Napjainkban a modern gyártási technológiának köszönhetően megjelentek olyan műanyag ablakok a piacon, amelyek természetes hatást keltve a fa mintázat következtében, teljesen megtévesztőek. Miben megtévesztőek? Abban, hogy ezek a nyílászárók úgy néznek ki mintha fából készültek volna, de műanyagból vannak és ezáltal sokkal  pozitívabb tulajdonságokkal bírnak.

A fa hatású műanyag ablak árak természetesen sok mindentől függnek, de ezt más nyílászárók esetében is elmondhatjuk.

A fa hatású műanyag ablak árak jellemzői

Ha valaki most azt gondolja, hogy egyértelműen meg tudjuk határozni a fa hatású műanyag ablak árakat, akkor sajnos tévedésben van. Hiszen ezen nyílászárók árai sok mindentől függnek, ezért érdemes szakember véleményét kikérni a vásárlás előtt és egy helyszíni szemle után lehet szó az árajánlat kéréséről természetesen.

Ezek az ablakok amik nem fehérek, hanem fahatásúak, mert fa mintázatú bevonattal rendelkeznek, nemcsak jól néznek ki, hanem praktikusak is.

Könnyen tisztíthatóak, nem igényelnek sok karbantartást és mégis úgy néznek ki mintha fából lennének. Így találkozhat az ízlésünk és a legmodernebb gyártású ablakok által nyújtott lehetőségek egymással. Nincs festés, nincs szú védelem, így nem kell különféle praktikákat alkalmaznunk, hogy mondjuk ne rágják meg kártevők.

Jól hangzik ugye?

Nem csak egy költséghatékonyabb megoldást hanem egy igazi modern stílus kialakítását is előre vetíti ha otthonunkat ilyen vagy bármilyen műanyag ablakokkal és ajtókkal szereljük fel.

Azonban bármennyire is meglepő a dolog, régebben nem volt ennyire egyszerű a fa hatású műanyag ablakok elérhetősége mindenki számára.

De vajon miért nem? Természetesen azért, mert magas árkategóriába tartoztak az ilyen jellegű termékek. Így viszont a vásárlóknak nem minden rétege, csak egy töredéke engedhette meg magának ezt a “luxusnak” számító ablakot.

Szerencsére mára a piaci változásoknak és a gyártásban bekövetkezett technológiai fejlődésnek köszönhetően  már a fa hatású műanyag ablakok és ajtók előállítása nem olyan költséges, közel sem annyira magas mint régebben volt.

Ezért aztán a gyártók és a forgalmazók sokkal elérhetőbb árakon kínálhatják ezeket a termékeket mint régebben.

Így egy sokkal nagyobb réteg tudja felhasználni azokat az előnyöket amiket a műanyag alapanyagú de fa hatású nyílászárók kínálnak.

Mikor  jók a fa hatású műanyag ablakok?

Na de mikor is érdemes olyan műanyag ablakba beruházni ami a fa hatást biztosítja?

Nos ez azoknak a vásárlóknak nyújt ideális megoldást akik szeretik a természetességet akár otthonukban akár üzletükben vagy irodájukban.

Viszont nem csak a tökéletes szigetelést várják el egy jó nyílászárótól, hanem az is szerepet játszik a választásukban, hogy ezek a műanyag ablakok sokkal kevesebb karbantartást és odafigyelést igényelnek mint fából készült társaik.

Ettől függetlenül nem csak el tudják látni az elvárt funkciókat, hanem hosszan és hibátlanul képesek szolgálatot nyújtani a mindennapokban.

Tehát  nyugodtan kijelenthetjük, hogy a fa hatású ablakok és a fa hatású ajtók előnyben részesítésénél teljesen objektív okokat lehet figyelembe venni.

Ezek pedig az ár, ami amellett, hogy minőségi termékről van szó ma már nagyon is reális, kedvező és ez nem elhanyagolható semmiképpen sem amikor nyílászárók között válogatunk.

Ahogy említettük is, míg régen megfizethetetlenül magas volt szinte ez a kategória, ma már sokkal kedvezőbb árfekvésben lehet hozzá jutni ezekhez a termékekhez, mint például a fából készült változatokhoz.

De természetesen ez nem azt jelenti, hogy rosszabb a minőségük, sőt jobb és a kinézetük is egyenértékű a fa kerettel rendelkező változatokéval.

A fa hatású műanyag ablakokkal úgy kell számolnunk, hogy hosszútávon spórolást jelentenek mindenképpen.

Hogyan? Nem csak a beszerzési áruk optimálisabb, de a fűtési költségünk is alacsonyabb lesz a hatékony hőszigetelésüknek hála.

De a nyári hűtési áramszámlák is csökkeni fognak ha ilyen jellegű ablakok mellett döntünk.

Nem beszélve arról, hogy karbantartási költségekkel sem kell számolnunk ebben az esetben.

Milyen színek közül lehet választani?

A fa hatású műanyag ablakok esetében a színválaszték igen sokféle lehet, akár 50 fajta ablakprofil is szóba jöhet ezen a téren.

Természetesen mindenkinek egyéni ízlése határozza meg, hogy milyen színre voksol és milyet tud beépíttetni az otthonába.

A teljesség igénye nélkül néhány lehetőség:

– Mahagóni

– Rózsafa

– Aranytölgy

– Mocsári tölgy

– Világos tölgy

– Törpefenyő

– Duglászfenyő

Esetleges szubjektív tényezők

Természetesen akadhatnak olyan szubjektív tényezők amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Na de mik is ezek konkrétan?

Akadnak olyan lakóházak szép számmal, amikor a fa hatású műanyag nyílászárókat nemcsak mi szeretnénk, de a megvalósítása mindenképpen elvárt az épület kialakításából és stílusából adódóan, egyértelműen.

Ugyanis ezeknek az épületeknek a természetes megjelenési harmóniáját kizárólag a modern, fa hatású ablakok és ajtók beépítésével lehet megtartani.

Tehát ezekben az esetekben is remek választás lehet a modern stílusú de a régi stílust képviselő ajtók és ablakok beépítése amikor az épületek felújításáról van szó.

Gyártás és hőszigetelő  képesség

Azt már megtudtuk, hogy a fa hatású műanyag ablakok az egyik legjobb ár-érték kategóriába tartoznak  a nyílászárók között.

Gyártásuk a többi műanyag ablakkal és ajtóval megegyezően PVC-ből előállított elemekből történik, ezáltal felületük kemény és ellenálló lesz a természet erőivel és az időjárási viszontagságokkal szemben és jól bírja a napi rendszeres használatot is.

Arról is volt szó, hogy ma már nem csak fehér színben történik a gyártásuk, hanem a színes ablakok készítése is elterjedt, így természetesen a fa hatású nyílászárók  is ebbe a kategóriába sorolhatóak.

Ezek előállítása  úgy történik, hogy a fehér profilokat bevonják fóliával, esetünkben a kívánt fa hatásúval.

Ezeket a műanyag elemeket még a teljes megszilárdulása előtt beburkolják a kiválasztott színű és mintázatú fóliával, ezáltal tökéletes lesz  a fólia tapadása a műanyag felületre.

Így aztán nem kell attól tartani, hogy egy idő után a fólia a felületről leválik.

Ezek a műanyagból készült profilok üreges kialakításuknak köszönhetően, ami a belsejükben kialakított légkamrákból áll, megfelelő szigetelést képesek nyújtani, biztosítani.

Az üvegezés során a leggyakrabban két vagy három rétegű hőszigetelt üvegezést alkalmaznak a gyártók, ezzel is elősegítve azt, hogy az üveg felületen keresztül a lehető legkevesebb hőt veszítsen az épület.

Fontos még megemlíteni , hogy az ablak nyílóinak oldalán valamint a keret belső oldalán is alkalmaznak dupla gumitömítéseket, ami a huzat elleni védelem kivédésében segít.

Ha tehát összefoglaljuk mindezeket a tulajdonságokat, megállapíthatjuk, hogy a fa hatású műanyag ablakok ideális választást jelentenek  mindenkinek.

Mindazoknak  akik a természetes megjelenés mellett a minőséget és az időtállóságot is szeretnék szem előtt tartani amikor ablakot építettnek be.

Tehát megéri ilyen nyílászárót választani. Biztosan nem fogunk csalódni benne, amennyiben minőségit vásárolunk és szakemberekkel szereltetjük be azokat.

Vagyis a fa hatású műanyag ablak árak nem lehetnek olyan mértékűek amit ne érne meg finanszírozni.

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!