Igen, igen, amikor az időjárás tavasziasra fordul, majd beköszönt a nyár, mindannyian vágyunk a levegőre. A szúnyogháló ajtó ilyenkor jó szolgálatot tesz. Amikor  legszívesebben kimennénk a hegyoldalba, még ha nem is egy dal vagy együttes kedvéért, de legalábbis azért, hogy jó levegőn legyünk. Kell a szúnyogháló ajtóra és kell a szúnyogháló ablakra ilyenkor egyaránt.

Mire is szolgál a szúnyogháló ajtóra megoldás?

szúnyogháló ajtó

Nem csak a tüdőnket szeretnénk megtölteni friss levegővel, hanem a szívünket is új élményekkel. Azonban sajnos nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség.

Sokan beszorulunk a lakásba és csak annyit tehetünk az ügy érdekében, hogy kitárjuk az ajtónkat és ablakunkat. Ha mi nem is mehetünk ki, legalább a természet jöjjön be kicsit hozzánk.

Nincs is ezzel baj, mert például a nyitott erkélyajtón keresztül is egészen jól átélhetjük az érzést, hogy végre jó idő van. Nem kell már fűteni és a napocska is bekacsint a lakásba. Nehogy elfeledkezzünk arról, milyen jótékony hatása is tud lenni a napsugaraknak.

Városi ember lévén, sajnos én sem élvezhetem mindig a szabadban a jó levegőt. De legalább nem zárom ki a lakásomból a tavaszt és a nyarat sem, amíg csak lehet! Így tettem az idén is. Kitártam nem csak az ablakokat és a szívemet, de az ajtómmal is ezt tettem és nagyon élveztem, amikor már este sem kellett becsuknom egyiket sem.

Igen ám, de az ablakokra már szereltettem szúnyoghálót, profi szakemberekkel. Viszont az erkélyajtóm kimaradt a szórásból. Persze nem sejtettem még tavaly, hogy ennyire beszorulok majd a lakásba a járvány miatt, hogy még dolgozni is itthonról fogok. Így derült ki, hogy kell a szúnyogháló ajtó is a lakásomban.

Most szembesültem igazán a ténnyel, hogy mennyire  szükségem lesz egy szúnyogháló ajtóra. Mivel egyre több kis zümmögő vendég tolakodott be az ajtón. Eleinte csak az esti órákban látogattak meg, aztán már nappal is bejöttek és nagyon zavartak a munkámban.

Felborították a csendet és az életem is. Ekkor határoztam el, hogy nincs mese, vennem kell egy szúnyogháló ajtót. Persze ezt így könnyű elhatározni, de a megvalósítás kicsit bonyolultabbnak bizonyult.

Láttam a Tv-ben egy hirdetést, hogy mágneses szúnyoghálót lehet kapni, fel is lehet könnyedén szerelni az ajtóra és nem is drága. Persze túl szépnek tűnt a dolog és túl egyszerűnek. Ezért utána jártam, hogy mi ebből az igazság?

Jól sejtettem, a marketingjük jó, de maga a szerkezet nekem biztosan nem lesz hosszútávon megoldás. De akkor hol vegyek szúnyogháló ajtót, kitől kérjek tanácsot?

Hiszen már biztos volt, hogy a szúnyogháló ajtó a megoldás.

A szúnyogháló ajtó típusai

szúnyogháló ajtó

nyitható keretes szúnyogháló

Feladtam magamnak a leckét, amikor elhatároztam, hogy utána nézek milyen lehetőségeim vannak ezen a téren. De azért nem bántam meg, hogy tájékozódtam. Hiszen nagyon szükségem volt egy megbízható szúnyogháló ajtóra. Ami nem csak ideiglenes megoldás erre a problémára.

Először az ajtószerűen nyitható keretes szúnyoghálót találtam meg. Ezt a változatot magam is jól ismertem. Ahogy az interneten olvastam, valóban a legismertebb és legnépszerűbb. Mármint azok között amit ajtók esetében használni lehet.

Nyitása és csukása ugyanis megegyezik az ajtóknál megszokottakkal. Rugós zsanérok biztosítják általában a mozgatását. Mágneszár segítségével lehet gondoskodni a zárva tartásáról. Készülhet fa és alumínium keretszerkezettel, ahogy olvastam ez utóbbi bizonyul tartósabbnak.

Nagyobb magasság esetén egy merevítő elemet is be szoktak építeni. Érdekességképpen az is pozitív tulajdonsága, hogy lehetséges „csapóajtó” beépítése is esetleg ebbe a típusba. Ami jó szolgálatot tesz cica gazdik, és kisebb kutyus gazdik számára.

Ugyanis nem kell nyitogatni a szúnyogháló ajtót, ha ki akarjuk az állatot engedni. Nálam az erkélyajtó esetén ez a szempont nem játszott szerepet. Előnyként említhető tehát még az egyszerű használhatósága és a közepes árfekvése alapkivitel esetén.

szúnyogháló ajtó

Hátránynak tekinthető, hogy franciaerkélyek ajtóira nem szerelhető fel ez a fajta szúnyogháló ajtó. Valamint ha a mágneszár záródása esetleg párosul az erkélyajtó minimálisan ellentétes vetemedésével, akkor rés keletkezik. Ezen a résen pedig bejuthatnak a bogarak a lakásba.

oldalra húzható szúnyogháló

szúnyogháló ajtó

Erkélyajtóra az oldalra húzható rolós szúnyoghálók szerelését ajánlották. Kényelmes megoldásként, de én kimondottan szúnyogháló ajtót kerestem. Tehát ennek tanulmányozásába nem mélyedtem bele annyira. Mindössze csak pár információt szereztem róla.

Általában ezt gondolják sokan a legpraktikusabb szúnyogháló típusnak, mivel szükség szerint használható. Tökéletesen résmentes záródást biztosít és elhanyagolhatóan kicsi a helyigény a felszereléséhez. Működése megbízható és az időjárási viszontagságokat is jól tűri a szakemberek véleménye szerint

Lehet, hogy félre értelmeztem valamit, és ha szúnyogháló ajtóban gondolkodom, akkor csakis a keretest választhatom? Valahogy nekem az a klasszikus változat felel meg annak, amit ez a név takar. Persze nem akartam elsietni a döntést és tovább keresgéltem.

pliszé szúnyogháló

Ekkor leltem meg a pliszé szúnyoghálót. Ezt kimondottan erkélyajtókhoz javasoltak felszereltetni. Azt is megtudtam, hogy ez a termék még aránylag nem régi. Talán ezért nem annyira ismert és elterjedt az emberek körében.

Készülhet egyoldalas kivitelben is és persze a kétszárnyú erkélyajtókra is felszerelhető. A két-két háló ilyen esetben mozgatható és teljesen különálló, mágnessel csatlakoznak egymáshoz. Könnyen kezelhetősége miatt sokan szeretik, bár nem tartozik az olcsóbb típusok közé.

Népszerűsége egyre inkább nő. Fontos tényező még ennél a típusnál, hogy nagyobb nyílások rovarvédelme is megoldható vele. Elegáns és strapabíró, ami szintén előny. Működtetése nem bonyolult, vagyis könnyen kezelhető, helyigénye is csekély.

Működtetése közben bármikor megállítható, tehát nem csapódik vissza. Nincs szükség mágneses rögzítésre ahhoz, hogy a szerkezet tökéletesen záródjon. Nagy mérettartományban le lehet gyártani.

S ami még említésre méltó előnye, hogy a többi szúnyogháló típusokkal ellentétben, ezt akár a redőny mögé is szereltethetjük, úgymond elrejthetjük. Ez tényleg praktikus megoldásnak tűnik. Ez lenne az én szúnyogháló ajtóm akkor?

Na de melyiket válasszam?

szúnyogháló ajtó

Rengeteg fontos információhoz jutottam és meg is néztem, hogy mik a lehetőségeim. De még mindig nem tudtam eldönteni, hogy melyiket is kéne választanom?

Már zsongott a fejem, pliszé-, egyoldali rugós-, kétoldali rugós-, egyszárnyú zsanéroskétszárnyú zsanéros szúnyogháló. 

Most őszintén, ki az aki első ránézésre megérti ezeket a kifejezéseket és el tudja dönteni, hogy melyiket is érdemes választani a felsoroltak közül. Mert én sajnos nem tudtam és már nem is akartam ezzel „kínozni” magamat.

Hiszen erre van az internet világa, hogy az ember, ha keres valamit, akkor ott keresse és biztosan talál választ a kérdéseire.

Nekem is ez volt a végső megoldás, kerestem és megtaláltam. Kérdeztem és választ kaptam.

Mindenre, amire kíváncsi voltam a szúnyogháló ajtóval kapcsolatban és nem is tartott sokáig. Igaz kicsit „előképeztem” magamat a kérdésekhez, de azért jó, hogy levették a vállamról a kiválasztás terhét. Sőt javaslatot tettek a helyszíni felmérés alkalmával, hogy melyik szúnyogháló ajtót válasszam.

Ma már boldog tulajdonosa vagyok egy olyan erkélyajtónak, ami teljesen biztonságosan megvéd a betolakodó rovarok, bogarak látogatásával szemben. Nyitott ajtónál dolgozom és alszom, amíg lehet és nem jön be a nagy hőség.

szúnyogháló ajtó

Habár a hegyoldalba nem tudok a munkám miatt kimenni, de úgy érzem, sokkal jobban megy az itthoni munka. Mióta van egy szúnyogháló ajtóm, ezzel megoldottam  a friss levegő beáramlását. Ezzel  megkönnyítettem  a napi teendőim elvégzését. Akár munkáról akár szórakozásról is van szó.

Szúnyoghálókról bővebben itt olvashat további információkat.

Kérjen árajánlatot még ma!

 

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon