|

A műanyag nyílászárók kiválasztásának nehézségei

A műanyag nyílászárók kiválasztása nem egyszerű dolog. Amikor építkezésbe kezdünk, akkor az egyik legfontosabb dolog, milyen nyílászárókat vegyünk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy a legideálisabb nyílászárókat megtaláljuk. Erre a célra legideálisabbak a műanyag nyílászárók. Miért is van ennek a döntésünknek olyan nagy tétje? Nagyon egyszerű a válasz, hiszen részben ezen múlik leendő otthonunk hang- és hőszigetelő tulajdonsága. Vagyis az épület energiavesztesége is jelentős mértékben függ a nyílászáróktól. Azt mindenki tudja, hogy a fontos döntések meghozatala mindig nehéz feladat. Ebben az esetben sincs ez másképpen. Hiszen a piacon a kínálat igencsak bőséges és mindegyik más és más szempontot helyez előtérbe. Vagyis az adott ajtók és ablakok tulajdonságainál másként közelíti meg a kérdést. A vásárlónak, építkezőnek valahogyan mégis tudnia kell eligazodni az ütközők között. Legyen szó akár az anyagválasztásról, akár az U értékek labirintusáról. Arról nem is beszélve, hogy saját igényeit is mindenki szeretné figyelembe venni. Ez pedig a küllem és a költségek törésvonalán egyensúlyoz leggyakrabban.

A műanyag nyílászárók kinézete

műanyag nyílászárók Mindenki tudja, hogy a műszaki adatok igen fontosak, sőt a lehető legfontosabbak a kiválasztásnál. De mégis nagy súllyal esik az is latba, hogy szépek és mutatósak legyenek a nyílászárók és ezáltal persze a ház is. A műanyag nyílászárók kinézete optimálisan szép. De azért a műanyag nyílászárók kiválasztásához is érdemes segítséget igénybe venni. Általában a háznak ugyan van egy tervezője, aki segíteni tud a dilemmában a tapasztalatával és a tudásával. Ezzel megkönnyítve az építtető helyzetét. Viszont a végső döntést mégis a tulajdonos hozza meg a javaslatok és a saját ízlése alapján. S az első és legfontosabb, amiről dönteni kell ezzel kapcsolatban, hogy milyen anyagból is legyen az a bizonyos ajtó és ablak ami majd beépítésre kerül. Azt mindenki tudja, hogy lehet fából, fémből és műanyagból is a nyílászáró. De azt már nem mindenki tudja, hogy a műanyag nyílászárók vagy a fából illetve fémből készült társaik-e a legjobbak. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, csak néhány tulajdonságra lehet rámutatni, amiben ezek a különböző anyagú ajtók és ablakok eltérnek egymástól.

Műanyag nyílászárók

műanyag nyílászárók A műanyag nyílászárók könnyen karbantarthatóak és természetesen időtállóak is. Manapság ez nagyon fontos és döntő érv. Hiszen az emberek zömének időből van a legkevesebb. Ezért ha jó minőségű ablakokat és ajtókat tud akar beszereltetni. Amik jól mutatnak, megfelelnek az ízlésének és még karbantartást is nagyon keveset igényelnek. Így aztán elhihető, hogy a műanyag nyílászárókra esik a legtöbb ember választása. A hőszigetelés és egyéb tulajdonság terén is kiváló paraméterekkel rendelkeznek ezek a műanyag nyílászárók. Tehát népszerűségük érthető. A műanyag nyílászáró árai is megfizethetőek. Mint már korábban említettük a kinézetükkel sincs már baj. Hiszen nemcsak fehér színben léteznek. Fóliázással megoldható, hogy bármilyen színben elérhetőek legyenek. Ezek a fóliázások történhetnek az egyik oldalon, de akár mindkét oldal fóliázása is megoldható. A műanyag nyílászáróknál profil erősségét a vasalat biztosítja, mely körbefut az egész ablakon Tehát érdemes megvizsgálni vagy megvizsgáltatni a kínált termék metszetét, vagy rákérdezni konkrétan a vasalat milyenségére. A választásnál a légkamrák számát is figyelembe kell venni. Hiszen minél nagyobb a légkamrák száma, annál jobb az üveg hőszigetelő képessége. A legoptimálisabb az 5 és 6 légkamrás kivitelezésű ajtók és ablakok, többrétegű üveggel ellátva.

Fa nyílászárók miben különböznek a műanyag nyílászáróktól?

műanyag nyílászárók Ha valakinek eszébe jut az ajtó vagy az ablak beépítése, valószínűleg elsősorban a klasszikus fából készült nyílászáróra gondol. Valóban, ennek az autentikus alapanyagnak kétségkívül vannak előnyei. De a műanyag nyílászárók sem maradnak el ma már ezektől az előnyöktől lényegesen. Hiszen elsősorban a természetesség és a meleg hangulat az, amit a fa ajtók és fa ablakok legfőbb erényének könyvelnek el. Viszont ez a hangulatot ma már a műanyag nyílászárók segítségével is oda tudják varázsolni otthonunkba. A fa erezetes mintázattal például, ami meglepően hasonlít a fából készült fa ajtókhoz és ablakokhoz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem mindegy milyen fából készültek azok a nyílászárók. Főleg ha hosszú időre tervezi az ember a tulajdonságok élvezetét. Oda kell figyelnie arra, hogy a nyílászárók profilja olyan fából készüljön, ami megfelelően ki van szárítva. Az is fontos, hogy több rétegű legyen és ne legyen benne hosszanti toldás sem. A felhasznált fafajták között is érdemes válogatni, hiszen a lucfenyőtől a vörösfenyőig sok változat megtalálható az anyagot illetően. Valamint elterjedtek még a dió és cseresznye fából készült nyílászárók. Egy biztos, a fából készült ablakok és ajtók jelentős törődést, karbantartást igényelnek. Tehát mint már említettük, mindenki maga dönti el ízlés, pénztárcája és lehetőségei szerint, hogy megfelel-e neki ez a megoldás.

A műanyag nyílászáróktól párásodik a lakás?

műanyag nyílászárók Érdekes módon a legmodernebb, legkorszerűbb nyílászáróknál, éppen tökéletes szigetelésük következtében felmerülnek a pára gondok. Vagyis az a furcsa helyzet áll elő, hogy túl jól zárnak, így a pára bennreked a lakótérben. Ennek kiküszöbölését is megoldották már a műanyag ablakok gyártói. Nevezetesen azzal, hogy olyan típusú műanyag nyílászárókat készítenek, melyekben szellőzőrést alakítanak ki a tömítésen. Így a helyiség természetes levegőzése megoldott. Másik változat amikor szellőző állással látják el a szerkezetet. Azért, hogy a levegő szabadon tudjon áramlani a lakótérben ha szükséges. Mivel ezzel esetleg a meleg is kiengedésre kerül, ezért úgynevezett hővisszanyerős szellőztetőt is alkalmaznak ma már ezeknél az ablakoknál. Tehát a műanyag nyílászárók esetén a párásodást ki lehet zárni egyértelműen.

Hő- és hangszigetelés műanyag nyílászárók esetén

műanyag nyílászárók Nyílászárók beépítésénél még ami fontos az U érték. Ugyanis ez az érték jelöli a szerkezet hő átbocsátását. Tehát érdemes arra figyelni, hogy leendő ajtók és ablakok esetében ez az érték a lehető legkisebb legyen. Ugyanis így nő a megtakarított energia. Az üvegezésnél a többrétegű, nemesgázzal töltött üvegezés tudja nyújtani a legnagyobb biztonságot a hő- és hangszigetelés terén. Ezért aztán érdemes olyan megoldást választani, ahol ezekre az értékekre is odafigyelnek. Ahol szavatolnak a minőségért és garanciát vállalnak nemcsak a termékért, hanem a munkáért is. Vagyis a nyílászáró szakszerű beszerelése elengedhetetlenül fontos tényező. Mindent egybevetve, ahogy egy építkezésben minden egyes építőanyagnak, tartozéknak jelentősége van, úgy a nyílászárók kiválasztása is igen fontos feladat. Ezért mindenképpen érdemes alaposan átgondolnunk, hogy milyet választunk majd, ami hosszú távon biztosítja nem csak a komfortérzetünket, hanem azt is, hogy örömmel tudjunk otthonunkra tekinteni. Hiszen az ajtók és ablakok olyanok egy házon mint a szemek egy emberen. műanyag nyílászárók Ha pedig az ember szeme ragyog, azt tartják akkor általában boldog. Amikor a házak nyílászárói, az ajtók és ablakok ragyogóak, akkor a lakók biztosan boldogok benne. Ezt sugározzák a külvilág felé színükkel, kinézetükkel, megjelenésükkel. Nyílászárókról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon  

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük