redőny árak - Piros falon, elegáns fehér színű redőny

Redőny árak? Megéri befektetni az árnyékolásra?

A redőny áraktól is függ vajon, hogy mit teszünk az ablakunkra? Mindenképpen.

Persze tudjuk hogy kapásból az első ami eszünkbe jut talán a függöny lenne.

De ha nem csak a fényt akarjuk kívül rekeszteni akkor a redőny a legoptimálisabb megoldás.

A redőny árak pedig függnek attól, hogy az árnyékoló milyen anyagból van.

Vagyis a műanyag redőny árak és az alumínium redőny árak között is van különbség természetesen.

 A redőny árak alakulása

redőny árak - szürke falon, fehér redőnyök

Nálunk Magyarországon a legelterjedtebb eszköz  a redőny, ami a zsalugátert váltotta ki. Ennek nem csak fényszabályozási, hanem hőmérsékletszabályozási funkciója is van.

Ezért természetesen a redőny árak a magasabbak mint a függöny vagy reluxa árak mondjuk.

Viszont mint tudjuk ez az árnyékolás technikai eszköz nyáron hűt, vagyis meggátolja bizonyos mértékig a forró napsugarak beérkezését a lakásba.

Télen viszont fűt, mert a leeresztett állapot visszatartja a hideg egy részét, plusz a légkamrának köszönhetően is ellátja ezt a feladatot.

Továbbá értéket képvisel a feltolásgátló rendszereknek köszönhetően, ami betörésvédelmi szinten jelentős hangsúllyal bír.

Ebből következik, hogy az alumínium redőny árak és a műanyag redőny árak optimálisnak mondhatóak a betöltött funkcióik által

A függöny

Igazából elmondhatjuk, hogy a függöny soha nem megy ki a divatból. Textilválasztéktól függően a klasszikustól a modern minimál stílusig bármilyen fazonú függöny elkészíthető az ablakunkra.

S ha vannak kiegészítő elemeink, mint mondjuk a díszpárnák, ágytakarók, akkor a függönnyel harmonizálva, a textilekkel ügyesen játszva, otthonunk díszei, meghatározó elemei lehetnek.

Viszont ezzel nem megoldott még egy csomó dolog, amire szükség lehet, ha az árnyékolástechnikára gondolunk.

Vagyis most az árnyékolástechnikai megoldásoknak kicsit fejlettebb változatáról van szó, konkrétan a redőny, reluxa roló dilemmáról.

Sokan tévesen egymás szinonimáiként értelmezik ezt a három fogalmat, azonban korántsem igaz ez az állítás.

A három megoldás közös pontja a beáramló fény mennyiségének szabályozás, illetve a sötétedést követően. Vagyis az esti órákba a szabad belátás megakadályozása, ami növeli komfortérzetünket.

redőny árak- szürke redőnyök, több színű redőnytokokkal

Minden másban különböznek egymástól.

Reluxa

Dekoratív és hatékony eszköze az árnyékolástechnikának, irodai környezetben terjedt el a leginkább. Kezelése nagyon egyszerű, hiszen egyetlen mozdulattal szabályozható a fény beáramlásának mennyisége.

Ezt az ablak belső felére szerelik fel. Manapság térelválasztóként is alkalmazzák, de továbbra is leginkább a fényszabályozás megoldása a fő funkciója.

Roló

Az első fényszűrő rendszerek a rolók voltak, nagyon régóta használják az ablakoknál. Különböző drapériákból készülhet, fátyolszerű réteged ad a nyílászáró belső felére felhelyezve.

Vagyis anyagánál fogva kevésbé hatékony, mint társai. Viszont a számos színnel és mintázattal, ami használnak a készítéséhez, kellemes hangulatot áraszt, és ezért szívesen használják ma is.

 Leginkább tetőtéri ablakoknál fordul elő a megjelenése.

Mindezek után látjuk, hogy otthonukban, munkahelyünkön az üvegfelületek árnyékolásának módozatai nagyon változatosak.

De nem csak fény és hővédelem szempontjából van jelentőségük, hanem fontos szerepet játszanak a lakberendezés területén is. A különféle árnyékolók, egyre inkább felváltják a hagyományos függönyöket.

Köszönhető ez a sokféleségüknek, variálhatóságuknak. Hiszen a temérdek anyagválaszték lehetővé teszi, hogy fő funkciójukat ellátva egyben üde színfoltjai és díszei is legyenek otthonunknak.

Bizony a lehetőségek tárháza gyakorlatilag kimeríthetetlen, elsőre nehéznek is tűnhet a megfelelő árnyékoló típusának kiválasztása.

Na de mitől is függnek a redőny árak akkor?

redőny árak - piros redőnyök a házon

Egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy mitől drágább vagy olcsóbb a redőny?

Hiszen mindenki jó minőségű, tartós redőnyt szeretne az ablakára szereltetni, ami ellátja a funkcióit, de azért megfizethető legyen, vagyis az ár érték arány ebben az esetben sem elhanyagolandó.

Akkor nézzük meg a redőny árak alakulását konkrét esetekben. Kicsit átalakítva a klasszikus mondást, elmondhatjuk, hogy „ahány ház annyi redőnymegoldás”.

Társasházak vagy régebbi épületek esetében gyakran szembesülhetünk olyan problémával, hogy a redőnyt már alig, vagy csak bizonyos kompromisszumok árán tudjuk az ablakra szereltetni.

Hogy miből adódik ez a probléma? Nagyon egyszerű a magyarázata, ezeknél az épületeknél nincs kialakítva megfelelő hely a redőnyök számára.

Ezért is fontos előre szakember véleményét megkérni, mielőtt belekezdenénk egy ilyen jellegű projektbe.

Új építkezéseknél javasolt lehet a nyílászárókra a toktoldók felszereltetése, rejtett redőnyszekrények, redőnytokok kialakítása miatt. Hosszútávon a legoptimálisabb megoldás, ha ezen előkészületek után szereltetjük a redőnyt az ablakra.

Persze ha van rá lehetőségünk és módunk. Lehet, hogy ez drágább megoldásnak tűnik eleinte, de ha hosszútávon gondolkodunk, biztosak lehetünk benne, hogy ez az olcsóbb és takarékosabb megoldás.

Mivel ha megfelelő helyre szereltettük fel a redőnyt, ami persze megfelelő minőségű is, akkor sok évig kiküszöbölhetjük a gurtni csere vagy törött redőnylécek javításának költségeit.

Ezek a problémák akkor fordulhatnak elő, ha a szűkös hely miatt a redőny nem tud megfelelően működni.

Az olcsó redőnyöket nagyon gyakran, sőt általánosságban rossz minőségű alumínium vagy műanyag lécekből fűzik össze. Ezt pedig kiegészítik a lehető legolcsóbb tokkal végzárókkal, lefutóval, bevezetésekkel.

Vagyis olyan céget érdemes keresni, amelyik jó minőségű redőnyöket forgalmaz és garanciát is ad a termékeire.

A minőséget persze muszáj megfizetni, de mint már említettük korábban, hosszútávon a drágább jobban megéri.

A műanyag redőny árak kisebbek, mint az alumínium redőny árak

redőny árak - téglafalon, barna redőnyök

Amikor egy család elhatározza, hogy az ablakaira redőnyöket vásárol, szinte teljesen biztos, hogy a döntés kapcsán a legnagyobb kérdést az árnyékolók alapanyaga jelenti.

Vagyis alumínium vagy műanyag legyen. A redőny árak a két változat szempontjából nem jelentenek óriási különbséget. Ezért érdemes megismerkedni a döntés előtt a típusok fontosabb tulajdonságaival.

A műanyag redőny

műanyag redőny éveken át tökéletes alternatíva volt azok számára, akik aránylag olcsón szerették volna modernizálni.

A megbízhatatlanul működő vagy tönkrement fa árnyékolók után, ez már jelentős minőségi ugrásnak számított.

Egyik legfontosabb pozitívuma lehetne, hogy nevetségesen olcsó változatai is vannak a piacon, de persze ezek nem a hosszútávra tervezőknek készültek.

Ezért érdemes szétnézni alaposan a piacon, ha azt akarjuk, hogy redőnyünk éveken át jól prosperáljon. Ezen felül, megfelelően szigeteljen és a fényzárása is optimális legyen.

Vagyis a magasabb árcédula hozza magával a magasabb minőséget és megbízhatóságot is. Ugyanis megfelelő minőségű termékkel és hozzáértő beépítéssel együtt egy tartós és jól működő árnyékolóra tehetünk szert.

Ezt könnyű szerelni, könnyű működtetni és még a színeit is magunk választhatjuk meg.

Az alumínium redőny

Az alumínium redőny tulajdonképpen hasonló paraméterekkel bír. Optimális fényzárást garantál, szinte bármilyen színben kapható és ezen kívül még hozzájárul lakásunk extra szigeteléséhez.

Sokan azt gondolják, hogy az alumíniumból készült redőny árak éppen ezért, sokkal magasabbak, mint a műanyag társaiké.

Mára azonban már a technológia és a gyártási folyamatok fejlődésének köszönhetően ez az árbeli különbség sokat csökkent.

Ennek kapcsán elmondhatjuk, hogy tényleg csak ízlés kérdése, hogy melyik megvétele és beszereltetése mellett voksolunk le.

Ezenkívül a redőny árak attól is függnek, hogy külső-, belső- vagy vakolható tokosak, hogy kézzel vagy motorosan működtetjük őket.

De ezt már érdemes valóban egy szakemberrel megbeszélni és segítséget kérni, amikor eldöntjük, hogy mit tegyünk az ablakunkra.

Ami úgy esztétikailag, mint funkcionálisan a legkomfortosabbá teszi majd otthonunkat, és aminek az előnyeit hosszú évekig tudjuk élvezni majd.

redőny árak - színes házon lehúzott regőnyök

Hosszú út vezet a sötétítő függönytől a távirányítóval működtethető redőnyig, de mint minden a világon, az árnyékolástechnika is óriási lépésekkel fejlődik szerencsére

Legyünk mi magunk és részesei ennek a fejlődésnek.
Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek