|

Kell fólia az ablakra?

Ha nem szeretnénk, hogy valaki kintről, az ablakon belásson feltétlenül kell fólia az ablakra, ajtóra egyaránt. A belátást gátló fólia sok esetben jó szolgálatot tehet. Ha ablakunk alacsony, ha az ajtónk üvegezett mondjuk. Ilyen esetben kézenfekvő megoldás az ablakfólia. Sok olyan tényező lehet az életünkben, ami miatt nem tudjuk másként elrejteni a kíváncsi szemek elől a lakásunk valamelyik részét. Kell a tükörfólia az ablakra. Miért? Mert ha folyamatos a gyalogos forgalom, óhatatlan, hogy be ne lessen valaki és ezt nem igazán szereti senki. No ekkor jöhet az a bizonyos belátás gátló fólia!

Fólia az ablakra, hogy ne lássanak be!

fólia az ablakra Azon speciális fóliák amik kimondottan betekintés védelemre szolgálnak, igen széles körben alkalmazhatóak, felhasználhatóak. Hiszen ezeket a anyagokat lehet használni arra is, hogy óvják az erős napsugárzástól és melegtől az otthonunkat. De ha úgy döntünk akár dekorációként is jól mutatnak a nyílászárók üvegén a belátás gátló fóliák. De természetesen az elsődleges cél, hogy a külső szemlélő ne lásson be. Vagyis amiért leginkább szükség van arra, hogy felkerüljön a fólia az ablakra, a belátás megakadályozása. Többféle magyarázata is lehet annak, hogy miért is szeretnénk a nem kívánt tekinteteket távol tartani otthonunktól. Miért is kellhet az a bizonyos fólia az ablakra?

Nézzük csak meg konkrétan a belátás gátló fólia szerepét.

fólia az ablakra Otthon szeret mindenki lazán öltözködni, viselkedni és ezt nem igazán szeretné senki megosztani külső szemlélővel. Márpedig az emberek rossz szokása, hogy kíváncsian belesnek mások ablakán ha lehetőségük adódik rá Ezért találták ki, hogy kell az a fólia az ablakra hogy ne lássanak be rajta kívülről. Sem a szomszédok, sem a járókelők. Szóval maradjon meg az otthon intim szférája a lakók számára. De nem csak lakások üvegén lehet hasznosítani a belátás gátló fóliát. Hanem orvosi rendelők ablakán, üvegezett ajtaján szintén. Így a fólia az ablakra téve, növeli a páciensek bizalmát és komfortérzetét is. Irodák és egyéb helyiségek megóvására is alkalmasak ezek az ablakfóliák. Egészen biztosak lehetünk benne. Miben? Abban, hogy bármilyen okból is döntünk az ablakfóliák mellett, elegáns és hasznos megoldás mellett voksolunk Ezért is fontos a megfelelő fólia beszerzése és felszereltetése szakemberek közreműködésével. Mert a belátás gátló fólia felrakása nem is annyira egyszerű. Még ha annak is tűnik első látásra.

Mik is a belátás gátló fóliák előnyei?

Ha eljutottunk addig, hogy kell a fólia az ablakra, tudjuk azt is miért. Nyilvánvalóan az elsődleges funkció, amiért elsősorban az ablakra kerül, a belátás megakadályozása. De ahogyan már említtettük is, ezen kívül még számtalan hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Ilyen egy jó ablakfólia. Az elsődleges szempont ami nem elhanyagolandó a mai világban, hogy a fólia használata gazdaságos. Vagyis olcsóbban hozzájutunk mint mondjuk egy homok fúvott üveghez vagy tejüveghez. Na és persze a karbantartása is igen egyszerű. Ha pedig le kell cserélni az ablakfóliát az sem olyan költséges mint az ablaküveg lecserélése. A mai modern fóliák strapabíróak is. Sokszor még a hagyományos üvegfelületeknél is nagyobb a strapabíró képességük ezeknek az ablakfóliáknak. Egyes speciális fajtáik nem csak a karcolásoknak állnak ellen, hanem a nagyobb behatásoknak is. fólia az ablakra Így egy ablak betörése alkalmából akár életet is menthetnek azáltal, hogy felfogják az üvegszilánkokat. Vagyis megakadályozzák a komolyabb sérüléseket. Ezek után azt hiszem nem kétséges, hogy bizony kell a fólia az ablakra. Előnyük még, hogy szinte bármilyen üvegfelületre elhelyezhetőek, felrakhatóak és méretre szabhatóak. Ami azt jelenti, hogy nem kell kompromisszumot sem kötnünk amikor elhatározzuk, hogy beruházunk egy ilyen fóliára. Szabadon eldönthetjük, hogy az ablaknak csak egy részét vonjuk be fóliával vagy az egészet. Tehát a saját stílusunk is maximálisan érvényesíthetjük a fólia feltetetésénél. Használhatjuk bátran mindenhol, ahol olyan ablak vagy más üvegfelület van, ami másként nem védi otthonunk a betekintéstől. Tehát utcai ablaknál, konyhában, fürdőszobában is jól prosperál ez a megoldás, vagyis a fólia az ablakra hogy ne lássanak be. De nem csak magánterületen tudjuk használni, irodaházak, orvosi rendelők és egyéb üzletek esetében is jó szolgálatot tehetnek.

Belátás gátló fóliák fajtái

Manapság a kereskedelemben nagyon sok fajta kialakítású fólia létezik. Ezek közül a betekintés védelemre leginkább ajánlott a dekorációs fólia és a belátás gátló tükörfólia. Ezeken belül is rengeteg variációs lehetőség van természetesen, így aztán mindenki megtalálhatja az otthona egyéni stílusához passzolót, vagy ha arra van szüksége a munkahelyéhez legjobban illőt.

Dekorációs fóliák

fólia az ablakra A dekorációs fóliák nagyon népszerűek, mivel remekül meggátolják az ablakon való bepillantást. Ezzel garantálni tudják a magánszféra tiszteletben tartását a használóiknak. Népszerűségüket nem csak ennek a védelemnek köszönhetik. Hanem annak is, hogy tartósak, vagyis hosszú ideig képesek ellátni funkciójukat. Ezen idő alatt pedig nem válnak le, nem rongálódnak könnyen. A dekorációs fóliák dizájn szempontjából szinte kimeríthetetlen választékkal rendelkeznek. Vagyis a szín és textúra tekintetében óriási ezen a téren a választék. Vannak bizonyos esetek, amikor a dekorációs fóliák még kombinálhatóak is. Hogyan? Úgy, hogy egymásra lesznek helyezve. Így új árnyalatok létrehozásával fókuszálhatjuk sőt ki is zárhatjuk akár teljesen is a fényt. A döntést mi hozzuk, hogy milyen variációt választunk, de lehetőség van áttetsző, csíkos vagy kockás ablakfóliára. Sőt matt hatású és egyéb mintájú fólia felhelyeztetésére is az ablakunkra.

Tükör fóliák

Ezek a fóliák természetesen tökéletesen el tudják látni azt a feladatot, ami az elsődleges szempont a felhelyezésüknél. Vagyis az otthoni pihenés vagy a munkahelyi feladatok elvégzése közben nem kell tartani a kíváncsiskodó pillantásoktól. Ideális megoldás a tükörfólia akár lakásunk ablakára, akár munkahelyünk nyílászáróinak üvegére, hiszen hosszú és megbízható védelmet biztosít betekintés ellen. Ez a fajta fólia az ablakra megoldás tehát telitalálat lehet. A visszatükröződős fóliák szintén költséghatékonyak mint a fólia minden fajtája. Nagy előnyük, hogy képesek kordában tartani a napsugarakat. A nyári hónapokban amikor olyan üvegfelületek vannak az ablakokban amik nem képesek ezt a funkciót ellátni. Ugyanis túlzott mértékben átengedik a meleget. Ilyen esetben szintén jó megoldás lehet egy ilyen tükör fólia feltétele az ablaküvegre. Hiszen azáltal, hogy visszaverik a hőt ezek a fóliák, kevesebbet kell légkondicionálásra, hűtésre költeni. Vagyis jól járunk ilyen tekintetben is anyagilag. Kialakításuk ezeknek a tükörfóliáknak olyan, hogy az UV sugaraktól is, sőt az intenzív hőhatásoktól is képesek megvédeni a lakásban élőket. De a berendezési tárgyakat is megvédik ezáltal a kifakulástól. Vagyis a szőnyegek, padló vagy a bútorok színét nem fakítja ki az erős napsugárzás. S mindez annak köszönhető, hogy a fólia az ablakra került. Ha azt szeretnénk, hogy a privát szféránkat is megőrizzük és még a stílusunk is kifejezésre szeretnénk juttatni ezen a téren, akkor jó megoldás a fólia az ablakra. Tehát a fólia használata az ablakra, nem csak hasznos de elegáns megoldás is az illetéktelen kukucskálók ellen. Vagy mondjuk nyáron az erős hő és fényhatások ellen is kellő védelmet nyújt. Biztosak lehetünk abban, hogy minden területen jól megállja a helyét egy jól kiválasztott, megfelelő ablakfólia. Amit ráadásul szakértelemmel is helyeztek fel az ablakunkra. fólia az ablakra S ha sikerült beszereznünk ezt a nagyszerű dolgot, akkor nyugodtan élvezhetjük otthonunk anélkül, hogy illetéktelen szemek kövessék a mozdulatainkat. Ablakfóliáról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek