Ady Endre gyönyörű sorai a kedvesének szóltak. De ha nem szeretnénk, hogy valaki kintről, az ablakon belásson és az esetleges kincseinket is felfedezze otthonunkban, akkor jó szolgálatot tehet egy speciális  fólia az ablakunkra. Vagyis ebben az esetben kézenfekvő megoldás a fólia ablakra hogy ne lássanak be! Sok olyan tényező lehet az életünkben, ami miatt nem tudjuk másként elrejteni a kíváncsi szemek elől a lakásunk valamelyik részét, csak ha ezt a megoldást használjuk Ilyen mondjuk ha túl alacsonyan vannak az ablakok, a járdán pedig folyamatos a gyalogos forgalom, óhatatlan, hogy be ne lessen valaki és ezt nem igazán szereti senki. No ekkor jöhet az a bizonyos fólia!

Fólia ablakra hogy ne lássanak be!

fólia ablakra hogy ne lássanak be

Azon speciális fóliák amik kimondottan betekintés védelemre szolgálnak, igen széles körben alkalmazhatóak, felhasználhatóak.

Hiszen ezeket a anyagokat lehet használni arra, hogy óvják az erős napsugárzástól és melegtől az otthonunkat. De ha úgy döntünk akár dekorációként is jól mutatnak a nyílászárók üvegén. De természetesen az elsődleges cél, hogy a külső szemlélő ne lásson be. Vagyis amiért leginkább szükség van erre, hogy felkerüljön az ablakra, a belátás megakadályozása.

Többféle magyarázata is lehet annak, hogy miért is szeretnénk  a nem kívánt tekinteteket távol tartani otthonunktól. 

Otthon szeret mindenki lazán öltözködni, viselkedni és ezt nem igazán akarja senki megosztani külső szemlélővel. Márpedig az emberek rossz szokása, hogy kíváncsian belesnek mások ablakán ha lehetőségük adódik rá. Ezért találták ki, hogy kell az a fólia ablakra hogy ne lássanak be. Sem a szomszédok, sem a járókelők, szóval senki. 

De nem csak lakások üvegén lehet hasznosítani a fóliát, hanem orvosi rendelők ablakán, üvegezett ajtaján, ami a páciensek bizalmát és komfortérzetét is növeli.

Irodák és egyéb helyiségek megóvására is alkalmasak ezek a fóliák.  Egészen biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen okból is döntünk mellettük, elegáns és hasznos megoldás mellett voksolunk. Ezért is fontos a megfelelő fólia beszerzése és szakemberrel való feltetetése. 

Mik is a betekintésvédő fóliák előnyei?

Nyilvánvalóan az elsődleges funkció, amiért elsősorban az ablakra kerül, a belátás megakadályozása. De ahogyan már említtettük is, ezen kívül még számtalan olyan hasznos tulajdonsággal rendelkezik egy speciális, jó fólia, amit érdemes felsorolni.

Az elsődleges szempont ami nem elhanyagolandó a mai világban, hogy a fólia használata gazdaságos. Vagyis olcsóbban hozzájutunk mint mondjuk egy homokfúvott üveghez vagy tejüveghez és a karbantartása is igen egyszerű. Ha pedig le kell cserélni a fóliát az sem olyan költséges mint az ablaküveg lecserélése.

A mai modern fóliák strapabíróak is, sokszor még a hagyományos üvegfelületeknél is nagyobb a strapabíró képességük. Egyes speciális fajtáik nem csak a karcolásoknak állnak ellen, hanem a nagyobb behatásoknak is. Így egy ablak betörése alkalmából akár életet is menthetnek azáltal, hogy felfogják az üvegszilánkokat, vagyis megakadályozzák a komolyabb sérüléseket.

Előnyük még, hogy szinte bármilyen üvegfelületre elhelyezhetőek, felrakhatóak és méretre szabhatóak. Ami azt jelenti, hogy nem kell kompromisszumot sem kötnünk amikor elhatározzuk, hogy beruházunk egy ilyen fóliára. Szabadon eldönthetjük, hogy az ablaknak csak egy részét vonjuk be fóliával vagy az egészet. Tehát a saját stílusunk is maximálisan érvényesíthetjük a fólia feltetetésénél.

Használhatjuk bátran mindenhol, ahol olyan ablak vagy más üvegfelület van, ami másként nem védi otthonunk a betekintéstől. Tehát utcai ablakra, konyhában, fürdőszobában is jól prosperál ez a megoldás, vagyis a  fólia ablakra hogy ne lássanak be.

De nem csak magánterületen tudjuk használni, irodaházak, orvosi rendelők és egyéb üzletek esetében is jó szolgálatot tehetnek.

Betekintésvédő fóliák fajtái

Manapság a kereskedelemben nagyon sok fajta kialakítású fólia létezik. Ezek közül a betekintésvédelemre leginkább ajánlott a dekorációs fólia és a belátásgátló tükörfólia. Ezeken belül is rengeteg variációs lehetőség van természetesen, így aztán mindenki megtalálhatja az otthona egyéni stílusához  passzolót, vagy ha arra van szüksége a munkahelyéhez legjobban illőt.

  • dekorációs fóliák

fólia ablakra hogy ne lássanak be

A dekorációs fóliák nagyon népszerűek, mivel remekül meggátolják az ablakon való bepillantást, ezzel garantálni tudják a magánszféra tiszteletben tartását a használóiknak. Népszerűségüket nem csak ennek a védelemnek köszönhetik, hanem annak is, hogy tartósak, vagyis hosszú ideig képesek ellátni funkciójukat és nem válnak le, nem rongálódnak könnyen.

A dekorációs fóliák dizájn szempontjából szinte kimeríthetetlen választékkal rendelkeznek, vagyis a szín és textúra tekintetében óriási ezen a téren a választék.

Vannak bizonyos esetek, amikor a dekor fóliák még kombinálhatóak is azzal, hogy egymásra lesznek helyezve. Így új árnyalatok létrehozásával fókuszálhatjuk sőt ki is zárhatjuk akár teljesen is a fényt. A döntést mi hozzuk, hogy milyen variációt választunk, de lehetőség van áttetsző, csíkos vagy kockás, matt hatású és egyéb mintájú fólia felhelyezésére is az ablakunkon.

  • tükör fóliák

Ezek a fóliák természetesen tökéletesen el tudják látni azt a feladatot, ami az elsődleges szempont a felhelyezésüknél. Vagyis az otthoni pihenés vagy a munkahelyi feladatok elvégzése közben nem kell tartani a kíváncsiskodó pillantásoktól, ha ez fel van helyezve az ablaküvegre. Ideális megoldás a tükörfólia akár lakásunk ablakára, akár munkahelyünk nyílászáróinak üvegére, hiszen hosszú és megbízható védelmet biztosít betekintés ellen.

A visszatükröződős fóliák szintén költséghatékonyak mint a fólia minden fajtája, nagy előnyük, hogy képesek kordában tartani a napsugarakat. A nyári hónapokban amikor olyan üvegfelületek vannak az ablakokban amik nem képesek ezt a funkciót ellátni, mert túlzott mértékben átengedik a meleget, jó megoldás lehet egy ilyen anyag feltétele az ablaküvegre. Hiszen azáltal, hogy visszaverik a hőt ezek a fóliák, kevesebbet kell légkondicionálásra, hűtésre költeni. Vagyis jól járunk ilyen tekintetben is anyagilag.

Kialakításuk ezeknek a tükörfóliáknak olyan, hogy az UV sugaraktól is, sőt az intenzív hőhatásoktól is képesek megvédeni a lakásban élőket, de a berendezési tárgyakat is megvédik ezáltal a kifakulástól.  Vagyis a szőnyegek, padló vagy a bútorok színét nem fakítja ki az erős napsugárzás ennek következtében.

Ha azt szeretnénk, hogy a privát szféránkat is megőrizzük és még a stílusunk is kifejezésre szeretnénk juttatni ezen a téren, akkor jó megoldás  a fólia ablakra hogy ne lássanak be! A fólia használata az ablakra, nem csak hasznos de elegáns megoldás is az illetéktelen “kukucskálókkal” szemben. Vagy mondjuk nyáron az erős hő és fényhatások ellen is kellő védelmet nyújt.

Biztosak lehetünk abban, hogy minden területen jól megállja a helyét egy jól kiválasztott, megfelelő fólia, amit ráadásul szakértelemmel is helyeztek fel az ablakunkra.

fólia ablakra hogy ne lássanak be

S ha sikerült beszereznünk ezt a nagyszerű dolgot, akkor nyugodtan kérhetjük a Drágánkat, hogy nézze meg a kincseinket, mert csak ő fogja látni és senki más, akire mondjuk nem tartozik!

Több információra van szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kövessen minket a Facebook oldalunkon!