Igen, a bukó nyíló műanyag ablak árak egy olyan témakör, ami mindenkit érdekelhet akinek ablak van a háza falán. Márpedig ablaka mindenkinek van ugye? S persze nem mindegy hogyan nyílik és mennyibe kerül.

Persze tudom, azoknak nem lehet ez releváns akik új építésű házban laknak, vagy nem régen újították fel az otthonukat és már megoldották az ablakcserét. Azonban szerintem szép számmal akadnak még olyanok,  akik előtte állnak ennek a folyamatnak.

Az alábbi információk, tanácsok nekik nyújthatnak segítséget. 

Mit is értünk ez alatt, hogy a bukó nyíló műanyag ablak árak meghatározása?

Pontosan azt, amit jelent. Vagyis érdemes műanyag ablak beépítésben gondolkodni amikor a nyílászáró cseréjéről van szó. Az persze egyéni döntés kérdése, hogy bukó vagy nyíló legyen a lecserélt ablak. S ha már az ablak minőségi, legyen a beépítő is az.

Vagyis mindenképpen bízzuk ezt a feladatot szakemberre, aki a felmérés folyamatától kezdve a beszerzésen át segíteni tud nekünk egészen a munka kivitelezéséig. Azt persze nekünk kell eldönteni, hogy milyen legyen a nyitás iránya?

Elmondhatjuk, hogy a műanyag nyílászárók és azokon belül is a műanyag ablakok az egyik legnépszerűbb és leggyakoribb választásnak számítanak építkezés vagy felújítás esetén.

A műanyag ablakok termékpalettáján megtalálhatóak a legkedvezőbb árfekvésűek ugyanúgy mint a prémium minőségű termékek. Tehát  a legegyszerűbbtől a legegyedibb gyártású ablakig minden fellelhető a piacon.

Konkrétan ez az jelenti, hogy a műanyag bukó nyíló ablak árak beépítéssel együtt is kiszámíthatóak.

Ezek az árak pedig nagyban attól függnek, hogy szabvány méretűek, egyedi gyártásúak, különböző szigetelésekkel és üvegezéssel ellátottak-e ezek az ablakok.

Természetesen sok más dolog is közrejátszik a végleges árkalkuláció kialakításában, mint például a színe, vagy az árnyékoló, szúnyogháló felszerelése, igény szerint..

Közvetlenül a gyártótól is rendelhetek ablakot?

Miért is ne olyan ablakot építsünk be, amit közvetlenül a gyártótól rendeltek meg nekünk? Természetesen erre is van lehetőségünk akár hisszük akár nem! Egyedül az a feladatunk, hogy olyan céget keressünk akik közvetlenül a gyártótól rendelik meg nekünk a műanyag ablakot.

Miért jó ez nekünk? Mert ezek a cégek olyan gyártóktól rendelnek akik a gyártási folyamatok során a környezettudatosságra törekednek és minőségi termékeket árulnak.

bukó nyíló műanyag ablak árak

Mivel világunkban a pénz mellett az időnek van a legnagyobb jelentősége, érdemes arra is oda figyelnünk, hogy a megrendeléstől számítva hány munkanapot vesz igénybe az ablak konkrét megérkezése és beépítése. Hiszen nem mindegy, hogy 5 nap múlva vagy esetleg csak hónapok múlva hozzák ki nekünk a megrendelt terméket és építik be.

A minőség mellett a cég rugalmassága és szakértelme, tapasztalata is sokat nyom a latba. Ha esetleg extra kérésekkel állunk elő, abban is tudjanak segíteni, a bizonytalan kérdéseket és a hihetetlen kéréseket is profi módon kezeljék és oldják meg.

Munkájuk legyen gyors, pontos és minőségi és vállaljanak garanciát az általuk beépített nyílászárókra és az elvégzett munkára, vagyis a beépítésre egyaránt. 

Ha lúd legyen kövér, ha ablak legyen műanyag

Azt már sokszor elemezgettük, hogy miért is érdemes műanyag ablakra cseréltetni a régi fából készült ablakokat, de mivel az ismétlés a tudás atyja, elmondjuk még egyszer a legfőbb előnyeit ezeknek a nyílászáróknak

– Könnyen kezelhetőek

– Nem igényelnek különlegesebb karbantartást

– Egyszerűen tisztíthatóak

– Ár-érték arányuk optimális

Tehát elmondhatjuk, hogy hosszú távú befektetésként mindenképpen megéri beruházni műanyag nyílászáróba. Ha pedig még inkább költséghatékony megoldásra törekedünk, akkor nem egyszerűen vásárolunk műanyag ablakot hanem beépítéssel együtt rendeljük meg.

Hiszen a műanyag ablak árak beépítéssel együtt bizonyulnak a legkifizetődőbbnek., akár a bukó nyíló műanyag ablak árak esetében is.

Milyen szempontok az irányadóak?

Bár ha olyan céget bízunk meg az ablak beépítésével vagy cseréjével amelyik minden feladatot elvégez, azért nem árt tisztában lenni néhány fontos szemponttal, amik a minőségi műanyag ablakok ismérvei.

Először is fontos a megfelelő vasalat, hiszen ez teszi lehetővé az ablak nyitását,- csukását, annak irányát. Vagyis folyamatosan, rendszeresen használatban van, ebből kifolyólag ez az alkatrész kopik, így egyik legfontosabb tényező, hogy a szerkezet zsanérjai, pántjai, kilincsei és zárai jó minőségűek legyenek.

Ezenkívül vannak olyan extra feladatai is a vasalatnak, mint a működés biztosítása, vagyis a hibás működés kiküszöbölése.  Esetleg a résszellőztetésnél betöltött funkciója, ami a penészedést előzheti meg a légmozgás biztosításával. De lehet még becsapódás elleni és felfeszítés elleni védelem is amit elvárunk a jó vasalattól.

Miket vegyünk még figyelembe?

Nagyon fontos a légkamrák száma a műanyag ablakok esetében is. Így például egy 6 légkamrás profilú nyílászáró acél merevítéssel és biztonsági vasalattal a világ egyik legbiztonságosabb terméke, ilyen lehet mondjuk a Roto vagy a Siegenia gyártmányú vasalat is, amik a piacon fellehetőek és folyamatos fejlesztés alatt állnak.

Az üvegezés is fontos tényező, a 2 vagy 3 rétegű, Argon gázzal kitöltött üvegezés valóban hatékony úgy energia megtakarítás mint költség megtakarítás szempontjából. Akár 30-40 %-kal is csökkenteni képes a fűtési és hűtési számláinkat ha ilyen és ehhez hasonló üvegezéssel készült ablakokat építtetünk be.

Sokan a megszokások rabjai és csak a klasszikus formákat kedvelik az ablakok terén is, vagy éppen nincs más lehetőségük mert olyan lakásban laknak, ahol csak ezeket lehet beépíttetni. Azonban akiknek lehetősége van arra, hogy képzeletük szabadon szárnyaljon amikor az ablak kiválasztására kerül a sor, bátran gondolkodjon műanyag ablak beszereltetésében. Hiszen nemcsak a színek de a formák terén és a méretekben is változatosak a lehetőségek.

Vagyis bármilyen méretű és formájú ablakot kérhetünk otthonunk dísze gyanánt, hogy ne csak praktikus legyen de díszítő funkciót is betöltsön nyílászárónk. Tehát a kör alaktól az íves, a háromszög vagy akár a trapéz alakúig választhatunk műanyag ablakot.

Vannak akik csillagot választanak, vannak akik ablakos céget

Igen, augusztusban amikor az égre nézünk, választhatunk a hulló csillagok közül egyet, hogy teljesüljön a kívánságunk. De ha azt szeretnénk, hogy olyan ablakunk legyen ami télen nem engedi be a hideget, nyáron meg a meleget, akkor először olyan céget válasszunk akitől jó ablakot rendelhetünk meg.

Mikor lehet egy vásárló elégedett a kiválasztott céggel? Ha megfelelő szakmai múlttal rendelkezik, ha referenciákat tud mutatni és garanciát vállal a termékeiért és a munkájáért. Hiszen a minőséget tudjuk, hogy meg kell fizetni, de a megfelelő szakértelemre mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a kiváló ablak kiválóan is legyen beépítve.

Tehát amikor szeretnénk kinézni az ablakon bármilyen okból kifolyólag, lényeges dolog, hogy az a bizonyos ablak, ami esetünkben természetesen a műanyag ablak, ne csak jól prosperáljon, hanem jól is nézzen ki és megfeleljen azoknak az elvárásoknak amit egy ablakkal szemben támasztani szoktunk. Ha a bukó nyíló műanyag ablak árakra vagyunk kíváncsiak, azokat is ki tudjuk számítatni még a beépítés előtt.

S ha egy ilyen nyílászáróra tettünk szert, akkor már biztos, hogy teljesült egy kívánságunk, még ha nem is láttunk hulló csillagot, hiszen mi jobbat vagy szebbet kívánhatnánk egy megfelelő műanyag ablaknál?

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!