A bejárati ajtó ára

A bejárati ajtó ára egy nagyon fontos tényező ha építkezünk vagy felújítunk éppen. A mondás úgy tartja, hogy az életben mindennek ára van, de nem csak átvitt értelemben van ez így. A bejárati ajtó árak is attól függnek, hogy milyen anyagból készülnek és mennyire minőségi kivitelezésűek. A műanyag bejárati ajtó árak például a legoptimálisabbak minden szempontból, hiszen esztétikusak, tartósak és az áruk is „barátinak” mondható. Ha valaki mégis a klasszikus megoldások híve, a fa hatású műanyag bejárati ajtó árak biztosan meg fogják győzni. Ha pedig a kilátást is figyelembe akarjuk venni a tele üveges bejárati ajtó árakban sem fogunk csalódni.

Bejárati ajtó árak

Amikor új házat építünk vagy felújítjuk régi lakásunkat, egyik legfontosabb kérdés, hogy a bejárati ajtó milyen legyen? S ha már ezt eldöntöttük, vajon mennyibe is fog kerülni, az sem elhanyagolandó kérdés. A legtöbb ember nem csak a biztonságra hanem az esztétikumra és a leghatékonyabb megoldásra is törekszik amikor ezt a nyílászárót kiválasztja otthonához.

műanyagból vagy fémből

Mindenekelőtt a méreten kívül ami adott, az anyagát érdemes eldönteni, vagyis azt, hogy fából, műanyagból vagy fémből szeretnénk, hogy legyen az ajtónk. Ha a műanyag bejárati ajtó mellett voksolunk, akkor biztosan nem fogjuk megbánni a döntésünket . Ebben az esetben a bejárati ajtó ára megfelel majd elképzeléseinknek. Hogy miért? Mert a műanyagból készült bejárati ajtók számtalan előnnyel rendelkeznek a fából készült ajtókkal szemben. Elsődleges előnyük, hogy a karbantartásuk nem igényel komolyabb szaktudást, egyáltalán keveset kell ilyen téren foglalkoznunk velük. Ezzel szemben az áruk is megfizethetőbb, habár a legkorszerűbb gyártási technológiának köszönhetően teljes mértékben megfelelnek a modern kor követelményeinek. Vagyis a jó anyagminőség és a speciális gyártási folyamatok szavatolják, hogy a műanyag ajtók ellenállnak az erős napsugárzásnak, UV sugárzásnak, mindenfajta hőnek, hidegnek, csapadéknak, sőt még egyes vegyszereknek is. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a műanyagból készült bejárati ajtó árak reálisak, bár olyan nagy a kínálat a kereskedelemben, hogy érdemes tájékozódni vásárlás előtt mindenképpen.

Esztétikum a homlokzati ajtóknál

A bejárati ajtók, főleg ha családi házról van szó az épület homlokzatán helyezkednek. Vagyis a külső szemlélő ezt pillantja meg mielőtt belépne, vagy amikor elhalad a ház mellett. S mivel mindenki szeret jó benyomást kelteni embertársai körében, ezért is fontos szerepe van a bejárati ajtók kinézetének. Ugyanez a helyzet a lakások esetében is, ahol a közös folyosón lévő bejárati ajtó kinézete és biztonsága nem elhanyagolandó Azonban nem kell aggódnunk, mert a gyártók nagyon változatos megjelenésű nyílászárókkal állnak vásárlóik rendelkezésére a műanyag bejárati ajtók esetében. Sőt igyekeznek minden igényt kielégíteni ezen a téren. Vagyis megválasztható a bejárati ajtók mérete és színe mellett a formájuk és a vastagságuk is. Lehet rendelni üvegezéssel kombinált ajtót, vagy díszítő panelekkel, világításokkal ellátottakat. Kérheti a vásárló famintázattal vagy olyan kivitelben ami alumínium hatással bír. Kérhető az ajtó kilincs helyett mondjuk toló pajzzsal, a hozzá passzoló levéldobóval tehetjük még egyedibbé bejáratunkat. Természetesen ezek mind-mind befolyásolják a bejárati ajtó árak alakulását is.

Biztonságra törekszünk

bejárati ajtó ár (7) Valóban az élet minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a biztonságra, ez érvényesül a bejárati ajtóknál is. Hiszen ez az a pont, amivel meg tudjuk akadályozni, hogy illetéktelen személyek megzavarják otthonunk nyugalmát, vagy a lakásunkban őrzött értékeinkben kárt tegyenek. Szerencsére a műanyag bejárati ajtók esetében a biztonságra is nagy hangsúly van fektetve. A biztonságot ebben az esetben a merevítési típusokkal és a megfelelő vasalatokkal lehet elérni. Milyennek kell lennie az ajtó merevítésének? Az a legjobb megoldás ha acélmerevítéssel van megoldva ez a funkció. Amennyiben precízen működő, megbízható és tartós ajtóra vágyunk, ezt a megoldást érdemes választanunk. Ezért is fontos tisztázni vásárlás előtt,hogy az alapfelszereltségben ez a fajta merevítés szerepel-e, amennyiben nem vagyunk biztosak a dologban. Az olcsóbb ajtók esetén előfordul, hogy a merevítés nem megfelelő vastagságú, vagy teljesen elhagyja a gyártó, hogy vonzóbb áron tudja kínálni, ez azonban nem azt jelenti, hogy az olcsó ajtó jó lenne, hiszen nem felel meg a minőségi előírásoknak, ezáltal nem tudja ellátni azokat a funkciókat sem, amikre szükség lenne. Ezért is kell figyelembe venni a bejárati ajtó árát, vásárlás előtt.

Mennyivel jobb a merevítéssel bíró ajtó

Mennyivel jobb az ilyen merevítéssel bíró ajtó? Ahogyan a nevéből is kitűnik ezek az ajtók a profilba csavarozható acélmerevítésből adódóan plusz merevséget biztosítanak a nyílászárónak. Valamint tovább növelik ezzel /horganyzott acél/ az ajtó stabilitását. Így sem az időjárás viszontagságai, sem egyéb káros behatások nem deformálják el az ajtó szerkezetét. Márpedig ha jók az alapok egy ajtónál, vagyis a gyártástechnológia és az anyagminőség megfelelő, már nem lehet rossz az ajtónk. Ebben az esetben nem marad el az eredmény. Fontos ezen ajtóik biztonsága, hiszen a betörések jelentős része a bejárati ajtók felfeszítésével vagy a cilinder letörésével, felfúrásával történik. Ezt meg lehet akadályozni biztonsági zárakkal amik több ponton záródnak vagy éppen erős tokra szerelhető zárólemezek felszerelésével is és még más módon is, amiről szakember véleményét érdemes minden esetben kikérni.

Funkció és esztétika

bejárati ajtó ár (9) A fentieket figyelembe véve egy biztonságos és esztétikus bejárati ajtónak leszünk boldog tulajdonosai. Hiszen egy jó és szép bejárati ajtó ami megfelelően funkcionál, tökéletesen hozzájárul ahhoz, hogy otthonunkban igazán jól és otthonosan érezzük magunkat. Akár alvás, pihenés terén akár a biztonsági érzetünket növelve megnyugvást biztosít egy ilyen jól kiválasztott műanyag nyílászáró. Ami nem csak a pihentető alvást biztosítja, hanem remek hőszigetelő hatásának köszönhetően támogatja az otthoni munkavégzést is, s erre napjainkban az egyre több “Home Office”dolgozó esetében nagyon is szükség van. De nem csak akkor szeretnénk magunkat elszigetelni kicsit a világtól ha dolgozunk, hanem egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával sem hátrány ha ki tudjuk zárni a külső zajokat és a külvilágot sem zavarjuk esetleges túlzottan kiszűrődő zenével vagy egyéb hangokkal. Minderre tökéletes megoldást nyújt egy műanyagból készült, jó minőségű bejárati ajtó.

Ár és érték arány

Ez egy fontos szempont minden megvásárolt termék esetében, így természetesen a műanyag bejárati ajtó áraknál is. Mit is jelölünk ezzel tulajdonképpen? Hogy nem mindig a legolcsóbb megoldás a legoptimálisabb, vagyis ha jó vételárra számítunk, vegyük figyelembe azt is, hogy a minőséget meg kell fizetni, viszont hosszú távon ez a legkifizetődőbb megoldás. S bizony ezek a műanyag bejárati ajtók a legjobb ár/érték arányt képviselik jelenleg a piacon. Amiket nyugodt lelkiismerettel tudunk mi is ajánlani mindenkinek, aki a bejárati ajtók ára alatt azt érti, hogy egy megbízható és sokáig prosperáló nyílászáróra tegyen szert.

Ami ráadásul még jól is mutat és tükrözni képes a tulajdonos egyéniségét, díszíteni tudja otthonát és meg is tudja védeni minden olyan külső behatástól, amit nem szeretne otthonába önként beengedni.

bejárati ajtó ár (4) Mert legyünk őszinték, habár társas lények vagyunk, mindannyian vágyunk arra, hogy legyen egy hely ahol kényelmesen és biztonságban tudunk élni, s ehhez a legjobb megoldás egy megfelelő műanyag bejárati ajtó megvétele és beépítése lehet.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!  

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük