A színes műanyag ablak egy álomnak is megfelel

A színes műanyag ablak valóban egy álom. Míg Kosztolányi Dezső színes tintákról álmodott, addig én egy sokkal hétköznapibb dologról álmodozom. Nevezetesen színes műanyag ablakról.

Hogy vajon miért teszem ezt? Mert néha annyira szürkének tűnik a világunk. Minden olyan egyhangú néha.

Ezért arra gondoltam, hogy nem ártana feldobni az otthonom hangulatát egy-két színes műanyag ablakkal és ajtóval.

Ugye nem tűnik rossz ötletnek. Persze előtte meg kell tudnom, hogy egyáltalán lehet kapni színes műanyag ablakot? Biztosan van ilyen és nem csak fehér kapható a boltokban.

De persze muszáj utána nézni dolgoknak az álmom megvalósítása előtt. Milyen jó, hogy ott van nekem erre a célra, az internet.

Színes műanyag ablak és ajtó

Színes műanyag ablak

Már gyerekként megfogtak a színes ablakok és ajtók. Bár bevallom először egy bajor kis faluban láttam ilyet. Teljesen elvarázsolt, ami a szemem elé tárult.

Olyan vidámságot és boldogságot árasztottak a házak, a színek sokszínű kavalkádjával.  Le sem tudtam venni a szemem némelyikről. Mindenütt színes ablakok, ajtók és rengeteg virág. Mennyire jó lehet ilyen helyen élni gondoltam.

 Szóval már akkor elhatároztam, hogy ha egyszer lesz egy saját házam, akkor én is színes ablakokat és ajtókat tetetek be.

Azért, hogy mindenki szeme megakadjon rajta és mindenki megcsodálja. De főleg nekem kell tetszenie. Ez a legfontosabb szempont.

Persze a színeket majd ízlésesen kell összeválogatni azért, hogy harmonizáljanak egymással, ezzel tisztában voltam. De nem féltem attól, hogy túllövök esetleg a célom.

Tudtam, hogy jó ízléssel áldott meg a sors. Bevallom őszintén, azt viszont nem tudtam, hogy színes műanyag ablak is létezik már.

Miért a színes műanyag ablak és ajtó a nyerő?

Tudom, hogy fából is lehetnének a színes ajtók és ablakok. Biztosan szépek lennének azok is. De akkor felrémlett előttem, hogy nekem kéne újra festeni, ha megkopnának.

Vagy ha nem tetszik a színük, akkor esetleg átfesteni. Na, nem. Nem vagyok az a fajta, aki ecsettel bíbelődik.

Sőt ha jól emlékszem előtte még le is kéne csiszolni az ablakokat és az ajtókat. Nagy lenne a por és nagyon fárasztó munka. Ha meg fogadok valakit, gondolom, nem lenne olcsó.

 Persze ha az otthonomról van szó, semmi sem drága. De azért mégis a színes műanyag ablak a nyerő számomra. Hiszen ahogy utána néztem, bármilyen színben lehet kapni ma már.

Azt is megtudtam, hogy fóliázással készül és a „jobb” cégek adnak rá garanciát. Mármint arra, hogy ne halványuljon el és ne kopjon le a színe idő előtt.

Kicsit elméláztam milyen színes ablak kéne nekem

A kék talán hideg szín, de nekem a kedvencem. És tudom, hogy vannak olyan árnyalatai, amik meleget sugároznak. Milyen kedves lenne, ha minden ajtóm és ablakom kékre cseréltetném.

Biztosan feldobná a házam, de még a kertem és az utca hangulatát is. Lehet, hogy a szomszédoknak is megtetszene és ők is követnék a példámat. Nem is lenne rossz!

A zöld kicsit uncsi, de az is lehet szép. Ha nem a klasszikus régi zöld ablakok színében gondolkodunk. Akkor a falat sárgára festetném a házon és vidám színfoltja lennék a településnek.

A lilát is szeretem, de nem tudom, milyen árnyalatait lehet kapni. Ha színes műanyag ablakról van szó, ennek még utána kéne néznem.

Ha szerelmes lennék, akkor talán piros ablakokat rendelnék meg. Azért, hogy a páromat ezzel is magamhoz csalogassam. De nem biztos, hogy megértené, ezért inkább erről lemondanék.

Arany és ezüst ablakokat palotákra szoktak rakni és ajtókat is.  Bár nekem az én házam palotának tűnik, lehet, hogy nem mindenki értené meg. Talán hivalkodónak tűnne.

Vagy ne törődjek mások véleményével? Fontos, hogy én jól érezzem magamat?

A szürke sokaknak kicsit unalmas. De én azt gondolom, hogy a szürke is lehet izgalmas szín. Akár még színes műanyag ablakok és ajtók tekintetében is.

Persze itt megint fontos lenne, hogy a ház falát milyenre festetném. De biztosan megtalálnám azt a színt, amely tökéletes harmóniát alkotna ezzel a színnel.

A színes ablak nem lehet fekete vagy fehér

Fekete és fehér szín szóba sem jöhet. Bár manapság a minimál dizájn nagyon menő, nekem nem jön be. Nem azért mert túl egyszerű.

Hanem azért mert szeretek mindenbe színeket bele látni. Nem lehet sem az élet sem a házam fekete-fehér.

Barna biztosan nem kéne. Mert az nekem olyan kiábrándítóan komor tud lenni. Főleg ha színes műanyag ablak van szó.

Persze ha kicsit bronzosra sikerülne a színezés talán az is tetszene. Ki tudja. Ugye milyen izgalmas dolog az ajtók és ablakok színének eltervezése?

A színes műanyag ablak boldogabbá tesz?

Színes műanyag ablak

Feltétlenül boldogabbá teszi az embert, amikor a világ kiszínesedik. Mondjuk a téli szürkeség, egyhangúság után. Kisüt a sárga napocska, zöldbe borul a természet.

Ha szerencsénk van, akkor láthatunk virágzó fákat és egyéb tarka virágokat. Amitől jobb kedvre derülünk és a hangulatunk teljesen megváltozik.

 A téli depressziót felváltja a tavasz boldogsága. És ez a színeknek is köszönhető. Ezért is szeretném én a házamat színessé varázsolni.

S erre a legalkalmasabb, ha színes műanyag ablakra és ajtóra cseréltetem a régieket. Hiszen ez a legkézenfekvőbb dolog arra, hogy újjá varázsoljam és izgalmassá azt a helyet, ahol a legtöbb időt töltöm.

A magyar emberek röghöz kötöttek, ragaszkodnak ahhoz, hogy saját tulajdonukban éljenek, lehetőleg hosszú ideig. Ezért igyekeznek ezt olyanná varázsolni, hogy boldogsággal és örömmel teli legyen az itt eltöltött idő.

Nincs is ezzel baj. Ezért is nem mindegy, hogy milyen is a házuk, otthonuk. Hiszen nem ideiglenesen laknak csak benne. Jómagam sem gondolkodom másként.

Ezért én is erre törekszem, ahogy már említettem, gyerekkorom óta. „Az én váram az én házam” tartja a mondás. Hát ezért legyen is olyan, hogy este alig várjam, hogy meglássam, amikor hazafelé tartok.

Hogy szívesen utazzak el bárhová, de amikor már vége az utazásnak, szívrepesve jöjjek haza. Azért mert az ablakai hívogatóan kacsintanak rám már messziről.  Ehhez bizony szükség van jól kiválasztott ajtókra és ablakokra.

A színek nagyon fontosak az ember életében

Biztos vagyok benne, hogy egy jól kiválasztott színes műanyag ablakkal vagy ajtóval sokat tehetek azért, hogy szebb legyen az életem.

Igaza volt Kosztolányi Dezsőnek, amikor a színes tintákról írt verset. Mert a színek nagyon fontosak az ember életében, tehát így van ez az ablakok és ajtók tekintetében is.

S bár én nem írtam verset arról, hogy mennyire szeretnék színes nyílászárókat a házamra. Azért úgy érzem, ha kiválasztom magamnak azt a színt, ami illik az otthonomhoz.

Vagyis a fehér ajtókat és ablakokat lecseréltetem színesre. Akkor én is elmondhatom majd magamról azt szintén, amit a költő írt ebben a híres versében:

Színes műanyag ablak

„Oly boldog lennék Istenem, de boldog, kiszínezném vele az életem”!


rz

Ablakokról bővebben itt olvashat

Kérjen ajánlatot még ma!

Több információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon.

Hasonló cikkek