„Vannak házak, amelyekben békesség és öröm tanyázik, az ilyen ház jóvá szelídíti a benne lakó embert – ahogy Wass Albert leírta, s ennek a békességnek és jóságnak egyik alappillére a megfelelő ajtó, ami hívogat, nevet felénk!”

Ki ne ismerné a mondást, hogy otthon édes otthon, de vajon hogyan tudjuk még édesebbé tenni otthonunkat? Kell hozzá egy szerető család, egy kedves lakás és persze egy olyan ajtó, amin öröm belépni.

Mai zajos és rohanó világunkban fontos szerepe van az ajtóknak, hiszen nem csak a külvilágot, de az egészségünkre káros zajokat és a légszennyezettség egy bizonyos részét is hivatottak kívül rekeszteni, s erre egyik legalkalmasabb eszközök a műanyag ajtók.

Legyen az bejárati, kültéri vagy beltéri ajtó, fontos, hogy időtálló, esztétikus és biztonságos legyen.

Miért váltják fel a műanyag ajtók a fából és fémből készülteket?

Régen az emberek csak azt tudták elképzelni, hogy egy ajtó fából legyen, ma már egészen más a helyzet, hiszen alapanyagként természetes, hogy műanyagot is használnak a gyártók, amikor a legkorszerűbb nyílászárókat készítik.

A műanyag ajtók előnye, hogy könnyen tisztíthatóak és nem kell festéssel bajlódni utólag, mint a faajtók esetében. Ellenállnak a napfény erejének, és ha a tél kopogtat rajtuk, azt sem engedik be. Pontosan ilyen ajtóra van szükségünk ahhoz, hogy otthonná varázsoljuk a még lélektelennek tűnő házunkat, lakásunkat.

Ezen ajtók esetében is érvényesülnek a környezetvédelmi irányelvek, így manapság már nem ólomadalékot használnak fel a gyártók, mint korábban, hanem helyette kalcium-cink adalékkal dolgoznak az élvonalbeli cégek.

A gyártók ma már a PVC hulladékot másodnyersanyagként újrahasznosítják, ez a tendencia érvényesül legtöbbször, amikor a műanyag ajtók és ablakok életútjának végén lecserélésre kerülnek.

A bejárati műanyag ajtók vasalása, szigetelése, színe és méretei nagyon változatosak, mondhatjuk azt, hogy bőség zavarával küzdünk, amikor választanunk kell közülük.

Vegyünk egy példát, hogy a gyakorlatban is próbáljuk elképzelni a dolgot! Elmegyünk lakást vagy házat vásárolni, akkor mit nézünk meg először, minek alapján döntjük el, hogy melyiket válasszuk? Először is kell, egy jó tető ahol nem csorog be az esővíz, jól záródó ablakok és persze olyan ajtó, ami alatt nem süvít be a szél, ami nem nyikorog, amikor becsukjuk és még az esztétikai élményen kívül biztonságosnak is bizonyul.

Persze megtehetjük, hogy utólag szigeteltetjük az ajtókat, ablakokat, de ez hosszadalmas és költséges eljárás, sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb, ha műanyagajtós lakást, házat választunk, vagy lecseréljük a régi, elavult nyílászárót, persze ha erre van lehetőségünk, hiszen ebben az esetben nem nyúlhatunk mellé, pláne ha egy szakember véleményét is kikérjük.

Milyen is a jó műanyag ajtó?

– Olcsóbban beszerezhető, mint a más anyagból készült ajtók, ezt annak köszönheti, hogy az anyag és az előállítás is olcsóbb, hiszen az anyag könnyen beszerezhető, így gyártása ipari méreteket öltött, amitől még optimálisabbá, elérhetőbbé vált az ára.

– Professzionális kialakításuk során a tervezők a masszív felépítést klasszikus és kozmopolita stílusjegyekkel is ötvözték, hogy tökéletesen megfeleljenek az urbanista elvárásoknak.

– A műanyagajtók gyártói nem feledkeznek meg a kényelmükről sem, ezért vannak a piacon kimondottan hő-, hang- és szagszigetelő ajtók ajtók, amelyeket elsősorban lépcsőházakba érdemes beszereltetni, hiszen itt tudják kifejteni kiváló tulajdonságaikat, ami igen fontos szempont ezeknél a lakásoknál.

– A merev szerkezeti kialakítás alkalmazása megakadályozza a tok eldeformálódását, így még sok év múlva is pontos illeszkedést biztosít a bonyolult zárszerkezeteknek.

S akkor adja magát a kérdés, hol szerezhető be megfelelő műanyag ajtó?

Optimális esetben csak annyi a dolgunk, hogy elsétálunk egy megfelelő szaküzletbe és kiválasztjuk az ajtót. Természetesen azt, ami megfelel az elvárásainknak, tetszik is nekünk és még az eladótól kapunk is néhány információt a készletről és a kiszállítás idejéről, módjáról, a termék áráról.

A valóságban sokkal összetettebb ez a kérdés, hiszen ha olyan helyen lakunk ahol nincs ilyen bolt, ha kevés időnk van, hogy keresgéljünk, vagy éppen egy vírus járvány miatt nem tudunk kimozdulni otthonról, de az ajtóra sürgősen szükségünk van, akkor más megoldást kell találnunk. Komoly fejtörést okozhat, kinek szavazzunk bizalmat az online kínálatból). No, ekkor jöhet képbe egy jó webáruház, ahol kényelmesen tudunk válogatni, vannak megfelelő leírások, a kérdéseinkre válaszolnak, és ha szükség van rá egyedileg megtervezett ajtó gyártására is készen állnak.

Nem vagyunk időhöz kötve, kényelmesen keresgélhetünk a fotelünk kényelméből, és ha nem találunk számunkra elegendő leírást az adott termékről, felvehetjük a gyártóval is a kapcsolatot. Bármiben, ha tanácstalanná válunk, online segítséget kérhetünk az ügyfélszolgálattól

Megmutathatjuk a kiválasztott ajtót a család többi tagjának is, és ha megszavazta mindenki a vásárlást, csak be kell tennünk a kosárba és várnunk, hogy kiszállítsák és beszereljék nekünk, így nem kell bajlódnunk a kivitelező keresgélésével sem.

Ahogy modernizálódik életünk, egyre nagyobb kihívásoknak nézünk elébe még egy olyan egyszerű dolog esetében is, mint egy új ajtó megvásárlása vagy a régi lecserélése. Nem mindegy hát, hogy milyen módon sikerül lebonyolítanunk, hiszen az idő pénz és az internetes vásárlás esetében időt és fáradtságot is takarítunk meg vele.

Akinek pedig fenntartásai vannak azzal kapcsolatban, hogy nem tudja megnézni, esetleg megtapogatni a megvásárolni kívánt árut, azoknak is kínálnak megoldást ezek a vásárlási formák videók, ingyenes cserék és egyéb megoldások keretén belül.

Összegezve a tapasztalatokat, ki vegyen műanyag ajtót?

– Akinek a legújabb és leginkább költséghatékony nyílászáróra van szüksége,

– aki nem szeretné az utcát fűteni télen és hűteni nyáron,

– aki nem akarja a szomszéd paprikás krumplijának szagát érezni délben

– aki nem szeretne nyikorgásra ébredni éjjel, ha lakótársa késve jön haza

– aki biztonságban szeretné tudni a szeretteit és a személyes tárgyait minden napszakban

A teljesség igénye nélkül soroltunk most itt fel néhány szempontot, reménykedve, hogy segíteni tudtunk azoknak, akik még nem döntötték el milyen anyagból legyen az a bizonyos ajtó, amin keresztül nap, mint nap az otthonukba lépnek.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a facebook oldalunkon