Az üveges bejárati ajtó előnyei és hátrányai

Ha egy napon úgy döntünk, hogy üveges bejárati ajtónk lesz, érdemes átgondolni milyen előnyökkel járhat ez a csere. Avagy milyen hátrányokkal jár ha a régi tömöret szeretnénk üveges ajtóra lecserélni. Egy igazán szép, üveges bejárati ajtó nagyon stílusos tud lenni. Bár sokakat visszariaszt a gondolat,hogy nem elég biztonságos egy ilyen üveg bejárati ajtó.

Az üveges bejárati ajtó

üveges bejárati ajtó Bizony be kell vallanunk, hogy laikus szemmel egy ilyen üveges megoldás a bejárati ajtóra, talán nem tűnik annyira stabilnak és áttörhetetlennek. Mint mondjuk egy tömör, üveg nélküli ajtó. Azonban az aggodalomra nincs semmi ok, ha nekünk az üveges bejárati ajtó az álmunk, semmi akadálya nincs, hogy ezt válasszuk. Hiszen a gyártók úgy tervezik meg ezeket az ajtókat, hogy ne menjen a biztonság rovására a használatuk. Vagyis pontosan tudják, hogy mit kell kibírnia egy üveges bejárati ajtónak. Éppen ezért az üveges részét nem hagyományos üveggel készítik, hanem törés biztos üveg kerül bele. Ez mit jelent pontosan? Azt, hogy nem törik el, vagy nem törik be egykönnyen.

Mik az előnyei?

Az üveges bejárati ajtó első és legfontosabb előnye természetesen, hogy a lakás ezáltal több fényhez jut. Ez főleg azokban a hónapokban bír jelentőséggel, amikor amúgy is kevesebb fényben, napsütésben van részünk. Na és persze ez deprimáló hatással van hangulatunkra mindenképpen. Aki lakott már sötét, kevéssé megvilágított lakásban, tudja, hogy mennyire nyomasztó tud ez lenni hosszútávon. A legtöbb lakásban, házban amúgy is az előszoba általában sötét helyiség, aminek oka, hogy viszonylag kis helyiség, ahová nem tesznek ablakot. Éppen ezért optimális megoldás az üveges bejárati ajtó, ami máris megoldást jelenthet erre a problémára. Tehát ha ilyen üveges bejárati mellett döntünk, az ajtón keresztül máris több fény jut be a lakásunkba. Így nem kell villanyt sem kapcsolni amikor belépünk. Valamint valljuk be őszintén, hogy egy természetes fénnyel megvilágított helyiség sokkal kellemesebb, otthonosabb. üveges bejárati ajtó Az sem hátrány egy üveges bejárati ajtó esetében, hogy nem kell vaktában ajtót nyitni. Vagy mondjuk kis lyukon kukucskálni kifelé ha valaki kopogtat, csenget, be akar jönni. Sok embernek kimondottan megnyugvást jelent, sőt bizonyos biztonságérzetet is nyújt, ha látja ki áll az ajtó előtt és kér „bebocsájtást” a lakásba. Persze az is az igazsághoz tartozik, hogy ezt az előnyt csak abban az esetben élvezhetjük, ha nem homályosított üveggel van ellátva az üveges bejárati ajtó ablakos része. Ugyanis azon keresztül bentről kifelé sem lehet látni, nemcsak fordítva.

Mik a hátrányai?

üveges bejárati ajtó Kétségtelen, hogy sarkalatos kérdés, hogy akkor ha rendes üveg van az ajtóban, akkor nem látnak be? De igen, normál üvegezés esetén ez bizony megtörténik, hogy kíváncsi szemek beleselkednek rajta . De erre is van remek megoldás természetesen, a tükrös üvegezés . Ennek az a lényege, hogy kívülről nem lehet belátni, mert tükröződik az üvege az ajtónak. Bentről viszont valóban úgy funkcionál mint egy ablak, vagyis megnézhetjük ki áll a bejárat előtt. Legalábbis nappali fénynél ez a helyzet. Sajnos ha este lesz és besötétedik, viszont megfordul a dolog. Ugyanis ha lámpa ég benn a lakásban, kívülről minden látható ami benn történik, bentről viszont kifelé semmit sem lehet látni. Ilyenkor megoldás lehet egy függöny az üveges bejárati ajtó esetében. Amit este elhúzunk és ezzel megoldható a probléma. A homályosított üvegek szintúgy megoldást jelentenek. Hiszen ezen keresztül kifelé és befelé is csak sziluettek látszódnak legfeljebb. Természetesen nem mindegy, hogy hová nyílik ez az üveges bejárati ajtó. Mert amennyiben a saját udvarunkra és még kerítés, fal, kapu is van, akkor kedvünkre választhatjuk bármelyik üveges bejárati ajtó megoldást.

Milyenek a műanyag bejárati ajtók ha üvegesek?

üveges bejárati ajtó Műanyag beltéri ajtók esetében megtalálhatóak a több kamrás nyílászárók. Valamint vannak kifelé és befelé nyílóak. Egyszárnyúak vagy kétszárnyúak. Normál vagy egyéb üvegezéssel ellátott üveges bejárati ajtók is. Tehát nem csak beltéri ajtók esetében választhatunk üvegeset, hanem a bejárati ajtónk is lehet ilyen. Ahogy erről már említést tettünk. Nagyon impozáns tud lenni egy üveges bejárati ajtó. De ahhoz, hogy biztonságos legyen, nem csak az üvegezésnek kell törhetetlennek lennie, hanem mindenképpen biztonsági zárral ellátott ajtót válasszunk erre a célra. Olyat méghozzá aminek legalább 5 pontos biztonsági zárral ellátott . Valamint igen fontos, hogy a műanyag ablakokhoz hasonlóan ezek az ajtók is legalább 5, 6 légkamrás kivitelezésűek legyenek. Acél vagy fa merevítéssel és minőségi vasalattal ellátva. A teljes biztonság érdekében ezek fontos szempontok. Az üveges bejárati ajtók igény esetén rendelkezhetnek rúdzárral és ajtópántokkal is fel lehetnek szerelve. Az üvegezés a hőszigetelés érdekében a legkorszerűbb argon gázzal töltött üvegezéssel kerül forgalomba. Az 5-6 kamrás szerkezetek csodálatos, remek stabilitást és hosszú élettartamot biztosítanak ezeknek az üveges bejárati ajtóknak . Színüket tekintve a fehér nyílászárók remekül illeszkednek be minden környezetbe. De természetesen ebben az esetben is van lehetőség más színű ajtó beépíttetésére. A műanyagból készült bejárati ajtók ha üvegezettek is rendelhetőek más színben mint az általános fehér. A műanyag bejárati ajtók üveges változatai a házunk, lakásunk, otthonunk legszebb díszei lehetnek. Hiszen az üveges bejárati ajtók üvegei igény esetén akár Tiffany technológiával is készülhetnek.

Milyen üveg kerüljön az üveges bejárati ajtóba?

Ez teljesen attól függ, hogy hová kerül az a bizonyos bejárati ajtó. De persze attól is, hogy milyen üveget szeretnénk beletetetni. Vagyis a stílus és az ízlés is szerepet kap. Vannak klasszikus kivitelezésű ajtók erre a célra és persze attól függően, hogy hol rendeljük más fajták is. Az üvegezés lehet 2 rétegű és 3 rétegű is például, és ezen felül is számtalan lehetőség közül választhatunk az üvegezés tekintetében. Ahogyan már volt is szó róla az előbbiekben, az átláthatóság csökkentése érdekében például választhatunk különféle mintázatú katedrál üvegek közül. Melyeknek a színe szintén lehet akár fehér, de mondjuk bronz színben is megrendelhető. Persze vannak még más lehetőségek is. Ilyen lehetőség a parsol, reflexiós vagy éppen a savmart üveg. Melyek szintén egyedivé és exluzivvá varázsolják az ajtót, amin beléphetünk otthonunkba. A savmart üvegek esetében még arra is lehetőség van, hogy tetszőleges mintázat kerüljön kialakításra az üvegfelületen. Ezzel még különlegesebbé tehetjük az üveges bejárati ajtónkat. Illetve reklámfelületnek is használhatjuk az üzlethelyiségünket, ha ott használjuk a bejárathoz ezt a megoldást. Ugyanis nem csak otthonunkat, de munkahelyünket, vállalkozásunkat is érdemes feldobni” mondjuk egy csodás üveges bejárati ajtóval. Mert ha azt akarjuk, hogy felfigyeljenek üzletünkre, nem árt egy-két jó marketing fogást bedobni az ügy érdekében, s az ilyen üveges nyílászáró. Ami felhívja magára a figyelmet, tökéletesen megfelel erre a célra. A betörésvédelmet ragasztott biztonsági üveggel fokozhatjuk. De A-B kategóriás biztonsági üvegek is léteznek, amik akár az üzlet akár lakásunk esetében a biztonságot szolgálják. üveges bejárati ajtó Ha pedig szeretnénk gyermekünket, unokáinkat vagy éppen kutyusainkat megvédeni egy esetleges vágásos balesettől, mit tegyünk? Akkor sem kell aggódnunk, mert az EGS edzett üvegek választása erre a problémára is megoldást nyújtanak. Árnyékolókról bővebben, itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló cikkek