresztül. Így megkímélhetjük magunkat, családunkat vagy éppen vendégeinket egy rossz választás okozta csalódástól és egy újabb napellenző vásárlás és csere esetleges kényelmetlenséget okozó következményeitől.

Mihez hasonlítható a napellenző?

A kültéri árnyékolók sorában teljesen egyedi helyet foglalnak el a napellenzők, hiszen ebben az ár-érték arányban nem találunk olyan nagyobb tér lefedésére alkalmas eszközt, terméket ami hasonló lenne hozzájuk. Talán a pergolák nyújtanak közel hasonló elven működő hatást árnyékolás szempontjából. Viszont teljesen más kategóriát képviselnek, mint a bárki számára könnyen elérhető napellenzők.

Hová szerelhető fel a napellenző?

kültéri árnyékoló árak A napellenzőt rendszerint az épület homlokzatára szerelik fel. Alapvetően minimális a helyszükséglete, ez is növeli népszerűségét, közkedveltségét. Ellenben az árnyékoló telepítéséhez a homlokzaton szükség van egy keskeny sávra, ami olyan hosszú mint a napellenző, így szerelhető fel a legbiztonságosabban. A rögzítő mellett felszerelésre kerül még egy szerelődoboz és egy alumíniumház is általában. Ez szolgál arra, hogy az időjárás viszontagságai ellen védelmet biztosítson a karoknak és a ponyvának, szükség esetén ebbe tekercselhetőek vissza.

A napellenző kizárólag kültéri árnyékolásra alkalmas?

A napellenzőt természetesen kifejezetten kültéri árnyékolásra tervezték, azonban extrém igények esetén előfordulhat, hogy belső helyiségekbe kérik a telepítését. Ennek sincs akadálya. Azonban a tulajdonságai, hogy taszítja a vizet és a nagy piszkot, véd az UV sugárzás ellen., kimondottan kültéri árnyékolás esetén megfelelőek, ezért is gyártják erős impregnálási módszerrel.

A kültéri árnyékoló zavarja a kilátást?

kültéri árnyékoló árak A napellenzőt kertek és teraszok esetében olyan magasságban helyezik el, hogy sem az ülő, sem az álló emberek kilátását nem befolyásolja, nem zavarja. Természetesen normál testmagasság esetében mondható mindez el. Erkélyek esetében azonban előfordulhat, hogy teljesen kiengedett állapotban a ponyva kisebb mértékben takarja a panorámát esetleg. Ez akkor fordulhat elő ha nagyon szűk a hely vagy nagy a dőlés szöge a napellenzőnek, csak úgy lehet felszerelni. Ezt azonban a nagy melegekben mindenki el tudja viselni, hiszen alapfeltétele a profi árnyékolásnak.

Karbantartás

A kültéri árnyékoló áraknák azt is figyelembe kell venni, hogy minden egyes napellenző karbantartás nélkül nyújtja az árnyékot tulajdonosának. Speciális anyaga és kialakítása következtében nemcsak a vizet, nedvességet taszítja, hanem a piszkot is, ami óriási előnyt jelent. Tehát nem kell tennünk mást, csak élvezni a klímát amit a teraszunkra, erkélyünkre “oda varázsol” a napellenzőnk. Ha pedig mégis probléma vagy sérülés merülne fel a működése közben, szakember segítségét kell kérnünk, hiszen akik telepítik, garanciát is vállalnak a minőségért és a munkájukért.

Miért kell szakember a telepítéshez?

Ahogyan már említettük is, a napellenzőt homlokzatra vagy mennyezetre szerelik fel, ennek a falszerkezetnek masszívnak kell lennie, hogy a csavarok által biztonságosan rögzíthető legyen a szerkezet. Ennek megállapítása mindenképpen hozzáértő szakember munkáját igényli. Ha a telepítő brigád azt állapítja meg, hogy ez nem megvalósítható, akkor más megoldást keresnek, megfelelő gerendát vagy szarufát, ha azok masszívak és a beépítésük elég fix ahhoz, hogy nagy szélben is elbírják a napellenző súlyát.

Kézzel vagy motorral?

Természetesen ezeket a kültéri árnyékolókat nem csak manuálisan lehet működtetni, hanem motorizálva is. Mi kell egy napellenző motorizálásához? Nem sok dolog, mindössze annyi, hogy a motort ami működteti a hálózati áramforráshoz lehessen csatlakoztatni. Ezt olyan formában lehet elérni, hogy kell vezetni egy leállást a szerelési helyhez, majd a szakképzett villanyszerelők innen már csatlakoztatni tudják a szerkezetet . A napellenzők motorja esztétikailag nem befolyásolja az árnyékoló kinézetét, hiszen az elektromotor ami működteti, nagyon apró. Teljes egészében elfér a szerkezetben, ezáltal nem növeli a méretét, nem rontja el a kinézetét, lényegében teljesen láthatatlan marad. A napellenzők motorizálása természetesen utólag is megoldható, viszont költséges. Drágább lehet ez az utólagos beszerelés, mintha már eleve motoros árnyékoló telepítését kértük volna. A napellenzők működtetése nem jelent nagyobb erőfeszítést, akár kézi meghajtásúak, akár motorizálva vannak. Azonban a nagyobb méretű árnyékolók esetében, mondjuk egy 5 m-es vagy annál nagyobb modell esetében már érdemes a motorizált változatot kérni. Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!  

Hasonló cikkek