A műanyag bejárati ajtó barna vagy fehér lehet csak?

Ha bejárati ajtóról van szó, akkor a legtöbben csak arra tudnak gondolni, hogy a színe barna vagy fehér lehet csak. Természetesen a műanyagból készült nyílászárók esetében sincs ez másképpen. Azonban el kell mondanunk, hogy a műanyag bejárati ajtó barna és fehér változata mellett már bármilyen szín előfordulhat. Hiszen egyedi igények esetén az egyedi ajtók kiválasztása és beépítése ma már nem jelent problémát. Legyen szó akár építkezésről akár felújításról, meg tudjuk találni azt a vállalkozást, ahol minden elvárásunknak megfelelő bejárati ajtót választhatunk magunknak.

A műanyag bejárati ajtó barna változata

A műanyag bejárati ajtók a legkorszerűbb technológiával készülnek, számtalan előnnyel rendelkeznek fából készült társaikkal szemben. A legelterjedtebb szín ezeknél a nyílászáróknál is a barna. Mégpedig azért mert a fából készült ajtók színe alapvetően barna, így a műanyag ajtóktól is sokan ezt várják el. De ez nem azt jelenti, hogy csak ilyen színben juthatunk ezekhez az ajtókhoz. Minden műanyag bejárati ajtó kiválasztásánál szabadon választható a méret, a forma és a vastagság. Valamint azt is nekünk kell eldöntenünk, hogy üvegezéssel, díszpanellel, alumínium hatású kivitelben vagy famintázattal kérjük. Ha a klasszikus kivitelezés mellett voksolunk, akkor a műanyag bejárati ajtó barna változata vagy fehér változata az ami elsősorban jó lehet számunkra. Minden nyílászárónak, ajtónak meg kell felelnie a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Valamint fontos szempont, hogy ellenálló legyen az időjárás viszontagságaival szemben, legyen könnyen karbantartható. Ami pedig a színét illeti, legyen akár a műanyag bejárati ajtó barna, fehér vagy bármilyen színű, fontos, hogy megőrizze a színét a formája mellett sokáig.

Milyen színű műanyag bejárati ajtót válasszak?

Elmúltak már azok az idők régen, amikor nem lehetett a műanyag bejárati ajtók színét megválasztani. Vagyis ha valaki úgy döntött, hogy ezt a nyílászárót nem fából hanem inkább műanyagból szeretné megvásárolni, a színe adott volt. Igen, a műanyag bejárati ajtó barna változata és a fehér volt az elérhető. Azonban ez mára teljesen megváltozott. Ha kreatívak és játékosak szeretnénk lenni ezen a téren is, játszhatunk a színekkel nyugodtan, ezzel is kifejezve otthonunk egyéni stílusát, amennyiben a lehetőségek megengedik. Érdemes azonban mindenképpen oda figyelnünk arra a tényre, hogy milyen színek dominálnak házunk falán, mert az összhang a ház falának és nyílászárók színének tekintetében nagyon fontos meghatározó tényező, a kinézet szempontjából.

Alapszínek és jelentésük

Vannak meleg színek, amelyek nem csak a melegséget sugározzák a külvilág felé, de bizonyos szenvedélyről is árulkodnak. Ide tartoznak a piros, sárga, narancssárga színek és ezek árnyalatai. /ilyen lehet a borvörös szín vagy a közkedvelt mahagóni változat/ A hideg színek egészen mást képviselnek, ezek a természet, az éjszaka és a hideg jelképei, csökkentik a hőérzetet, ez főleg a forró nyarakon optimális megoldás. Ilyen színek a lila, zöld és a kék, és itt is természetesen ezek változatai jöhetnek szóba, mondjuk az acélkék vagy a kékeszöld. Semleges színek lehetnek is lehetnek közkedveltek, mint a fehér ami a tisztaságot szimbolizálja. A szürke visszafogottságot jelképez, a fekete pedig bizonyos eleganciát kölcsönöz. A barna szín nagyon megosztó a színek világában, vannak akiket nem érint meg, mások a kávé energizáló hatását vélik benne felfedezni, elegáns árnyalatú változatai pedig szintén közkedveltek, mert magasabb kategóriát képviselnek Persze akadnak akikre semmilyen hatással nincs ez a szín. De ez más színeknél is előfordul.

Színes fautánzatú és fehér színű műanyag bejárati ajtók

Mindannyian tudjuk, hogy otthonunk, legyen az akár lakás akár ház, hangsúlyos része a bejárati ajtó. De vajon miért is? Nagyon egyszerű a magyarázat erre, a bejárati ajtó az amit naponta többször használunk. Megvéd bennünket és értékeinket az esetleges külső behatolók ellen. Na és nem utolsó szempont, hogy a legjobban szem előtt van, éppen ezért nagyon fontos a kinézete, megjelenése is. Mindezeket a szempontokat figyelembe véve az egyik legtökéletesebb választás lehet a több pontos biztonsági zárral felszerelt, többféle üvegezési és panelezési lehetőséggel ellátott műanyag bejárati ajtó. Természetesen az előbb említett színekben is elérhetőek, de a klasszikus fajtái a fehér színű és a barna változat ami lehet fautánzatú is. Ezek a műanyag bejárati ajtók nem csak tetszetős kivitelben kaphatóak, hanem igen fontos, hogy milyen tulajdonságokkal is rendelkeznek.

A műanyag bejárati ajtó ismérvei

A műanyag bejárati ajtók, ahogyan ezt már említettük is, a műanyag nyílászárókéval azonos anyagból, valamint a valamint gyártási technológiával készültek. Ami azt jelenti, hogy 5-6-7 kamrás kivitelben is elérhető minősített termékek. Fontos tulajdonságuk még, ami egyértelműen amellett szól, hogy érdemes beépíteni őket akár új lakásunkba, akár a már meglévőbe a régi ajtónk helyére, mert például: – UV sugárzás állóak ütésállóak /Ez a tulajdonságok a profilba épített acél és sarokmerevítésnek köszönhető/ – biztonságosak /több pontos záródó zárszerkezetük kapcsán, ajtópántok által/ – maximálisan testre szabhatóak / Sokféle panelezési és üvegezési lehetőségüknek köszönhetően/ – fóliázhatóak /ezért bármilyen színben elérhetőek nem csak fehérben, de fautánzatú változatban és bármilyen színben gyakorlatilag, ami egyedi megjelenést kölcsönöz a bejárati ajtónak.

Színek harmóniája

Akár ha családi házat építünk vagy újítunk fel. Vagy ha a lakásunk nyílászáróit szeretnénk lecseréltetni, ne feledkezzünk meg arról, ha nem adottak a színek amiket használhatunk,/ pl. társasházi lakás esetén/, hogy törekedjünk a harmóniára, nem mindig a kirívó színek azok, amik különlegessé tehetik az otthonunkat Ha azonban úgy érezzük, hogy nem tudunk eligazodni ezen a téren sem, mert nem tudunk választani a számtalan lehetőség közül, akkor sincs baj. Forduljunk szakemberekhez, akik segítenek kiválasztani nekünk az igényeinknek megfelelő nyílászárót, felkészültségükkel, tanácsaikkal elnavigálnak bennünket az ajtók és az ajtók színeinek világában is. Hiszen mindig gondoljunk arra az egyszerű tényre, hogy nem csak a megjelenést és a színét kell nézni egy ajtónak. Számtalan más funkcióval is kell rendelkeznie ahhoz, hogy az igényeinket minden téren kielégítse maximálisan. Egy mutatós, szép háznak mutatós és szép ablaki és ajtói is vannak, ezek teljes összhangban állnak egymással és harmóniát sugároznak kifelé és befelé egyaránt. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy a műanyag bejárati ajtó barna színű, vagy fehér, netán zöld vagy éppen más színűre van festve. A legfontosabb, hogy összhang legyen mindenben, a formákban, színekben stílusban ezen a téren is és még el is lássák ezek a nyílászárók azt a funkciót amire hivatottak, vagyis védjenek minket behatolóktól, napsugártól, hidegtől, melegtől és a külvilág felesleges zajától. Ha egy ilyen ajtónk van, akkor már a nem is lehet probléma a saját házunk, lakásunk stílusának kialakítása. Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!

Hasonló cikkek