120x150 műanyag ablak árak

A 120×150 műanyag ablak árak

A 120×150 műanyag ablak árak tekintetében a legjobb, ha a műanyag nyílászáró árlistát vesszük figyelembe elsősorban. Ebben minden információt megtalálhatunk, amire szükségünk van.

A műanyag ablak 120×150-es mérete standardnek számít, ami azt jelenti, hogy az előírásoknak megfelel és a legelterjedtebb az ablakok között. Röviden így is szokták jelölni: 120*150 ablak

Amikor a 120×150 műanyag ablak árakról beszélünk

120x150 műanyag ablak árak

Egy napon úgy döntöttem, hogy ablakot cserélek a lakásomban. S ha most azt gondolja a kedves olvasó, hogy ez egy egyszerű feladat, akkor bizony még nem járt hasonló cipőben.

Bevallom én sem tudtam, hogy ez ennyire bonyolult és összetett feladat. De mentségemre legyen mondva, hogy nem vagyok építész, és nem volt még hasonló „kihívás” az életemben.

Viszont egyszer mindent meg kell próbálni. Egyetlen dolog volt, amit tudtam, hogy mekkora ablakra van szükségem. De ezt sem a saját kútfőmből merítettem, segítséget kértem hozzá.

Vagyis az elsődleges feladatom az volt, hogy informálódjak a 120×150 műanyag ablak árakról.

Én kis naiv azt gondoltam, hogy egyszerűen bemegyek egy boltba és bemondom a méretet és máris hozzák nekem az ablakot. Persze azt sem tudtam hogyan cserélném ki, ki lenne az, aki meg tudja ezt csinálni?

Hiszen nem sok „ablakos” van az ismeretségi körömben. Sőt még azzal sem voltam tisztában igazából, hogy hol vegyem meg, mennyi lehet az ára és persze ki lesz az, aki ezt kicseréli nekem.

Az természetes volt számomra, hogy mindennek ára van, viszont még soha nem gondolkodtam el azon, hogy milyen szinten is mozoghatnak a 120×150 műanyag ablak árak.

Mitől függnek a 120×150 műanyag ablak árak a kereskedelemben?

Tehát az első feladatom az volt, hogy eldöntsem, hol vegyek ablakot. Hiszen nem akartam valami „bóvlit” vásárolni. Bár az ára nem volt mindegy, mert mindenki megnézi, mire adja ki a pénzét.

De azért abban teljesen biztos voltam, hogy elsősorban a minőségre megyek, mert hosszú távon megéri. Ha nem a legolcsóbbat veszem, még az ablakból is vagy mondjuk úgy, hogy ebből pláne?

Az idő pénz

Kivettem egy nap szabadságot és elhatároztam, hogy nyakamba veszem a várost. Próbálok élesben tájékozódni a 120×150 műanyag ablak árakról. Ugyanis, ez állt a papír cetlin, amit magammal vittem.

Azonban hamar szembesültem a felfedezéssel, hogy ez nem fog így menni. Akkor jutott eszembe, hogy keresek interneten egy megbízható céget.

Azt tudtam, hogy ha beírom, amit keresek, vagyis a kulcsszót, akkor biztosan több találatot is ki fog nekem dobni a kereső.

Ebben az esetben a 120×150 műanyag ablak árakra fókuszáltam és bizony kaptam elég találatot ahhoz, hogy tudjam, ez nem lesz rövid keresgélés.

Viszont a jó munkához idő kell. Ezért nem sajnáltam rászánni az időt arra, hogy megtaláljam a számomra megfelelő ablakot.

A műanyag ablak jellemzői

Karbantartás

Aki azt gondolja, hogy a műanyag ablakok nem követelnek karbantartást, az bizony téved. Nos, én is utána néztem ennek a tévhitnek is az interneten, ahol megfelelő tanácsokra találtam ezzel kapcsolatban.

Vagyis a műanyag ablakok kerete nem igényel gondozást, viszont a vasalatuk /zárszerkezetük/ és a tömítő gumijaik ugyanúgy megkövetelik a karbantartást, mint fa vagy alumínium társaiké.

A tömítő gumi és a zárszerkezet karbantartásának elmaradása, a nyílászáró korai amortizációjához vezethet. Persze ezt meg kell beszélni a szakemberrel aki, eljön beépíteni. Biztosan tud erre nézve konkrét javaslatokkal élni.

Garanciális időben és ezen túl is érdemes figyelni erre a fontos dologra. Vagyis a megfelelő karbantartásra, hogy ne legyen problémánk a későbbiekben sem a műanyag ablakaink által betöltött funkcióval.

Az üveg párásodás megakadályozása

A műanyag nyílászárók általában alumínium távtartóval készülnek, de opcionálisan kérhetik, melegperemes üvegezéssel. Hogy miért fontos ez? Az alacsony hőtechnikai értékek elérése miatt és azért is, mert ezzel megakadályozható az üvegek belülről párásodása.

Mivel az üvegablak széle hőtechnikai értelemben a leggyengébb pontja az üvegnek, így minimalizálják a hőátvezetést. Vagyis a melegperemes technológiát alkalmazzák.

Ez az eljárás egyáltalán nem felesleges, sőt egyes esetekben kötelező is. Az egyre szigorúbb minimális hőtechnikai követelmények eléréséhez ez is egy fontos megoldás.

A penészesedés ellen

A műanyag ablakok légzárása egyre tökéletesebb, de ez ugyanígy igaz a fa nyílászárókra is a korszerű ablakok esetében természetesen.

Sokáig hangoztatták, hogy a műanyag ablakok beépítésekor hamarabb megjelenik a penész a lakásban. Azonban ma már a modern műanyag ablakok el vannak látva résszellőzővel.

Van lehetőség higroszabályozásos légbevezetők alkalmazására, hogy ezt a problémát elkerüljük. Érdemes erre is rákérdezni, amikor a beépítést megbeszéljük.

Természetesen jó eredményeket érhetünk el oda figyeléssel, vagyis a megfelelő szellőztetéssel ezen a téren, ami viszont az időjárás függvénye is.

A 120×150 műanyag ablak árak a fehér ablakokra is jellemzőek?

120x150 műanyag ablak árak

A párásodáson és penészedésen túl /ami természetesen a legfontosabb/, fontos kérdés még az esztétikai része az ablak cserének. Vagyis, hogy mennyire változik, mondjuk egy fehér, műanyag ablak színe az idő előre haladtával.

Természetesen a legnépszerűbbek a fehér nyílászárók akár vásárlásról akár cseréről legyen szó, sokszor azért, mert minden ablak a társasházban fehér és nem lehet eltérni a színtől.

Az osztrákoknál érdekes módon közel 90 %-ban valamilyen színes fóliával készült műanyag ablakok a legkelendőbbek. Nálunk viszont, főleg az ára miatt, a fehér a „menő” avagy a nyerő.

Régen, vagyis az első generációs ablakok esetében még nem volt tapasztalatuk a gyártóknak a műanyag ablakokkal kapcsolatban.

Így az sem jutott eszükbe, hogy az évek során az idő viszontagságai, például a napfény UV sugárzása besárgítja a fehér színű műanyag ablakot.

De ma már ez a múlté, hiszen 15 éve készülnek a műanyag ablakok UV stabilizátorral, ami meggátolja a fehér szín sárgulását.

Ha ez mégsem így lenne, vagyis elsárgulnak a toktoldók, akkor az a gyártó minőségi problémája miatt van. Ezért fontos a referenciák után érdeklődni a gyártónál, forgalmazónál.

 A 120×150 műanyag ablak árak a színes az ablakokra is érvényesek?

Ha már a színes ablakokról esett szó, én mindenesetre szerettem volna nem fehéret, hanem színeset a lakásomba. De olvastam egy városi legendáról és ennek is utána szerettem volna járni. Vagyis ez a legenda arról szólt, hogy esetleg a színes profilokról leválhat a kasírozás?

Azonban akárhol is néztem a dolog után, mindenhol azt kommunikálták, hogy a műanyag ablak kasírozási technikája már több évtizedes technológiára épül. Így már bizonyítottan időtálló.

A színtartósságra akár több mint egy évtizedes garanciát is vállalnak a gyártók, ezt is érdemes vásárlás előtt letisztázni.

Így aztán gyűltek a feljegyzések a papíromon, hogy miket kell megkérdeznem majd ha, megtalálom a megfelelő céget. Mert rájöttem, hogy az, hogy a 120×150 műanyag ablak árak hogy alakulnak, rengeteg tényezőtől függ.

Olyan információk birtokosa lettem, amikről eddig nem is tudtam, de egyben biztos vagyok, ezt a döntést nem fogom egyedül meghozni.

Elmondom a saját elképzeléseim a szakembernek és elmondja majd ő is miket javasol, és a 120×150 műanyag ablak árak terén.

Remélhetőleg hamar sikerül kompromisszumra jutnunk, és ha meglesz az új ablakom, akkor majd elgondolkodom azon is, hogy a többi nem szorul-e cserére.

 S milyen jó lesz, ha lesz végre egy megbízható cég, akikkel ezután meg tudom oldani a nyílászáróim bármilyen problémájával kapcsolatos teendőket.

120x150 műanyag ablak árak

Megyek és telefonálok most, már kinéztem magamnak a megfelelőt, ha beválik, megosztom a 120×150 műanyag ablak árakról információt másokkal is ígérem!

© rz

Ablakokkal kapcsolatban, bővebben információkat itt olvashat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek