redőny ár - út a naplementében
|

Nekem 1-2 redőny kéne gyorsan, mik most a redőny árak?

A redőny áraktól függetlenül, nekem kéne 1-2 redőny gyorsan. Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a kívánsága, ebben a hirtelen ránk szakad nyárban!

Tulajdonképpen egyik pillanatról a másikra tört be a hőség és ez bizony megvisel embert, állatot egyformán. Hiába húzom el a függönyt nem bizonyul elég árnyékolónak már.

Vajon a redőny árak is elszabadultak mint a legtöbb ár a mai világban?

A redőny árak mitől is függnek vajon?

redőny ár -fiatal nő egy köteg pénzzel

Mindennek felment az ára. Gondolom ez igaz az alumínium redőny árakra és a műanyag redőny árakra is egyaránt.

Halljuk mindig, hogy a felmelegedés következtében akár afrikai meleg is törhet ránk az idén nyáron. De csak akkor hisszük el, amikor már kész tények elé állított a természet.

Persze hozzá kell tenni, hogy sajnos mi magunk vagyunk ezért felelősek, beleavatkoztunk a természete rendjébe többszörösen, jócskán. Most aztán ennek isszuk a levét.

Eltűntek a jól körülhatárolható évszakok és szinte a télből pottyantunk a nyárba, és fordítva. De nem is akármilyenbe.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a sötétítő függöny elég lesz-e vagy inkább egy jó műanyag redőny vagy alumínium redőny kéne?

Sokan azt gondolják, hogy a redőny semmivel sem „tud többet” mint a sötétítő függöny. Vagyis, hogy csupán a nem kívánt fényt hivatott megakadályozni mindkettő.

Ám ez korántsem így van. Igaz, hogy a redőny ára borsosabb, mint egy sötétítő függönyé, de mégis jobb befektetésnek bizonyul.

Na de nézzük meg miért is éri meg jobban egy redőnyt felszereltetni az ablakra? Még ha a redőny ára sokkal több is mint más árnyékolóé?

A hőszigetelés biztosítása is emeli a redőny ár mértékét?

redőny ár - ház makettre tett kötött sapka

Az első és talán legnyomósabb érv, ami a redőny alkalmazása mellett szól, hogy télen, nyáron extra hőszigetelést biztosít. Persze ez minden évszakra vonatkozik, ha egyáltalán vannak évszakok! 🙂

Szóval, amíg a sötétítő függöny a meleget magába szívja és át is engedi, addig a redőny felfogja a napsugarak melegét.

Az UV sugárzást szintén és ezzel biztosít egy bizonyos állandó hőmérsékletet a lakásban. Szerintem máris érthető, hogy a redőny ár miért magasabb, mint a függöny ára.

Ha pedig hűvösebbre, hidegebbre fordul az időjárás, csak le kell engednünk a redőnyt és úgy funkcionálnak, mintha egy plusz üvegréteg lenne az ablakunkon.

Vagyis lelassítják a hőcserélés folyamatát és a kinti hideg levegő bejutását megakadályozzák ezzel bizonyos mértékig. Akkor máris megéri a redőny árat megfizetni ha nem is annyira kevés.

Sötétítés

Bár vannak időszakok, amikor nincs szükség a teljes sötétítésre, de ez a mostani pont nem ilyen.

Hiába is próbálkozunk sötét színű függönyökkel, azok soha nem képesek olyan mértékben megszűrni a fényt. Nem úgy, mint a redőnyök, vagy mondjuk a roló ablakra szerelt változata.

Amikor korán kel fel a nap és zavaró, ha bevilágítja, a szobánkat ahol alszunk, akkor tesz csak igazán jó szolgálatot egy jó műanyag redőny vagy mondjuk alumínium redőny.

Ezek a szerkezetek ugyanis képesek arra, hogy szinte teljesen megóvják lakásunkat a kinti fénytől akár éjjel, akár nappal van erre szükségünk.

Ha szigeteli a hangokat, a redőny ár magasabb lesz?

redőny ár - fiatal nő befogja a fülét a hangos zaj miatt

Érdekes módon a redőnyök arra is képesek, hogy jelentős mértékben csökkenteni tudják a kintről beszűrődő zajokat. Amennyiben teljesen leengedett állapotban vannak.

De legalábbis tompítják azok erejét. Ami valljuk be őszintén nem egy hátrány, ha mondjuk zajos környéken lakunk. Főleg, amikor a zajok éjszaka sem szűnnek meg teljesen.

Tehát ez a funkció minden pénzt megér adott esetben. S nem bánja az ember, ha a redőny ára magasabb, mint a függöny ára mondjuk.

Ez a titok abban rejlik, hogy a redőny, ha le van húzva. Így homogén réteget képez a nyílászáró, vagyis az ablak előtt.

Ennek hála a nem kívánt hangok és zajok legyengítve jutnak be a lakásba.

Bizony ez roppant hasznos, amikor például valaki a főváros buli negyedében lakik. Ott bizony éjjel is van mit kiszűrnie a redőnynek bőven.

Azt már nem is kell megemlíteni, mert teljesen evidens, hogy ez a hatás sötétítő függöny révén nem érhető el. Itt megint láthatjuk, hogy megéri a redőny árat megfizetni mindenképpen.

Esztétikus dizájn

Most biztos lesz, aki azt mondja, hogy egy jól kiválasztott függönynél nem nagyon találhatunk jobbat. Hisz ez dobja fel a lakásunk megjelenését. Színét, anyagát tekintve biztos.

Ezzel azonban vitába kell szállnom. Hiszen ma már a redőnyök is lehetnek színesek. Akár műanyag redőnyök akár alumínium redőnyök. Ezáltal ugyanúgy esztétikusabbá tehető velük otthonunk.

Vagyonvédelem

redőny ár - ajtózár kulccsal kulcskarikával

Na, ez sem egy utolsó szempont. Sajnos mai világunkban, amikor egyik legfontosabb feladatunk sajnos a vagyontárgyaink megfelelő védelme. Ez is a redőny oldalára billenti a mérleget.

Ha átgondoljuk, hogy mennyire tudunk, nyugodtan aludni mondjuk egy sötétítő függönnyel felszerelt szobában. Akkor rá kell jönnünk, hogy a redőny a megoldás.

 Vannak masszív, alumíniumból készült redőnyök, amik megakadályozzák, vagy legalábbis megnehezítik a nem kívánatos látogatók bejutását.

Ezzel is védjük tehát otthonunk biztonságát. Ami szintén arra enged következtetni bennünket, hogy a redőny árat érdemes megfizetni.

A motorizált megoldások kihatással vannak a redőny ár alakulására természetesen

A 21. század nagy vívmánya a motorizált redőny. Természetesen ezen redőny ára már több mint a hagyományos, gurtnival működtethetőké.

De az okos otthon kialakításához ezen szerkezetek beszerelése is hozzájárul. Egy ilyen otthonban már a redőny árak valóban nem számítanak nagy kiadásnak.

Minden téren fejlődés van folyamatosan. Így a redőnyök világában is természetesen ez történik. Már nem csak a függönyök redőnyre való lecserélése jöhet szóba.

Hanem egy speciálisfajta a motoros redőny is tért hódít a piacon. S ahogyan említettük is már műanyag és alumínium redőnyök is léteznek egyaránt.

Biztonságos, mert központilag vezérelhető, vagyis egy mobiltelefon segítségével is lehet irányítani, akkor is, ha nem vagyunk otthon.

Kényelmes, mert még a kanapéról sem kell felállnunk ahhoz, hogy felhúzzuk vagy lehúzzuk, csak gombnyomással vezéreljük.

Akadályérzékelős is lehet, ami azt jelenti, amennyiben a redőny alatt bármilyen oda nem illő tárgy van, megáll. Ezáltal a redőny motorját is megvédi az esetleges sérülésektől.

Intelligens, vagyis akár szobánként beprogramozható vagy emeletenként és külön-külön mozgatható.

Számítógéppel, telefonnal vagy távirányítóval is működtethető. A távirányító lehet fix, falra szerelt vagy választhatjuk a hordozható változatot is.

Energiát takarítunk meg vele. Mint ahogy már említettük a redőnyök által jelentős energiát takaríthatunk meg.

A redőny árak esetén hosszú távban kell gondolkodnunk

redőny ár - tervezés egy üveg táblán

A motoros változatnál ezt a megtakarítást még fokozhatjuk. Beprogramozzuk úgy, hogy télen és a hidegebb hónapokban automatikusan leereszkedjenek.

Amikor kezd sötétedni így a hőszigetelést még intenzívebben megoldják.

Ugyanezt a nyári, melegebb hónapokban is megtehetjük. Vagyis a melegebb időszakban leereszkedésre programozzuk be.

Még a légkondicionáló működésébe is besegítünk ezzel.

Vagyonvédelem szempontjából is előre lépés a motoros redőnyök használata.

Miért? Mert nem csak a behatolást akadályozzák meg. A programozhatóságuknak köszönhetően azt a látszatot is kelthetjük, hogy otthon tartózkodunk. Mozgatásukkal, az sugaljuk, a lakás nem üres.

Természetesen a teljesség igénye nélkül próbáltam itt felsorolni a redőnyök előnyeit. Akár a manuális változatról akár a motorizáltról legyen szó.

Azt biztosan tudom, hogy a függönynél sokkal praktikusabb változat. Abban is biztos vagyok, hogy nekem szükségem van egy jó redőnyre.

Tehát eldöntöttem, hogy melyik változatot akarom beszereltetni a lakásomba. Nem várok sokáig, mert a hőség egyre elviselhetetlenebb.

Minek szenvedni, ha van megoldás erre? A redőny árak a felsoroltak alapján nem is tűnnek hosszú távon drágábbnak, mint a sötétítő függönyök árai.

De persze körbe kell járnom még a témát. Annyiféle szempontot figyelembe kell venni a jó redőny kiválasztásánál.

redőny ár - szakember gárda csoportkép

Először, keresek is egy hozzáértő, szakember gárdát. Ők majd segítenek nekem a kiválasztásban és persze a kivitelezésben is.

Csakis azért hogy ezt a nyarat ne kelljen a hőségtől való szenvedéssel eltöltenem!

Redőnyökről bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

  Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon  

Hasonló cikkek