|

Tiszta cipőket tedd az ablakpárkányra!

Ilyenkor, karácsony tájékán mindenkit magával ragad az ünnepi hangulat! Gondolatban már tesszük ki a cipőket a műanyag párkányra. Ugyanis szerencsés esetben műanyag párkányunk van. Ugyanis az ablakpárkány könnyen tisztítható, ha ebből az anyagból készül.

A műanyag párkány előnyei

műanyag párkány Főleg a gyerekek szeretik kitenni az ablakpárkányra a cipőt. De ha nem sikerül kitisztítani nekik rendesen, nekünk szülőknek kell az ablakpárkányt rendbe hozni utána. Egy műanyag ablakpárkánynál ez egyszerű feladat. Persze mi felnőttek is szeretünk egy picit ilyenkor hinni abban, hogy valami jó történik velünk ezekben a napokban. Hogy mi, vagy hogyan okoz örömöt, az nem számít. De reméljük, hogy valaki belop egy kis örömet az életünkbe. Nem biztos, hogy ajándék formájában, hiszen ahogy mondják ez a szeretet ünnepe. Néha egy műanyag párkány is elég a boldogsághoz. Vannak országok ahol a kéményen érkezik a Mikulás és reggelre teljesülnek a kívánságok. Nálunk gyerekkoromban az volt a szokás, hogy este kipucoltuk a cipőnket, ki is fényesítettük és kikészítettük az ablakpárkányra. Reggel aztán szívdobogva vártuk, hogy van-e benne ajándék? Soha olyan fényesek nem voltak a kis csizmák és cipők, mint azon az estén, amikor ott sorakoztak a párkányon szépen, sorban. Volt, amikor tele voltak reggel csokoládés finomságokkal, édességekkel. De akadt olyan év is, amikor csak dió, alma, meg narancs volt bennük. No nem azért mert az öreg Mikulás az egészséges táplálkozás híve volt, hanem mert nem jutott annyi pénz, amiből másra is tellett volna. Mégis nagyon örültünk neki és apám ilyenkor mindig komoly arccal közölte: „Biztosan nem pucoltátok ki rendesen azokat a cipőket!” Mi azonban nem bántuk, még a virgácsnak is tudtunk örülni.

A műanyag párkány alkalmas az ajándék fogadására?

műanyag párkány Akkor fából voltak a párkányok és bizony lepattogzott róluk a festék. A szú is megrágta. Sőt korhadozott is néhol, de letakartuk fényes papírral, hogy ne lássa a kedves ajándékosztó. Viszont most remek műanyag párkány díszeleg minden helyiségünkben. Nem csak elbírja a cipőket, de ha tele vannak ajándékkal tömve. Akkor sem jelent különösebb problémát a nagyobb megterhelés! Miért is jelentene? Ráadásul a műanyag párkány előnye, hogy nemcsak tartós de mutatós is, csak le kell törölni egy nedves ruhával és máris csillog-villog. Akár színes is lehet. Ha az ablakunk színes és a lakás hangulatához jobban illik egy színes műanyag párkány. Mi ugyanis nem régen cseréltük le az összes ablakpárkányt a házban. Pedig akkor még nem is gondoltunk arra, hogy 5 pár cipő fog majd sorakozni rajta. A legkisebb még icipici, de ajándékot az ő gazdája is vár már. Régi a ház, folyamatosan kell felújítani, most jött el annak az ideje, hogy az ablakpárkányokat is újra cseréltessük. A régiek fából voltak, de most azt javasolta szakember nekünk, hogy legyenek inkább műanyag párkányok mindenütt. Hiszen az ablakok is műanyagból vannak már, ideje újítani ezen a téren is! Persze egyenlőre a beltéri könyöklőkről van szó, most azt alakítjuk, szépítjük, mert egyre nagyobb a család.

Csak műanyag ablakhoz jó a műanyag párkány?

műanyag párkány Természetesen a műanyag párkányt kizárólag műanyag ablakhoz javasolják. Hogy miért? Nagyon egyszerű oknál fogva, mert úgy anyagukban mint megjelenésükben, csak ezekhez a nyílászárókhoz igazodnak. Nem szabad ebből engedni, hiszen léteznek gyengébb minőségű műanyag párkányok, amiket esetleg fel lehetne tenni. De nem szabad a színvonalból engedni. A legnagyobb elégedettséget az erősített kamrás, környezetbarát párkányokkal tudjuk elérni. Amennyiben az anyagát tekintve a műanyag mellett döntünk. A beltéri, műanyag fóliás párkányokat azonban, érdemes kizárólag beltéri párkányként használni. Mivel ezek felületükből és anyagukból kifolyólag nem alkalmasak kültéri használatra.

De nem csak a Mikulás pakolhat rá!

műanyag párkány Tudjuk, hogy nagyon jó dekoráció is lehet egy jól kiválasztott műanyag ablakpárkány. A Mikulásnak is egy biztos pont az ajándék lerakása szempontjából. De azért funkciós előnyei is vannak. Természetesen nem csak esztétikai szempontból fontos részei az otthonunknak. Hogy mik is ezek? Talán nézzük meg közelebbről, vegyük górcső alá mindegyiket. Ahogyan már említettük is, az ablaknak vannak belső és külső párkányai is. Mindkettőnek más és más a feladata, érdemes ezeket szem előtt tartani beépítésük előtt.

A belső párkányok

Ezeket szokás könyöklőnek is nevezni, természetesen az épület belsejében helyezkednek el. Ezek közvetlenül az ablak előtti vízszintes falrészt borítják be. Ezáltal megkönnyítjük azt a feladatot, hogy ezen felületet tisztán tudjuk tartani, takarítani. Sérülékenységük is ezáltal elenyésző. Gondolunk itt arra, hogy egy-egy szellőztetés alkalmával ha nyitva marad az ablak és hirtelen eső, vihar kerekedik. A beáramló víz nem folyik közvetlenül a falra. Hanem a párkány felfogja, főleg ha műanyagból van. Ez tehát nem jelent nagy problémát, nem okoz nagy kárt. műanyag párkány Könyöklőnek pedig azért nevezzük, mert ha nézelődni akarunk kifelé, rá tudunk könnyedén támaszkodni. Így sokkal kényelmesebbé válik ez a tevékenység. Ebből is nyerte ezt az elnevezést. Bármivel díszíthetjük, bármit pakolhatunk rá és persze nem zárjuk el a Mikulástól sem az ünnepek alatt! A műanyag párkányok akár belső akár külső használatra készülnek, nagyon népszerűek Anyaguk PVC, nagyon szívesen használja ma már mindenki ezeket az ablak kiegészítő elemeket. Hiszen tökéletesen képesek igazodni az otthon stílusához azáltal, hogy különféle fóliával bevont változatokban is kaphatóak. Ezzel akár márvány, vagy fa hatás is elérhető, ha arra van szükség.

Külső párkányok

Természetesen léteznek külső párkányok is, ahogyan ezt már említettük. Ezeknek viszont már fontosabb feladatai is vannak az esztétikai funkcióknál. Vagy mondjuk annál, hogy „rápakol” a Mikulás. Ezeket a műanyag párkányokat egyszerűbb takarítani mint a fából készült társaikat. Itt a fő és elsődleges feladat az, hogy a csapadékvíz el legyen vezetve megfelelően. Vagyis az ablaktól és természetesen a faltól is ezáltal. Illetve a külső párkány olyan védelmet is biztosít, ami a külső szigetelés szempontjából elengedhetetlen. Főleg a kisebb mechanikai behatások miatt, nagyon praktikus megoldás a műanyagból készült külső párkány. Aminek a szerkezete kamrás vagy extrudált, ezáltal még fokozottabb védelmet biztosít.

Miért tökéletes választás a párkány ha műanyagból készül?

Elsősorban is nem drága, ami az egyik legfontosabb tényező. Remek tulajdonságokkal rendelkezik, tehát érdemes mindenképpen műanyag ablakpárkányban gondolkodnunk, mert megéri! Hogy ez tökéletes választás-e?Ezt így előre nem dönthetjük el, de a „puding próbája az evés”! Ki kell próbálni és szerintem nem fogunk csalódni. Egyben egészen biztosak lehetünk amikor úgy döntünk, hogy műanyagból készült könyöklőt vagy párkányt építtetünk be. Miben? Abban, hogy megfelelnek majd az elvárásainknak, minden tekintetben. Válasszunk olyan gyártót, forgalmazót amelyik rendelkezik megfelelő referenciákkal, múlttal és szakértelemmel. Na és természetesen a munkájáért is garanciát vállal nem csak a termékért. S ha készen lesznek a biztonságos és szemet gyönyörködtető párkányaink, nyugodtan készíthetjük a tiszta cipőket. Fel is sorakoztathatjuk az új párkányon. A Mikulás is észre fogja venni, s mindenki részesül majd a megfelelő ajándékba, ami megilleti. Kinek mi jár így ünnepek tájékán. műanyag párkány Nekünk már az is ajándék volt, hogy mindenütt új párkány került az ablakok elé! Ablakpárkányokról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük