Ajándék konzultáció Önnek

Szeretne Ön is tájékozódni az új otthonfelújítási program részleteiről?

A kormány bejelentette az új Otthonfelújítási Programot

Mit tudunk eddig? 

📌 Indulás: június 3.

📌 Keretösszeg: 108 milliárd forint, melyből mintegy 20 ezer családi ház energetikai korszerűsítése valósulhat meg.

📌 A programot a Magyar Fejlesztési Bank bonyolítja le az MFB-pontokon keresztül.

📌 Az új támogatási forma az 1990. előtt épült gázfűtéses családi házak – zömükben „Kádár-kockák” – korszerűsítését célozza. A támogatás nyílászárók cseréjére, hőszigetelésre, fűtés- vagy használati melegvíz rendszer korszerűsítésére is fordítható.

📌 A beruházás teljes költsége maximum 7 000 000 Ft, mely az alábbiaknak megfelelően oszlik meg 👇

Önerő: 1.000.000 Ft

Vissza nem térítendő támogatás: 2,5 millió és 3,5 millió forint közötti összeg jövedelemtől és járástól függően. 

  • Ha a járási átlagjövedelem eléri az országos átlag 110%- át , a vissza nem térítendő támogatás maximális összege legfeljebb 2,5 millió forint lesz.
  • Az országos átlaghoz viszonyított 75% és 110% százalék közötti járási átlag esetén a vissza nem térítendő támogatás maximális összege 3 millió forint.
  • Az országos átlag 75%-a százaléka alatti jövedelem esetén (63 járás) a vissza nem térítendő támogatás maximális összege 3,5 millió forint.

A teljes beruházáshoz szükséges további összeg kamatmentes hitel segítségével pótolható.

📌 A teljes futamidő: 8 év. A támogatás törlesztőrészlete a felvett összegtől függően havi 25 – 36 ezer forint között alakulhat.

📌  A támogatás folyósításának feltétele, hogy a beruházás következtében legalább 30 %-os éves energiamegtakarítás jöjjön létre. Ennek fennállása két  –  a korszerűsítés előtt és után bemutatott  – energiahatékonysági tanúsítvánnyal igazolható.

Pssszt! 🤫

Ha úgy véli, hogy az Ön otthona esetében a 30 %-os energiahatékonysági fejlesztés a rendelkezésre álló Otthonfelújítási Program keretein belül nem vagy csak részlegesen valósítható meg, ne keseredjen el! 

Amennyiben a korszerűsítés részeként tetőcserére, homlokzat- és födémszigetelésre, illetve a nyílászárók cseréjére is szükség van, piaci hitel bevonásával a teljes felújításra is sor kerülhet.

Érdekli az Otthonteremtési Program, személyi kölcsön, felújítási célú ingatlan fedezetű lakáshitel? Tájékozódjon! Kérjen ajándék konzultációt kolléganőnktől!

Tóth Natália

Pénzügyi szaktanácsadó