Hívjak szakembert, vagy meg tudom javítani?

A mostani időjárás mellett bizony napjainkban minden háztartás rendelkezik valamilyen árnyékolóval. Legyen az külső vagy belső, de szükség van rá! Akár reluxáról vagy rolóról beszélünk, vagy éppen a legpraktikusabb redőnyről, bizony az életünk fontos részévé váltak ezek a kiegészítő elemei házunknak, lakásunknak. Persze mindannyin azt szeretnénk, ha ezek az árnyékolók nem csak ideiglenesen működnének otthonunkban, hanem hosszútávon élvezhetnénk az előnyeiket. Mert bizony egy redőny gurtni szakadás nem a legjobb dolog a mindennapi életben, de megesik és meg kell oldanunk a kiküszöbölését, vagy a megelőzését.

Mi van a redőny gurtni szakadás esetén?

Hiába mondjuk azt, hogy a jó minőségű, korszerű árnyékoló rendszerek megbízhatóak, azért megtörténhet ezekkel is a baj. Vagyis ha redőny gurtni szakadással állunk szemben, akkor fel van adva a lecke. Mindenki azt szeretné, hogy a redőnye hosszútávon, jól működjön. Azt is tudják a legtöbben, hogy ehhez szükséges a rendeltetésszerű használat és a meghibásodások azonnali kijavítása. Teljesen mindegy, hogy jelentősebb vagy kisebb problémáról is van szó. Bár strapabíróbbak ezek az eszközök ha olyat választunk ami korszerű és minőségi, az esetleges elöregedett alkatrészeket is cseréltetjük vagy cseréljük, mégis lehetnek problémák. Az mindenkinek egyéni adottságától és körülményeitől függ, hogy meg tudja-e oldani mondjuk egy redőny gurtni vagy redőny zsinór cseréjét házilag. Mert az ördög nem alszik és az ilyen incidensek mindig a legrosszabbkor történnek meg. Vagy történhet ilyesmi egyáltalán jókor? Nem hiszem. Redőny gurtni szakadás esetén bizony elég sürgető a probléma megoldása, hiszen ha sötétbe borul a lakás, az senkinek sem jó. Persze ilyenkor azt gondolja a legtöbb ember, hogy ezt saját kezűleg is elvégezheti. Talán….én mégis azt javaslom, hogy ehhez is kérje szakember segítségét. Lehet, hogy elsőre nem ez a legköltséghatékonyabb megoldás, de hosszútávon mindenképpen megéri ha ezt a megoldást választjuk.

Mi a különbség a redőny gurtni és a redőny zsinór cseréje között?

Azt mondhatjuk bátran, hogy gyakorlatilag semmi különbség nincs, szinte teljesen megegyezik a két alkatrész cseréje. Ami mégis különbséget jelent, hogy a zsinórt másképpen kell rögzíteni a redőny automata csévélőjébe. Amennyiben van rá mód és lehetőség, javasoljuk, hogy mindenképpen a zsinóros kivitelt kell választani a redőny gurtnis megoldása helyett. Hogy milyen okból? Nagyon egyszerű, azért mert ha mondjuk rávakoltak a nyílászáró tokjára nagyon vagy jobban, akkor bizony csak ferdén lehet betenni a felhúzót. Éppen ezen oknál fogva a gurtnit nem is lehet alkalmazni ebben az esetben, mert lehetetlen. Vagyis ha a gurtnit ferdén vezetjük be a lakásba, akkor bizony az úgymond leugrik a tárcsáról. S ebben az esetben a rendeltetésszerű működtetés lehetetlen. Tehát ebben az esetben, amennyiben ez a probléma áll fenn, a legoptimálisabb megoldás mindenképpen a zsinóros redőny alkalmazása. Annál is inkább, mivel ez a változat, vagyis a beépített zsinórbevezető, biztosítja a redőnymozgást tökéletesen és biztonságosan.

Fontos tudnivaló !

redőny gurtni szakadásHa külső tokos redőnyök gurtni vagy zsinóros cseréjéről van szó, nem csak nem egyszerű, hanem veszélyes is ez a művelet! Hiszen nem a lakáson belül, hanem az ablakon kívül lehet csak elvégezni a cserét. Vagy a másik megoldás, ami szintén bonyolult és komplikált egy hozzá nem értő személy részére, hogy a lakásban elhelyezett redőnyt szereljük, de előtte le kell szedni és bevinni, hogy hozzáférhessünk. Ez utóbbit ne csináljuk semmiképpen sem magunk, hiszen a redőnyleszerelés szakértelmet kíván és ez is nagyon veszélyes amennyiben nem rendelkezünk a kellő szakértelemmel.

A redőny zsinór cseréje

Akár redőny gurtniról van szó, akár redőny zsinórról, ha ki kell cserélni, akkor sokan megpróbálják ezt házilag megoldani. Mert látták már, mert úgy vélik menni fog nekik, mert olvastak erről a neten…. Persze tény és való, hogy többféle módon is el lehet végezni, de ha a végeredmény nem váltja valóra az elképzeléseinket, de essünk kétségbe, még mindig ott a szakember, akit ki lehet hívni. Vannak redőnyök amelyek külső ütközővel vannak ellátva, ebben az esetben az ütközők eltávolítása a legfontosabb feladat. Ezután lehet a tokba behúzni óvatosan a redőnyt. Ha már az utolsó eleme is kijött a redőnylécnek a sínekből, nevezetesen a záróléc, akkor kell a redőnypalástot szorosan összekötni, amelyik a tengelyre feltekeredett. Így érjük el, hogy a tengely szabadon fog tudni forogni ezután, tehát a zsinór eltávolítása nem ütközik semmilyen akadályba. Persze a zsinórt addig kell húzni, amíg a tárcsáról le nem tekeredik az összes és fel kell oldani a rögzítését is, ami a tárcsához köti. Ezután még az is fontos feladat, hogy megjegyezzük a zsinór bevezetésének pontos helyét. Ha mindezzel megvagyunk, nincs más feladatunk, mint kihúzni a hibás, elszakadt zsinórt a tárcsából és persze a rugós működésű zsinórbevezetőből is.

Jó tanács

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a zsinór betekeredését a zsinórcsévélőbe és a rugó leugrását úgy tudjuk megakadályozni, hogy csomót kötünk a zsinór végére. A legtöbben, ahogyan én is, ennél a pontnál szerintem nem csak elgondolkoznak, hanem rájönnek, hogy a redőny gurtni szakadás vagy redőny zsinór szakadás esetén mindenképpen érdemes szakembert hívni, annak nem csak segítségét kérni, hanem a problémát vele, általa megoldatni

A redőny gurtni cseréje sem egyszerű?

redőny gurtni szakadás Alapjában véve meg lehetne oldani házilag, amennyiben valaki ért hozzá. Nagyon sok precizitás és odafigyelés kell hozzá azonban, hiszen ez sem kivitelezhető igazán hozzáértés és szakszerű segítség nélkül. Első és legfontosabb tudnivaló ebben az esetben, hogy a gurtni cseréhez olyan méretű gurtnira van szükség, aminek megfelelő a mérete. A redőny gurtni azt mondhatjuk, hogy nem feltétlenül bonyolult szerkezet, persze kinek nem az? Ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy redőny gurtni szakadás esetén a redőny javítására is szükség lehet. Azzal viszont már senki sem próbálkozzon házilag! Akármilyen redőnyről is van szó, legyen az fából, műanyagból vagy akár alumíniumból, helyezkedjen el az ablak külső vagy belső felén, ha elromlik, hívjunk szakembert szigorúan. A megoldást ebben az esetben egyszerűbb ha szakmabelire bízzuk.

A redőny fontos része életünknek

Éppen ezért ha probléma adódik a működésében, ne kísérletezzünk a javításával, sokkal olcsóbb és költséghatékonyabb megoldás ha szakembert hívunk erre a feladatra. Senki nem szeret sötétben maradni ha lezuhan a redőny és ha nem lehet leengedni valami meghibásodás következtében, bizony az is problémát okoz. redőny gurtni szakadás Ezért fontos, hogy figyeljünk oda árnyékolónk működésére, rendeltetésszerű használatára, karbantartására és ha bármi rendellenességet észlelünk ezeken a téren, hívjunk szakembert, aki biztos, hogy gyorsan és hatékonyan meg tudja oldani a problémát, hogy továbbra is nyugodtan élvezhessük a kényelmet amit redőnyünk biztosít számunkra. Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük