RS Ablak

Honnan tudom, hogy a nyílászárókat ki kell cseréltetnem?

Növekvő fűtésszámla

 

A leggyakrabban csak azt vesszük észre, amikor az első téli hónapban egy kifejezetten magas fűtésszámlát kapunk, függetlenül attól, hogy egész hónapban nem volt 20 foknál több a lakásunkban. Ilyenkor az ember megijed, hiszen mi lesz akkor, amikor már kint mínusz 15 fokkal kell számolni? Az ember ilyenkor megpróbál ügyeskedni, huzatfogó szivacsot vásárol, esetleg drágán felvarrat egy vastag posztó függönyt ami fogja a huzatot, vagy a régi típusú nyílászáróit felragasztható szigetelő csíkkal próbálja megjavítani. Sajnos ezek a megoldások szinte soha nem vezetnek nagyfokú javuláshoz.

 

Öreg fakeretes ablakok

 

A régi bérházakban, vagy panellakásokban a már elöregedett fakeretes ablakokat, erkély és bejárati ajtókat szinte minden esetben cserélni kell. Az ablaküvegek ezekben az esetekben nagyon vékonyak, és nem tartják vissza megfelelően a hideget. Mindemellett a fa keret a hosszú évek alatt elvetemedik. A vetemedés következtében a keret elválhat az üvegtől, vagy akár magától a fától. A fáról a festék elkezdhet potyogni, és ugyanígy elereszti magát a mész vagy glett, amivel a keret maga oda volt illesztve.

 

Huzat próba

 

A legegyszerűbb ha egy szelesebb napon egy gyertyát teszünk kis ideig az ajtó vagy ablak elé, és figyeljük a lángot. Ha a gyertya elalszik, vagy a láng túlzottan mozog, akkor bizony a huzat nagyon erősen becsap a lakásba. Egy másik megoldás ha a kezünket tesszük oda az ablakhoz, hiszen így is érezhető, hogy mennyi hideg levegő áramlik be. Amennyiben nagy a baj, akkor már szemmel láthatóak az ablakokon és az ajtókon a rések. Ilyenkor nem szabad halogatni a nyílászárók cseréjét, hiszen ezen már nem tudunk semmilyen otthoni megoldással javítani.

 

Felülvizsgálat

 

Mindemellett a régi elhasznált nyílászárók nem csak a hideget és a huzatot eresztik be a lakásba, de sajnos nem is olyan biztonságosak mint modernebb társaik. Azt javasoljuk hogy vizsgálja felül nyílászárói állapotát, hiszen ha még ebben a hónapban jelentkezik, akkor az őszi szezon előtt kényelmesen ki tudjuk cseréltetni a kopott, rossz állapotú nyílászáróit!

Műanyag ablak árak beépítéssel - Rs Ablak

Mennyi idő az ablakok cseréje?

Az ablakok vagy ajtók cseréje minden esetben attól függ, hogy hány nyílászáróról van szó és mekkora munkát igényel egy darab cseréje. Általánosságban 2-2,5 órát számolunk egy ablak vagy ajtó cseréjére, de ezt több tényező is befolyásolhatja. Olvassa el, hogy milyen folyamatra készülhet, ha a nyílászáróit szeretné cseréltetni!

 

Ajánlat kérés

 

Első lépésként vegye fel velünk a kapcsolatot. Hívjon minket a bal oldalon látható telefonszámon, kérjen visszahívást, vagy kérjen konkrét ajánlatot. Amennyiben űrlapjainkon keresztül jelentkezik, kollégánk a következő munkanapon felhívja és egyeztet Önnel egy időpontot, amikor szakértő munkatársunk kimegy és felméri a nyílászárók állapotát, a ház felépítését, és összegyűjti azokat az információkat amelyek alapján árajánlatot tudunk adni. A találkozót követő napon küldjük Önnek ki árajánlatunkat a munkával kapcsolatban.

 

Gyártás

 

Az árajánlat elfogadása után a pontos méreteket és az ablakok vagy ajtók igény szerinti paramétereit felvesszük, és elkezdjük a gyártást. A gyártás mindössze egy hétig tart, és ez Magyarországon egyedülállóan, minden típusú ablakra igaz. A színes és nem szabvány méretű ablakok gyártása is egy hét ahogyan a fehér keretes szabvány méretű ablakoké.

 

Beépítés

 

A gyártás végén az ablakok cseréje következik. Itt egy előre leegyeztetett időpontban a kora reggeli órákban kollégáink kimennek a helyszínre, az elkészült ablakokkal, szerszámokkal. A kipakolás után, ami megközelítőleg egy óra szokott lenni, az ablakok eltávolításával kezdik a munkát. Ez a feladat jár a legnagyobb kosszal, ezért javasoljuk, hogy a bútorokat és az elektronikus eszközöket előtte takarja le lepedővel vagy fóliával. Az ablakok eltávolítása után az új ablak behelyezése  a következő lépés. Egy ablak cseréje általában 2 óra, de ha az ablak nem szabvány méret, vagy esetleg nagyobb kőművesmunkát igényel, akkor ez több is lehet. Általában 2 ablaknál több nyílászáró cseréje egy teljes munkanap.

 

Beépítés után

 

Fontos hogy a beépítés után 24 óráig az ablakot ne használjuk. Ne nyissuk ki, és ne pakoljunk rá semmit. Ekkor ugyanis a ragasztó és kötőanyag még nagyon érzékeny, meg kell várni a teljes szilárdulási folyamat végét. Ez megközelítőleg 24 óra.